уторак, 11. септембар 2018.

Da li Osoba (što šepa) koja je na Trgu bila kada i David (od 02.26.-02.30) u noći 18.03., “bježi” iz Kuće Đorđa Rađena u 03. časa i 42 minuta?!


Osoba, koja je na Trg stigla nešto prije 2 časa i 26 minuta, iz Jevrejske ulice, a sa njega odlazi nešto prije 2 časa i 30 minuta, malo šepa kada hoda. I to kao i osoba koja se vidi na snimku kako izlazi iz Kuće Đorđa Rađena u 03 časa i 42 minuta.




Da li je riječ o istoj osobi? Vrlo realno, jer nema mnogo osoba koje šepaju, a da se u toku jedne noći nađu u prostoru iz kojeg je David nestao, odnosno i na Trgu i u ulici u kojoj živi Đorđe Rađen, koji je lažno optužio Davida Dragičevića za pljačku svoje kuće.  



Nakon sugestija brojnih čitalaca i uvećanja snimka njegovog odlaska od dvojice maloljetnika, (koji su čekali Davida na Trgu), sa kojima je stajao na Trgu Krajine uočljivo je da šepa, kao što je uočljivo i da šepa osoba koja napušta kuću Rađena u 03 časa i 42 minuta, 18.03.

Dvojica maloljetnika, koji su dočekali Davida te noći na Trgu, znaju o kome je riječ, pa je sasvim lako utvrditi da li se radi o istoj osobi ili ne. Kako još niko nije uhapšen, niti istraga Tužilaštva napreduje, sem u opstrukciji ovog slučaja, osoba koja je, po svemu sudeći, 18.03. bila i na Trgu, u vrijeme kada i David, ali i u Kući Rađenovih iste noći i dalje je na slobodi.

piše: Slobodan Vasković

Na snimku sa Trga Krajine, u noći 18.03., mnogo je odgovora oko osoba koje su učestvovale u otmici, potom i mučenju i likvidaciji Davida Dragičevića.



Da podsjetim, na videu je najmanje sedam koje su vrlo pažljivo pratile Davidovo kretanje, plus osobe iz automobila, parkiranog nekoliko minuta tačno preko puta mjesta na kojem su dva lica zaustavila Davida, na vrhu Gospodske, u 2 časa 25 minuta i 18 sekundi. I bili sa njim naredna četiri minuta.

Od tih Sedam njih Četvorica čekala su ga ispred Robne kuće „Boska“, a dvojica su izašli iz Jevrejske ulice da ga presretnu u gorenavedeno vrijeme. 

Sedma osoba, (kao ni osobe broj Tri i Četiri) ne komunicira sa Davidom, ali komunicira sa Četvorkom koja ga je dočekala na Trgu. 

U vrijeme dok je David bio na Trgu, njim prolazi i sedam lica sa kišobranima. To je već ukupno 14 lica, plus nepoznat broj osoba u automobilu preko puta Trga.

Nema dileme da su osobe sa snimka, dobar dio njih, na razne načine umiješane u Nestanak Davida Dragičevića, kasnije prebijanje, otmicu i likvidaciju, jer njegov telefon prestaje da radi u 2 časa i 40 minuta, znači 15 minuta nakon što se sreo s njima.

Bitno je podsjetiti da se na snimku od 18. 03. 2018 godine vide se dva mladića kako sjede na betonskom bloku ispred „Boske“, u 2 časa i 18 minuta. 

Osobe 1 i 2 koje čekaju davida 
U 02 časa 22 minuta i 15 sekundi preko puta ove dvojice mladića, na klupu, na drugom kraju Trga Krajine, sjedaju još dvojica mladića.

Osobe 3 i 4 koje daju svjetlosne signale
U 2 časa i 24 minuta jedan od mladića sa klupe daje svjetlosne signale telefonom, usmjerene prema Jevrejskoj ulici (pogledajte video).

Bez dileme obavještava dvojicu koji su presreli nešto kasnije Davida na vrhu Gospodske da on stiže iz pravca “Fabrike".

David na Trg Krajine stiže nešto prije 2 časa i 25 minuta. Prilazi dvojici koji sjede na betonskoj kocki, pozdravlja se i kratko razgovara sa njima. 

David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.  

David sa osobama 1 i 2
U 2 časa i 25 minuta isti mladić, sa klupe preko puta mjesta na kojem David razgovara sa dvojicom koji sjede, daje drugi znak svjetlosni znak telefonom, usmjeren prema Jevrejskoj ulici

David potom odlazi u 2 časa, 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

Iz Jevrejske ulice izlaze osobe broj Pet i Šest, koji presreću Davida na vrhu Gospodske.

Presretanje Davida
Za to vrijeme, prva dvojica (oni sa betonske kocke, ispred "Boske"), sa kojima se pozdravio, dižu se i prilaze na desetak koraka od Davida i druge dvojice, koja su ga presrela u Gospodskoj ulici.

Nešto prije 2.26 časova iz Jevrejske ulice toj dvojici prilazi još jedna osoba (broj 7) i stoji tu s njima.

Osoba 7 (što šepa) prilazi osobama 1 i 2
Sve to vrijeme David razgovara sa osobama 5 i 6 u Gospodskoj ulici. 

U  2 časa 28 minuta i 38 sekundi svi su još tu, razgovaraju u dvije grupe.

U međuvremenu, u 2 časa i 28 minuta nailaze mladići sa "kišobranima", njih ukupno sedam.

Prolaze nehajno preko Trga Krajine, kraj osoba broj 3 i 4, koji sve to vrijeme sjede na klupi.

Mladići sa "kišibranima"
Većina izlazi iz kadra kamere na Trgu Krajine u 2 časa 29 minuta i 40 sekundi.

David odlazi prema Gospodskoj, ka kafeu “988”, potom ulazi u “988” gdje se zadržao najviše dvadeset sekundi.

Dvojica, koja su dočekali Davida ispred "Boske", ne odlaze prema Gospodskoj za Davidom (2 časa 29 minuta i 37 sekundi), već odlaze u Jevrejsku ulicu. 

Osoba broj 7, onaj koji je došao iz Jevrejske (nešto prije 2 časa i 26 minuta), u 2 časa 29 minuta i 5 sekundi odlazi, prema dvojici (3 i 4) koji i dalje sjede na klupi.

Svraća do klupe na kojoj sjede dvojica, zadržava se tu ne više od desetak sekundi, i, kako se čini, daje im kesu sa kojom je i došao na Trg. Uz kesu ima i kišobran. 

Osoba 7 (što šepa) sa osobama 3 i 4
Nakon toga odlazi sa Trga u 2 časa i 30 minuta.

Upravo Osoba, koja je na Trg stigla nešto prije 2 časa i 26 minuta, iz Jevrejske ulice, a sa njega odlazi nešto prije 2 časa i 30 minuta, malo šepa kada hoda. I to kao i osoba koja se vidi na snimku kako izlazi iz Kuće Đorđa Rađena u 03 časa i 42 minuta.

Da li je riječ o istoj osobi? Vrlo realno, jer nema mnogo osoba koje šepaju, a da se u toku jedne noći nađu u prostoru iz kojeg je David nestao, odnosno u ulici u kojoj živi Đorđe Rađen, koji je lažno optužio Davida Dragičevića za pljačku svoje kuće.  

Nakon sugestija brojnih čitalaca i uvećanja snimka njegovog odlaska od dvojice maloljetnika, (koji su čekali Davida na Trgu), sa kojima je stajao na Trgu Krajine uočljivo je da šepa, kao što je uočljivo i da šepa osoba koja napušta kuću Rađena u 03 časa i 42 minuta 18.03.

Dvojica maloljetnika, koji su dočekali Davida te noći na Trgu, znaju o kome je riječ, pa je sasvim lako utvrditi da li je riječ o istoj osobi ili ne. Kako još niko nije uhapšen, niti istraga Tužilaštva napreduje, sem u opstrukciji ovog slučaja, osoba koja je, po svemu sudeći, 18.03. bila i na Trgu, u vrijeme kada i David, ali i u Kući Rađenovih iste noći i dalje je na slobodi.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)