петак, 7. септембар 2018.

Banjaluka/Napad eksplozivom na pogrešnu vikendicu?! MUP zataškava teroristički akt lažima o "plinskoj boci"

piše: S.V.



Napad eksplozivom koji se dogodio u mjestu Priječani, na periferiji Banjaluke, nije bio usmjeren ka inspektorici rada u Gradskoj upravi Banjaluka Jasminki Čapljak., već prema jednom od načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi koje se bavi putevima, tvrde moji izvori iz policijskih krugova.

Vikendica te osobe nalazi se u neposrednoj blizini vikend kuće Čapljakove.

Istraga bi trebala da se vodi u ovom pravcu, ali od istrage neće biti ništa, jer MUP RS ponovo zataškava slučaj tvrdnjama da je do eksplozije došlo usled "ispuštanja gasa iz boce za domaćinstvo".
Sama inspektorka Jasminka Čapljak je policiji, kako je saopšteno iz Gradske uprave,  "iznijela pretpostavku da je eksplozija nastala od ostavljene plinske boce koju je držala ispred vikendice".

Očito je da nisu dobro sinhronizovani i da se sve pokušava zataškati.

Foto: Istinito.com-plinska boca čitava, nije eksplodirala
Sve oko plinske boce i plina je notorna laž, o čemu svjdoči i fotografija portala Istinito.com, na kojoj se vidi plinska boca. Stručnjaci iz ove oblasti tvrde da je "neko vrlo stručan postavio jak eksploziv na temelje vikendice i zatim detoniranjem istu sravnio sa zemljom".

"Da bi ovako urušio vikendicu, morao je raditi neko stručan najmanje sat i po vremena, postaviti eksploziv na ključne tačke, uvezati ga i zatim detonirati", tvrde moji sagovornici. Ističu da to potvrđuje stepen razaranja kuće, koji je maksimalan.

Foto: Istinito.com
Da podsjetim, u mjestu Priječani, na periferiji Banjaluke, 06.09. dignuta je, kako sam to već objavio, u vazduh vikendica  inspektorice rada u Gradskoj upravi Banjaluka Jasminke Čapljak.

Vikendica se nalazi u blizni poznatog banjalučkog restorana "Lovački dom".

Vikendica je potpuno uništena, a sve ukazuje da je objekat minirao stručnjak iz te oblasti i da je stavljeno nekoliko kilograma eksploziva.

Prema dosadašnjim saznanjima u eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Policija je sa uviđajem počela tek 07.09., a razmjere razaranja objekta ukazuju da je prava sreća da niko ni u blizini nije povrijeđen.

Foto: Istinito.com
Ovaj kriminalni akt ukazuje da je bezbjednost u Banjaluci u katastrofalno lošem stanju, a tako je i u cijeloj Republici Srpskoj.

Ono što je zaista neprihvatljivo jeste činjenica da su pojedinci iz MUP-a RS pokušali 06.09., minimizirati ovaj akt.

Sada se postavlja pitanje šta radi Uprava za borbu protiv terorizma kada se Banjalukom slobodno šetaju osobe sa po nekoliko kilograma eksploziva i dižu u vazduh stambene objekte na periferiji grada?!