четвртак, 20. септембар 2018.

Zločinački pres MUP RS, 26.03.: Međusobna komunikacija pripadnika MUP RS i njihova komunikacija sa Rađenom

piše: Slobodan Vasković



1.
Kompletan Sektor krim policije Policijske uprave Banjaluka, na čelu sa Darkom Novkovićem, 25.03. je bio uključen u lažiranje dokaza da je David Dragičević, likvidiran 23.03., navodno opljačkao kuću Đorđa Rađena; I ne samo lažiranje, već i podmetanje predmeta u džepove Ubijenog Davida.

Iako je 25.03. bio neradni, nedelja, osim Novkovića i ostali načelnici iz njegovog Sektora bili su taj dan vrlo angažovani.

2.
Taj dan je radio i Slađan Kvržić, načelnik Sektora za opšti kriminalitet, kojem je driektno nadređen Novković.

Darko Novković
Na poslu je bio i Dalibor Blagojević, šef odsjeka za razbojništva u Novkovićevom sektoru.

Radili su još i tadašnji čelnici PS Lauš, komandir Danko Vujičić i njegov zamjenik Duško Purišić, kao i neizostavni inspektor Bojan Karanović.

3.
Vrhunac kriminalnog djelovanja pripadnika MUP RS, tog 25.03., jeste krađa Krunskog dokaza - donjeg veša likvidiranog Davida Dragičevića, čije bi vještačenje dokazalo da je Mladić zadavljen/ugušen.

Uznemirujući sadržaj: Tijelo davida Dragičevića pred obdukciju 25.03.
Najmonstruoznije od svega je da je to činjeno na dan obdukcije tijela Davida Dragičevića, 25.03..  

4.
Tog 25.03. izvršene su ključne prupreme za zločinački pres MUP RS, koji je održan 26.03. i na kojem je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal gnusnim lažima pokušao kriminalizovati Žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Naravno, tog 25.03. ostvarena je i vrlo intenzivna komunikacija sa Đorđem Rađenom, koji je prijavio lažnu pljačku kuće i još uvijek za to nije odgovarao.

Đorđe Rađen
5.
Rađen je, kako se ispostavlja, ključna osoba, uz Filipa Ćuluma od čijeg svjedočenja zavisi kompletam vrh MUP RS, ali i PU Banjaluka, na čijem čelu je Željko Spasojević koji je, takođe, učestvovao na zločinačkom presu. Uz njega i Ilića, bili su još Novković i patolog Željko Karan.

6.
Smatralo se da je 25.03. učinjeno sve kako bi se, na presu 26.03., bez ikakve muke javno zataškalo Teško Ubistvo, a Žrtva satanizovala i prikazala kao kriminalac i narkoman.

7.
Interesanto je ispratiti najvažniji dio komunikacije pripadnika MUP RS tog 26.03., kako njihov međusobni, tako i onaj sa Rađenom.

Prije toga napomena da je Novković čovjek Darka Ćuluma, dok je Blagojević “igrač” Nedeljka Lubure, načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i zeta Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

8.
Vratimo se 26.03. i najbitnijim komunikacijama koje su se desile prije i poslije zločinačkog presa MUP RS, koji je počeo tačno u podne.

Duška Purišića, 26.03., već u 07 časova 06 minuta poziva Kvržić. Bilo je vrijeme da se svi spreme za zločinački pres! Potom ga Kvržić poziva ponovo u 07časova i 47 minuta, da bi, nakon toga, Purišiću uslijedio poziv od inspektora Bojana Karanovića u 07časova 49 minuta.

Nisu se dovoljno iskonsultovali, pa Purišić poziva Karanovića u 07 časova i 52 minuta. 

Duško Purišić
9.
U narednom periodu, Purišić je obavio razgovor i sa kabinetom direktora Policije Darka Ćuluma, u 09 časova i 10 minuta, ponovo je razgovorao sa Karanovićem, ali i sa inspektoricom Adrijanom Banika.

10.
U 09 časova I 36 minuta Purišća poziva Matija Marinko Matijević, inspektor iz odjeljenja za droge u Upravi za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić.

Matija Matijević
Da podsjetim, Matijević je komunicirao sa Rađenom 27.03., što sam već ranije objavio. 

Sa Rađenom je Matijević komunicirao, 27.03., u tri navrata - U 9 časova i 35 minuta, potom u 14 časova i 39 minuta i na kraju u 15 časova i 50 minuta.

11.
U periodu od 10 časova pa do 10 časova I 34 minuta, Purišić u nekoliko navrata kontaktira Ćulumov kabinet, Karanovića…

12.
Slađan Kvržić, načelnik Sektora za opšti kriminalitet, kojem je driektno nadređen Novković, načelnik Sektora krim policije PU Banjaluka, ponovo poziva Purišića u 10 časova i 35 minuta.

13.
Nakon tog razgovora, Purišić poziva Đorđa Rađena tačno u 10 časova i 36 minuta. Nema dileme da je Rađen pripreman za ono što slijedi.

Poslije razgovora sa Rađenom, Purišiča poziva, a ko bi drugi, već inspektor Bojan Karanović u 10 časova i 38 minuta.

Bojan Karanović
14.
Karanović je onaj inspektor koji nije obavio uviđaj navodno opljačkane kuće, 18.03., ali i koji se dopisivao putem vibera sa Rađenom, a ovaj mu slao jezive laži o Davidu Dragičeviću, čiji je nestanak prijavljen upravo 18.03.

15.
Neposredno prije održavanja zločinačkog presa, Purišića ponovo poziva Kvržić i to u 11 časova 56 minuta.

16.
Pres je počeo tačno u podne, a na njemu je Ilić iznio niz laži o Ubijenom Davidu Dragičeviću, tvrdeći da je njegova smrt zades, kao i da je “dokazano da je opljačkao kuću Rađenovih u noći 17/18.03.”. 




Ilić je na presu lagao i o podacima sa baznih stanica, koji uopšte nisu bili izuzeti, kao i o snimcima sa nadzornih kamera, od kojih je većinu policija uništila.

17.
Nakon održavanja te morbidne pres konferencije, ponovo je došlo do kontakta Purišića i Rađena i to tačno u 13 časova i 07 minuta!  

Prije nego je Purišić kontaktirao Rađena, ostvario je komunikaciju sa Ostojom Savićem, inspektorom u PS Lauš, tačno u 13 časova i 05 minuta.

18.
Savić, zvani Sava je vrlo opasna osoba

Bio je optužen za pomaganje u pljački trezora “Balkan investment banke”, maja 2008., kada je odneseno više od milion KM. 

Ostoja Savić
Međutim, Vrhovni sud ga je, nakon nekoliko presuda, oslobodio 2017. godine zbog zastare.

Savić je učestvovao u premlaćivanju navijača KK "Borac", marta 2000 godine.

19.
Nakon razgovora sa Savićem, pa sa Rađenom, opet se ponavlja isto - Purišića poziva Karanović. To je već konstanta, a objavio sam već da je Karanović u niz navrata kontaktirao sa Rađenom. I to, što je najinteresantnije, sa svog privatnog telefonskog aparata, a ne sa službenog.

20.
Nakon što ga je pozvao Karanović, Purišić u dva navrata kontaktira sa Ćulumovim kabinetom, da bi ga Karanović ponovo pozvao u 13 časova 19 minuta.



21.
Nakon toga, Purišić komunicira sa Novkovićem u 13 časova i 22 minuta.

22.
Zločinački pres je bio završen i smatralo se da će sve oko lažiranja Ubistva Davida biti završeno za najviše dva do tri dana. Pogriješili su, jer se to veče desio Trg i izlazak građana, na čelu sa Davorom Dragičevićem, koji je ustvrdio da je njegov sin ubijen. 



23.
Kasniji događaji su pokazali da je Davor bio u pravu, a da su iz MUP RS sve slagali tog 26.03., a nastavili su da lažu i ne dozvoljavaju rješavanje ubistva i dan danas. U tome im pomažu tužioci Želimir Lepir i Dalibor Vrećo. 

24.
Veoma je intrigantno koga je pozvao Savić, nakon što je razgovarao sa Purišićem u u 13 časova i 05 minuta.

Savić nakon toga poziva Okružnog tužioca Miodraga Bukaricu. Poziv je uslijedio u 13 časova i 09 minuta, netom nakon završetka pres konferencije.

Zašto je Savić zvao Bukaricu, pitanje je na koje se mora naći odgovor!!!

25.
Važno je još napomenuti da je Purišić Saviću poslao SMS u 14 časova i 51 minut.



Prije tog SMS-a, Purišić je kontaktirao Vujadina Savanovića, vlasnika apartmana “Vesto”, u ulici Velibora Janjetovića Janje, čije nadzorne kamere su snimile četiri osobe u noći 18.03. kako ulaze u Kuću Rađenovih. Jedna od njih iz kuće izlazi u 03 časa 42 minuta hramajući. 

Agencija za forenziku
Agencija za forenziku izvršila je forenzičku obradu tog snimka, nije utvrdila identitet lica koja ulaze i izlaze iz kuće Rađenovih.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)