недеља, 16. септембар 2018.

Likvidacija Davida Dragičevića planirana najmanje tri mjeseca; Labotić, tužilac-monstrum, sinhronizovao optužnicu protiv Ubijenog Davida sa zločinačkim presom MUP-a RS

piše: Slobodan Vasković



1.
Bilo je, u noći 17/18 03. mnogo onih koji su lovili Davida Dragičevića, po nalogu NarkoKartela i njihovih zaštitnika iz vrha MUP RS, koji još uvijek pokušavaju zataškati zločin.

Među onima koji su lovili Davida, kako bi ga likvidirali, su, osim pojedinih pripadnika policije i Vojnici NarkoKlana. 

2.
U mnoštvu događaja i detaljnom raskrinkavanju uloge dijela Vrha MUP RS, kao i tužilaca-kriminalaca Želimira Lepira i Dalibora Vreće, koji čine sve da zataškaju zločin, gotovo da se zaboravilo na monstruma-tužioca Sašu Labotića, koji je 30. marta 2018. godine, šest dana nakon što je nađeno tijelo Davida Dragičevića, protiv Ubijenog dječaka podigao optužnicu. 



3.
Važno je podsjetiti da Labotić optužnicu nije htio da povuče sve do 27. aprila.Tek taj dan je to učinjeno nakon pritiska javnosti i opomena sudije za prethodni postupak.

4.
Optužnica jeste datirana 28.02., ali je u CMS puštena 30.03., tako da je nesporno da je Labotić imao svjesnu namjeru da kriminalizuje Davida Dragičevića. Njegov jezivi akt je nastavak zločinačke pres konferencije MUP RS, na kojoj je Darko Ilić svjesno Žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, okarakterisao kao provalnika.  

5.
Labotićeva optužnica od 30.03., podignuta šest dana nakon pronalaska tijela ubijenog Davida, svjedoči ne samo o mostruoznosti Ubica i Naručilaca Ubistva, već i o tome da je likvidacija osmišljavana mjesecima. Kao i da je Labotić jedan od direktnih saučesnika.



I da budem potpuno precizan - Labotić nije mogao sam podići optužnicu protiv Ubijenog Davida bez odobrenja Lepira i znanja Dalibora Vreće.

Posebno je interesantno vrijeme kada je, kako Labotić optužuje Ubijenog Davida, on prebio trojku: Vrijeme navedeno u optužnici je 03 časa 35 minuta!

Ilić je, na pres konferenciji, lažno tvrdio da je "David Dragičević napustio Kuću Rađenovih u 03 časa i 42 minuta"! 

Nema ovdje nikakve slučajnosti - htjeli su lažno pokazati/dokazati da je to vrijeme kada je "David sklon kriminalnim djelima"!!!

Sinhronizacija Labotića, Ilića, Natučilaca Ubistva i Ubica je golom rukom opipljiva.

6.
Labotića je za njegovo sluganstvo u prikrivanju likvidacije odlikovao Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, 04.04.2018. godine, samo četiri dana nakon što je podigao optužnicu protiv Ubijenog Dječaka, “za doprinos borbi protiv organizovanog kriminala”. 



Kakav cinizam - Labotić je dao jedino doprinos organizovanom kriminalu.

7.
Labotić je podigao optužnicu protiv Ubijenog Davida zato što je, navodno, u prvoj polovini juna 2017. godine, na Banj Brdu kod Banjaluke, pretukao Miloša Grujića, Nemanju Veriša i Gorana Jovića, pri čemu je, kako se navodi, Joviću nanio “teže povrede”.

Mrtva Usta ne govore i ne mogu se braniti, pa tako ni likvidirani David. 

8.
Kraj juna je vrlo vrlo bitan, jer je tada, prema mojim sananjima, počelo da se u vrhu NarkoKartela razmišlja o likvidaciji Davida Dragičevića; Konačna odluka o likvidaciji donesena je nekoliko mjeseci kasnije, a samo ubistvo planirano je, prema mojim saznanjima, najmanje tri mjeseca.

9.
Vrlo su interesanti sledeći podaci:
-19.04. istragu preuzima Siniša Kostrešević, načelnik UKP od Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal.

-18.04., dan prije predaje vođenja istrage, Ilić upućuje u Tužilaštvo Zapisnike o saslušanju Veriša, Grujića i Jovića, uz opasku da je “dokazan njihov alibi”.

10.
Čim Ilić “dokaže” nečiji alibi, on je sam po sebi sumnjiv i neophodno je zato ponovo istražiti gdje su u noći 17/18.03. bili Grujić, Veriš i Jović i da li su bili u kafeu “Meta”, kada je u njega drugi put (iza ponoći) svratio David kako bi se raspitao “da li ga je ko tražio”?!

Neki od njih su bili, kako mi je potvrđeno, u lokalu, u kojem je bila još nekolicina Vojnika NarkoKartela, koji su lovili te noći Davida. I još Poneko!!!

Upravo zbog toga je, u 00h 15 minuta (18.03.), David napisao svom drugu Davidu Ristiću “U kafani su kod Džombeta Đorđeta”.



Džombe je konobar u “Meti” i, izvjesno, jedan od onih koji prikrivaju Ko je sve bio u tom kafeu kobne noći.

11.
Osim navedenih, u “Meti” je u to vrrijeme bila i osoba vrlo bliska Filipu Ćulumu, koja je, kako se tvrdi, čak razgovarala sa Davidom. 

Jasno je da je Filip Ćulum imao osobe od najvećeg poverenja u prostoru kojim se kobne noći kretao David.



Ni toj osobi telefon nije oduzet, kao ni Filipu Ćulumu, kojeg je David označio kao potencijalnog krivca “ako mu se išta loše desi”.



Bilo je logično da telefoni budu oduzeti i Ćulumu i njemu bliskoj osobi, ali umjesto toga, Ilić je sve činio da lažno optuži Davida. A Filip Ćulum je prvog aprila promijenio telefonski aparat.

12.
Na ovom mjestu mala digresija - David je otet 18.03., video zapisi na nadzornim kamerama u objektima koji ih posjeduju, čuvaju se 30 dana, nakon čega se brišu; Znači čuvani su, najkasnije, do 18.04., pa je jasno zašto je istraga Kostreševiću predana tek 19.04. - Da bi bili sigurni da su snimci obrisani.

13.
Osim “Mete” vrlo je značajno znati Ko je sve bio kobne noći u kafeu “Del Kapo”, jer iz Jevrejske ulice, u kojoj se kafe nalazi, dolazi osoba koja šepa i koja je, po svemu sudeći, bila i na Trgu i u kući Đorđa Rađena (za koju je slagano da je opljačkana i da je to učinio David). 



Iz te ulice došlo je sedam mladića sa kišobranima, kao i dvojica koji su presreli Davida na vrhu Trga.



14.
Iz “Del Kapa” su došla i dvojica maloljetnika, koji su dočekali Davida na Trgu, a u Del Kapu je bio i Nikola Ćulum, sa kojim se 17.03. (oko 22 časa i 30 minuta) David potukao!



15.
Veoma je interesantno  da Svi koje su Ilić i njegov “tim” saslušali imaju “neoboriv alibi” i da su svi bili u svojim kućama do 02 časa, 18.03., što se graniči sa nevjerovatnim.

16.
Neophodno je, zbog rečenog, utvrditi i do kada je zaista Filip Ćulum bio u kafeu “Smagler”, da li je uopšte bio, ali je, takođe, neophodno utvrditi i Ko iz vrha policije štiti “Smagler”, kafe kojem je dozvoljeno što mnogim drugim ugostiteljskim objektima nije i koji je veoma sumnjiv zbog svega onog što se dešava u njemu!


  
17.
Neophodno je, izvan svake razumne sumnje, istražiti i sve Ilićeve poslovne saradnike, kojima on prodaje proizvode svoje Mesne industrije iz Kočićeva, kod Nove Topole!


Usudio bih se reći da je to od ključne važnosti!

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)