понедељак, 3. септембар 2018.

Duško Purišić, zamjenik komandira PS Lauš, komunicirao sa Đorđem Rađenom 25.03. i 26.03., na dan obdukcije tijela Davida Dragičevića i na dan održavanja zločinačke pres konferencije MUP RS na kojoj je Ilić pokušao kriminalizovati Davida, Žrtvu Teškog Ubistva

piše: Slobodan Vasković

Duško Purišić
Duško Purišić, zamjenik komandira Policijske stanice Lauš, komunicirao je, putem vibera, sa Đorđem Rađenom 25. i 26.03. ove godine.

Na Laušu se nalazi ulica Velibora Janjetovića Janje, u kojoj živi Rađen i za čiju pljačku je lažno optužio Ubijenog Davida Dragičevića.

Purišić je, prema sigurnim i provjerenim pravosudno-policijskim izvorima, komunicirao sa Rađenom 25.03., dana kada je izvršena obdukcija tijela Ubijenog Davida i 26.03. kada je održan zločinački pres MUP-a RS, na kojem je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje žrtvu Teškog Ubistva.

Dana 25.03. ove godine urađena je obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića.

25.03.
Tokom cijelog 25.03. odvijala se intenzivna komunikacija pojedinih pripadnika MUP-a RS sa Đorđem Rađenom.

Tog 25.03. komunikaciju sa Rađenom, jednim od ključnih saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića, prvi je ostvario inspektor PS Lauš Bojan Karanović.

inspektor Bojan Karanović
Njihova komunikacija počela je, prema mojim izvorima iz nadležnog Tužilaštva i MUP-a RS, u 11 časova i 08 minuta. U to vrijeme u toku je bila obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića.

MUP RS
Nakon toga, Rađena “preuzima” drugi pripadnik MUP RS, koji sa njim ostvaruje intenzivnu komunikaciju tokom cijelog 25.03., bez obzira na činjenicu da je bila nedelja, neradni dan.

Taj drugi pripadnik MUP-a RS je Duško Purišić, u to vrijeme zamjenik komandira PS Lauš.

Đorđe Rađen
Ta komunikacija, na relaciji Purišić - Rađen, bila je tačno u 13 časova i 40 minuta; 13 časova i 50 minuta; 13 časova i 55 minuta; 14 časova i 30 minuta i 18 časova i 55 minuta!!!  

Rađen je MUP-u RS, 18.03., lažno prijavio da mu je opljačkana kuća u ulici Velibora Janjetovića Janje, a Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal je 26.03. na kriminalnoj pres konferenciji, lažno optužio Ubijenog Davida da je opljačkao Rađenovu kuću.

Kasnije je utvrđeno da se to nije desilo i da David Dragičević nije u noći 18.03. nogom kročio u kuću Rađenovih.

26.03./Komunikacija Purišić - Rađen u 10h 36'; Zločinački pres MUP RS tačno u 12h; Purišić - Rađen u 13h 07' 

Purišić i Rađen su, prema pouzdanim podacima iz policije i Tužilaštva, Rađena kontaktirali 26.03. - tačno u 10 časova i 36 minuta.


Duško Purišić
Ilić i Karan su kriminalni pres, čiji je cilj bio pokušaj javnog zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića, održali tačno u 12 časova. 

Nakon održavanja te morbidne pres konferencije, ponovo je došlo do kontakta Purišića i Rađena i to tačno u 13 časova i 07 minuta!  


Đorđe Rađen
Ranije sam već objavio da je 27.03. nastavljena komunikacija MUP-a RS sa Rađenom.

Matija Matijević
Matija Marinko Matijević je taj dan tri puta komunicirao sa Đorđem Rađenom, 27.03.2018. godine.

Komunikacija se odvijala u 9 časova i 35 minuta, potom u 14 časova i 39 minuta i na kraju u 15 časova i 50 minuta.

Matijević je inspektor u Upravi za organizovani kriminal koju vodi Darko Ilić. 

Bitno je naglasiti da Matijević radi u Odjeljenju za droge!!!

On je blizak rođak jednog od visokih funkcionera MUP RS.

Interesantno je napomenuti da je Matijević jedno vrijeme bio angažovan na nezakonitom praćenju Davora Dragičevića, oca Ubijenog Davida Dragičevića.

Komunikacija pripadnika MUP RS i Đorđa Rađena od 18.03.-24.03. 

18.03.
Bojan Karanović, inspektor PS Lauš, u popodnevnim časovima komunicira sa Đorđem Rađenom. 


insoektor Bojan Karanović
Taj dan prijavljen je nestanak Davida Dragičevića, a Rađen je prijavio lažnu pljačku kuće.

Karanović i Rađen komuniciraju nakon ovih prijava, u 16 časova i 30 minuta. 

19.03.
Bojan Karanović, inspektor PS Lauš, u prijepodnevnim časovima komunicira sa Đorđem Rađenom u 11 časova i 45 minuta.

20.03.
Dušan Čupić, inspektor iz Uprave za organizovani kriminal, kojoj je na čelu Darko Ilić, tri puta je komunicirao sa Đorđem Rađenom, 20.03.2018. godine. 

Čupić i Rađen su komunicirali u periodu od 13 časova i 10 minuta do 16 časova i 40 minuta.




Isti dan, inspektor Karanović je sa Rađenom komunicirao jednom u 13 časova i 30 minuta.

U to vrijeme trajala je potraga za Davidom Dragičevićem, čiji je nestanak prijavljen 18.03.

24.03.
Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24.03.

Njegovo tijelo pronađeno je 24.03., položeno na suhu površinu, adu, u kanalizaciji Crkvena; Ada je nastala zbog niskog vodostaja.

Taj dan Rađen je u nekolko navrata pozivao Dom zdravlja. 

Za sve navedeno posjedujem čvrste neoborive dokaze.

Smjena Purišića
Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum, 04.05.2018, smijenio je komandira policijske stanice Banjaluka - Lauš i njegovog zamjenika Duška Purišića.

"Direktor policije Republike Srpske u skladu sa svojim ovlaštenjima donio je Rješenje o rasporedu komandira i zamjenika komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Banja Luka – Lauš na druge poslove i zadatke. Načelnik Policijske uprave Banja Luka donio je Rješenje o suspenziji inspektora Policijske stanice Banja Luka – Lauš", navodi se u saopštenju.

Darko Ćulum
Dodaje se da su navedene mjere preduzete prema "policijskim službenicima Policijske stanice Banjaluka – Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18.03.2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo 'Krađa' u ulici Velibora Janjetovića broj 11”.

U prethodnom saopštenju MUP-a naglašeno je da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, "ali da se u vrijeme prijave ova dva slučaja nisu mogla dovesti u vezu”.

Protiv sva tri policijska službenika biće pokrenut unutrašnji postupak s ciljem utvrđivanja postojanja odgovornosti.

Važnost Rađena za dio Vrha MUP-a RS
Rađen je izuzetno važan pojedincima iz vrha MUP-a RS iz mnogo razloga; jedan od njih je, svakako, što je pristao da lažno svjedoči kako mu je opljačkana kuća na Laušu, a drugi su, prema dosadašnjim saznanjima, “bijele prirode”.


Đorđe Rađen
Treba naglasiti da je najteža optužba za dio vrha MUP-a RS, koji, osim Ilića, čine i Dragan Lukač, ministar i direktor Policije Darko Ćulum, da su Saučesnici koji prikrivaju naručioce Ubistva i Ubice upravo dokazana činjenica da David Dragičević kobne noći, 18.03., nije bio u Kući Rađenovih, niti je tu kuću opljačkao. Predmeti iz kuće Rađenovih podmetnuti su u Davidove džepove nakon što je likvidiran. 

Prethodno je Rađen prijavio MUP-u RS lažnu pljačku kuće i to 18.03., nekoliko časova nakon što je David pretučen i potom otet.

Upravo ta činjenica - režiranje lažne pljačke kuće i njeno prijavljivanje je ključni dokaz da je Ubistvo Davida Dragičevića pomno planirano. 

Zato svi oni i štite Rađena!!! Rađen ih ima sve u šaci, jer ako on progovori, popadaće vrh MUP-a RS, ali i vrh Tužilaštva, koje i dalaje ništa ne čini na rasvjetljavanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Osim što opstruišu istragu,dva tužilačka monstruma, dva nečovjeka Želimir Lepir, Glavni tužilac i Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, svjesno prikrivaju zločine koje su počinili, ali i dalje čine pripadnici dijela Vrha MUP-a RS, sve sa ciljem zaštite Naručilaca Ubistva, Ubica i Pomagača.

Harmonikaš
Nezapamćeno je na Planeti da pripadnici neke policije rješavaju sitnu krađu još tokom obdukcije tijela osobe za koju se u tom trenutku nije znalo da li je ubijena ili je smrtno stradala na neki drugi način.

Upravo zbog toga je inspektor Siniša Kojdić Harmonikaš, koji je bio prisutan na obdukciji 25.03., još tokom njenog trajanja slao fotografije viberom Nekome, kako bi se na presu 26.03. moglo lažno ustvrditi da je Ubijeni David provalnik, a kasnije i narkoman, što su notorne neistine. 

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida Dragičevića.


Inspektor Siniša Kojdić
“Pošto je na obudkciji bio krim tehničar, koji je takođe slikao za potrebe policije, i čini mi se da su bila dva krim-inspektora, ne jedan nego dva, onda je neko od njih, svojim mobilnim telefonom to slikao, slikao je onaj švajcarski nožić, onu čakiju, koji na sebi ima neku uzicu, neku peteljku, to kad vam pokažemo na video projektoru, vidjećete o čemu pričamo. I neko od inspektora je to slikao, i onda je vajberom poslao tu fotografiju, nekome, kome pojma nemam, taj neko je odgovorio, jeste to je taj nož, iz te kuće iz tog događaja itd, i ja ono što kažu, pošto kupio po to prodao, ljudi su slikali, poslali sliku, tu sliku je neko primio k znanju i vratio odgovor. To su moja saznanja”, svjedočio je Željko Karan, patolog, pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, 18.05.2018. godine.


Njegovo svjedočenje je samo jedan u nizu dokaza zločinačke sprege pojedinaca iz MUP RS i Đorđa Rađena, što opet dalje svjedoči da je Ubistvo Davida Dragičevića duže vrijeme planirano i da iza njegove likvidacije stoji organizovana zločinačka grupa - Narko kartel koji hara Banjalukom i čiji pripadnici su i pojedinci iz MUP-a RS.

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)