четвртак, 6. септембар 2018.

Hoće li i Lepir odgovarati zbog krađe donjeg veša Davida Dragičevića; Nakon brutalne likvidacije Šijana - Surovost tek slijedi

piše: Slobodan Vasković


1.
Harmonikaš iz Pakla, zli inspektor, Siniša Kojdić još nije pod krivičnom istragom Tužilaštva, nema Naredbe, iako je ukrao dokazni materijal - donji veš Ubijenog Davida Dragičevića, iako je falsifikovao dva Zapisnika - onaj sa uviđaja (24.03.) i onaj sa obdukcije (25.03.), iako je počinio niz zločinačkih akata.

2.
Šta čekaju Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, tužioci, pitanje je na koje ne postoji racionalan odgovor. Osim da su obojica i dalje u funkciji prikrivanja Ubica i Naručilaca Ubistva Davida Dragičevića. A Međunarodnom advokatskom timu su se kleli da nisu!!!

3. 
Sam Lepir je, u intervjuu za “Večernje novosti” (07.07.), izjavio da za njega i Tužilaštvo ne predstavlja ništa činjenica da je ukraden komad odjeće Ubijenog Davida.

V.N.: Otac tvrdi da su iz dokaza nestale Davidove gaće?
Lepir: Tražili smo da se materijal s obdukcije dostavi na vještačenje i tada je konstatovano da nema gaća. Dali smo nalog policiji da to provjeri i da unutrašnja kontrola MUP-a pokrene postupak. Suštinski taj dokaz u čitavom događaju ne znači ništa.

4.
Za Lepira taj dokaz - krađa gaća - zaista i ne predstavlja ništa; A taj komad odjeće je Krunski Dokaz da je David Dragičević, po svemu sudeći, zadavljen/ugušen, prije nego što je bačen u kanalizaciju Crkvena.

“U tom slučaju na donjem vešu bi ostali tragovi velike količine urina, ejakulacije i izmeta”, saopštili su stručnjaci sudske medicine u razgovoru sa mnom za ovaj blog.

To je ono zbog čega su gaće i ukradene i to je ono što Lepir ne želi da istražuje, a dokazi da se David Dragičević utopio nisu ni na staklenim nogama - nisu ni na kakvim.

5.
Sad Lepir mora da “pojede” sopstvene riječi i pokrene krivični postupak protiv Kojdića i drugih, ali onda ostaje pitanje šta je s istragom protiv samog Lepira koji je tvrdio da krađa donjeg veša “ne znači ništa”?! I na taj način opravdao Kojdića.6.
Ako se i desi istraga protiv Kojdića&co, ona ne može na tome ostati, jer se mora proširiti na obducente Željka Karana i Ivicu Milosavljevića i njihove obdukcione nalaze, koji su, po svemu sudeći, neistiniti.

Uz to, Milosavljević je reobdukciju uradio bez Naredbe Tužilaštva, ona je samim tim nevalidna, pa se postavlja pitanje odgovornosti onih koji su mu dozvolili da reobdukciju radi. 

Postavlja se i pitanje validnosti vještačenja iz Zagreba Karanovog i Milosavljevićevog nalaza, kada je jedan od njih potpuno nezakonit. I, uz to, i netačan i neistinit. Što Zagrebački nalaz čini bezvrijednim.

7.
Već sam ranije objavio da Karan u svom nalazu nije naveo da ima mulja/muljevitog sadržaja u dušniku i plućima Ubijenog Davida, što je nemoguće ukoliko se David utopio. 

Da se zaista utopio, stranog sadržaja moralo bi biti u svim disajnim organima. Međutim, te činjenice nema u obdukcionom nalazu Željka Karana.
Karan ni riječi o mulju/muljevitom sadržaju u dučniku
Takođe, drugi obducent Ivica Milosavljević, prema riječima eksperata sudske medicine, nije mogao ni na koji način utvrditi da se David utopio, iz prostog razloga što su svi organi, tokom prve obdukcije, isječeni i oprani. To je protokol. 

Karan ni riječi o mulju/muljevitom sadržaju u plućima
Lepir bi to trebalo da zna; Vjerovatno to Kretura i zna, ali laže otvoreno, kako bi spriječio da se istraga vodi u pravom smjeru. 

Lepir želi po svaku cijenu sakriti Ubice, Nalogodavce Ubistva i Saučesnike; Uostalom i sam je potvrdio da mu je to naredio Dragan Lukač, koji ga je, prema njegovim (Lepirovim) sopstvenim riječima nazvao 29.03., odmah nakon što je MUP RS Tužilaštvu predao Izvještaj o “smrti Davida Dragičevića” i zahtijevao od njega da ekspresno donese Naredbu o nesprovođenju istrage!

8.
Moralo se, osim navedenog, već utvrditi šta je sa porukama preko Instagrama, koje je kobne noći, poslao David Dragičević i šta je sa onim na koje je ukazivao? Nije se utvrdilo, bar ne donedavno, a potvrda tih poruka (za koje postoji i svjedok da je David rekao isto ono što je u poruci napisao) opet cijelu istragu vodi u sasvim drugom pravcu od onog koji je naveden u Naredbi od 28.06., koju je potpisao Vrećo.

9.
Ukratko, Tužilaštvo nije dosad uradilo ništa konkretno, validno, a eventualno žrtvovanje Kojdića i sličnih ne može nikako završiti na tome - Odgovornost moraju ponijeti i njihovi nadređeni, sve do Dragana Lukača, Darka Ćuluma, Darka Ilića…

To je nesporno, ta odgovornost je već morala biti zatražena, ali to je nemoguća misija u antidruštvu u kojem je svaki funkcioner istovremeno i vlasnik institucije na čijem čelu se nalazi.

I u kojem Policjska hunta ima “u šaci” političke vlastodršce.

Da je drugačije, odavno narečeni ne bi bili u vrhu MUP-a RS.

10.
Dok Lepir i Vrećo osmišljavaju nove i nove opstrukcije, pokušaji likvidacija i ubistva u Banjaluci nastavljaju da se redaju kao na traci.
Pokušano je Ubistvo Vlade Kovačevića, novinara BN TV, a rezultati istrage su nula. Iako je riječ o organizovanom pokušaju likvidacije.

Dokaze je našao njegov otac, a ne policija, pravog uviđaja nije ni bilo i nikom ništa.

11.
Uslijedila je brutalna, bez sumnje, likvidacija Damira Ostojića Šijana i teško ranjavanje njegove supruge, koja svjedoči da su u Banjaluci prisutne najjače zločinačke organizacije iz Regiona.12.
Šijan nije bio “mačiji kašalj”, već veoma opasan i nimalo naivan “Žestoki momak”; Iza njega stoje još jači “Igrači”, visokorangirani u svijetu Podzemlja. 

13.
Nema nikakve dileme oko toga da će oni htjeti osvetiti likvidaciju Šijana. To je u tom svijetu pravilo.

14.
To znači samo jedno - Surovost tek slijedi, a institucije koje bi trebalo da se bore protiv takvih pojava defakto i ne postoje.
15.
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.
Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)