субота, 15. септембар 2018.

Nezvanično: Policija traga za Nedeljkom Dukićem zbog sumnje da je, sa Markom Čolićem, pokušao ubiti Vladu Kovačevića, novinara BNTV

piše: Slobodan Vasković

Nedeljko Dukić i Marko Čolić
MUP RS traga već danima za Nedeljkom Dukićem iz Kneževa; Sumnjaju da je on drugi napadač na Vladu Kovačevića, novinara BNTV, osnivača portala "Gerila" i blogera, kojeg su pokušali likvidirati 26.08. u Banjaluci.

Dukić je nasilnik, presuđivan ranije zbog razbojništva na tri godine zatvora.

Dukić je u bjekstvu. 

Marko Čolić, bokser, je već optužen za napad na Kovačevića i nalazi se u pritvoru.

Čolić je član borilačkog kluba "Hektor" iz Laktaša, koji vodi Predrag Stanković, sin tajkuna Bude Stankovića. 

Vlado Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26.08. ove godine dok se vraćao sa posla. Taj dan izvještavao je sa skupa "Pravda za Davida" na kojem se traži, već šest mjeseci zaredom, Istina o Naručiocima Ubistva i Ubicama Davida Dragičevića, kao i Pravda za njih.

Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjaluci.

Pretukla su ga dvojica napadača, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladin otac.

Dukić presuđen na tri godine zatvora
26.11.201./BANjALUKA/“Glas Srpske” - Nedeljko Dukić (19) i Miroslav Radoš (20) iz Kneževa osuđeni su u petak u banjalučkom Okružnom sudu na po tri godine zatvora zbog razbojništva i jedne teške krađe. Trećeoptuženom Milanu Svjetlanoviću (19), iz Kneževa izrečena je kazna od tri mjeseca zatvora zbog jedne teške krađe.

Ovu presudu izreklo je sudsko vijeće kojem je predsjedavala Olga Malešević. Prethodio je sporazum o priznanju krivice koji su optuženi zaključili sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.
U presudi se navodi da su Dukić i Radoš, maskirani i naoružani automatskom puškom i pištoljem, 17. januara ove godine, od radnika benzinske pumpe "Parma trend" Dalibora Kutića oteli 949 maraka.

Oni su do pumpe došli iz obližnje šume i prijeteći oružjem Kutiću naredili da im preda novac i legne na asfalt. On je iz džepa izvadio novac i legao, a napadači su pobjegli. Tom prilikom Radoš je iz puške ispalio hitac iznad Kutića.

Dalje se navodi da su Dukić i Radoš u decembru prošle godine ukrali "jugo", vlasništvo Dragana Veleušića iz Kneževa. Dukić i Svjetlanović su provalili i u kuću Nedeljka Đurića u kneževskom selu Bastaji iz koje su ukrali 500 evra i 550 maraka.
Tužilac Biljana Janković je rekla da su kao olakšavajuće okolnosti prilikom zaključenja sporazuma sa optuženima uzete u obzir činjenice da su mlade osobe, da ranije nisu osuđivani i da su izrazili kajanje za ono što su učinili.