субота, 29. септембар 2018.

Pitanja za Sinišu Kostreševića

piše: Slobodan Vasković

Siniša Kostrešević
G. Kostreševiću,
budite ljubazni pa javnosti odgovorite na sledeća pitanja:

-Da li je tačno da je deset dana prije otmice Davida Dragičevića održan sastanak nekolicine najviših funkcionera MUP RS, predstavnika Tužilaštva i još nekoliko osoba iz raznih sfera "ekonomije", na kojem je tema bio upravo David?

-Da li je tačno da je tada odlučeno da se prema Davidu Dragičeviću primijene posebne istražne mjere, kako bi se u svakom trenutku znalo gdje je i kako nikako ne bi mogao da im izmakne?

-Da li je tačno da je stavljen na Posebne istražne radnje, bez znanja onih koji su za to nadležni, a da su dokumenti o praćenju (fizičkom i telefona) sklonjeni nakon njegove likvidacije?

David Dragičević, likvidiran 23.03.2018.
-Da li je tačno da je pet dana prije otmice Davida Dragičevića napravljen kompletan scenario njegove likvidacije, a kreatori scenarija su neki od najviših pripadnika MUP RS?

-Da li je tačno da su na tom sastanku, održanom12/13.03., podijeljeni zadaci za noć 17/18.03., odnosno “poslovi” koje će raditi pojedini pripadnici MUP RS, a koje Vojnici NarkoKartela?

Budite ljubazni pa odgovorite i na sledeća pitanja:

-Ko je 26.03. iz Okružnog tužilaštva, odmah po početku zločinačke pres konferencije, na kojoj je Darko Ilić iznio niz laži o Ubijenom Davidu Dragičeviću, zvao Bojana Karanovića sa telefona koji koristi dežurni tužilac?

Bojan Karanović, inspektor-kriminalac
-Zbog čega je pozivan Bojan Karanović i to na njegov privatni broj, a ne na službeni?

Da Vas podsjetim da je Senad Kobilić likvidiran 23.07. ove godine u naselju Liskovac, opština Gradiška, hicima iz snajpera.

Budite ljubazni pa odgovorite:
-Da li je taj dan na području te opštine bio iko od pripadnika MUP RS, koji se pominju u slučaju Likvidacije Davida Dragičvića, a u vezi sa "istragom" lažne pljačke kuće Đorđa Rađena?

Senad Kobilić, likvidiran 23.07.2018.
-Da li je taj dan na području te opštine, u večernjim i popodnevnim časovima, bio iko od pripadnika Specijalne jedinice MUP RS?