понедељак, 10. септембар 2018.

Filip Ćulum i Đorđe Rađen su jako dobri poznanici

piše: Slobodan Vasković


Filip Ćulum ("Smagler", 23.03.2018.)
Filip Ćulum, kojeg je David Dragičević u noći 18.03., označio kao potencijalno odgovornog za sve loše što bi moglo da mu se desi te noći u odličnim je odnosima sa Đorđem Rađenom, koji je Davida Dragičevića lažno optužio za pljačku.

David Dragičević je u 00 časova i 15 minuta, 18.03., preko “Instagrama”, svom drugu Davidu Ristiću poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

Filip Ćulum je svaku vezu sa Likvidacijom Davida negirao.


Đorđe Rađen je, 18.03., lažno optužio Davida Dragičevića, da mu je opljačkao kuću na Laušu.



Kasnije se ispostavilo da je to najobičnija laž.

Filip Ćulum radi kao konobar u kafeu "Smagler" u koji redovno dolazi Đorđe Rađen.

Nema dileme da Ćulum poznaje Rađena, ali o tome do sada nismo čuli ni jedne jedine riječi ni iz MUP RS, ali ni iz Okružnog Tužilaštva Banjaluka. 


Dok je trajala potraga za Davidom Dragičevićem, njih obojica bili su sasvim dobro raspoloženi. 

Zajedničko obojici je da uživaju punu zaštitu dijela vrha MUP RS koji forsira njihovu potpunu nevinost, iako se nisu svojski potrudili da dokažu bilo šta.

Duško Purišić, zamjenik komandira PS Lauš, komunicirao sa Đorđem Rađenom 25.03. i 26.03., na dan obdukcije tijela Davida Dragičevića i na dan održavanja zločinačke pres konferencije MUP RS na kojoj je Ilić pokušao kriminalizovati Davida, Žrtvu Teškog Ubistva (03.09.2018.)


piše: Slobodan Vasković

Duško Purišić
Duško Purišić, zamjenik komandira Policijske stanice Lauš, komunicirao je, putem vibera, sa Đorđem Rađenom 25. i 26.03. ove godine.

Na Laušu se nalazi ulica Velibora Janjetovića Janje, u kojoj živi Rađen i za čiju pljačku je lažno optužio Ubijenog Davida Dragičevića.

Purišić je, prema sigurnim i provjerenim pravosudno-policijskim izvorima, komunicirao sa Rađenom 25.03., dana kada je izvršena obdukcija tijela Ubijenog Davida i 26.03. kada je održan zločinački pres MUP-a RS, na kojem je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje žrtvu Teškog Ubistva.

Dana 25.03. ove godine urađena je obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića.

25.03.
Tokom cijelog 25.03. odvijala se intenzivna komunikacija pojedinih pripadnika MUP-a RS sa Đorđem Rađenom.

Tog 25.03. komunikaciju sa Rađenom, jednim od ključnih saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića, prvi je ostvario inspektor PS Lauš Bojan Karanović.

inspektor Bojan Karanović
Njihova komunikacija počela je, prema mojim izvorima iz nadležnog Tužilaštva i MUP-a RS, u 11 časova i 08 minuta. U to vrijeme u toku je bila obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića.

MUP RS
Nakon toga, Rađena “preuzima” drugi pripadnik MUP RS, koji sa njim ostvaruje intenzivnu komunikaciju tokom cijelog 25.03., bez obzira na činjenicu da je bila nedelja, neradni dan.

Taj drugi pripadnik MUP-a RS je Duško Purišić, u to vrijeme zamjenik komandira PS Lauš.

Đorđe Rađen
Ta komunikacija, na relaciji Purišić - Rađen, bila je tačno u 13 časova i 40 minuta; 13 časova i 50 minuta; 13 časova i 55 minuta; 14 časova i 30 minuta i 18 časova i 55 minuta!!!  

Rađen je MUP-u RS, 18.03., lažno prijavio da mu je opljačkana kuća u ulici Velibora Janjetovića Janje, a Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal je 26.03. na kriminalnoj pres konferenciji, lažno optužio Ubijenog Davida da je opljačkao Rađenovu kuću.

Kasnije je utvrđeno da se to nije desilo i da David Dragičević nije u noći 18.03. nogom kročio u kuću Rađenovih.

26.03./Komunikacija Purišić - Rađen u 10h 36'; Zločinački pres MUP RS tačno u 12h; Purišić - Rađen u 13h 07' 

Purišić i Rađen su, prema pouzdanim podacima iz policije i Tužilaštva, Rađena kontaktirali 26.03. - tačno u 10 časova i 36 minuta.


Duško Purišić
Ilić i Karan su kriminalni pres, čiji je cilj bio pokušaj javnog zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića, održali tačno u 12 časova. 

Nakon održavanja te morbidne pres konferencije, ponovo je došlo do kontakta Purišića i Rađena i to tačno u 13 časova i 07 minuta!  


Đorđe Rađen
Ranije sam već objavio da je 27.03. nastavljena komunikacija MUP-a RS sa Rađenom.

Matija Matijević
Matija Marinko Matijević je taj dan tri puta komunicirao sa Đorđem Rađenom, 27.03.2018. godine.

Komunikacija se odvijala u 9 časova i 35 minuta, potom u 14 časova i 39 minuta i na kraju u 15 časova i 50 minuta.

Matijević je inspektor u Upravi za organizovani kriminal koju vodi Darko Ilić. 

Bitno je naglasiti da Matijević radi u Odjeljenju za droge!!!

On je blizak rođak jednog od visokih funkcionera MUP RS.

Interesantno je napomenuti da je Matijević jedno vrijeme bio angažovan na nezakonitom praćenju Davora Dragičevića, oca Ubijenog Davida Dragičevića.

Komunikacija pripadnika MUP RS i Đorđa Rađena od 18.03.-24.03. 

18.03.
Bojan Karanović, inspektor PS Lauš, u popodnevnim časovima komunicira sa Đorđem Rađenom. 


insoektor Bojan Karanović
Taj dan prijavljen je nestanak Davida Dragičevića, a Rađen je prijavio lažnu pljačku kuće.

Karanović i Rađen komuniciraju nakon ovih prijava, u 16 časova i 30 minuta. 

19.03.
Bojan Karanović, inspektor PS Lauš, u prijepodnevnim časovima komunicira sa Đorđem Rađenom u 11 časova i 45 minuta.

20.03.
Dušan Čupić, inspektor iz Uprave za organizovani kriminal, kojoj je na čelu Darko Ilić, tri puta je komunicirao sa Đorđem Rađenom, 20.03.2018. godine. 

Čupić i Rađen su komunicirali u periodu od 13 časova i 10 minuta do 16 časova i 40 minuta.




Isti dan, inspektor Karanović je sa Rađenom komunicirao jednom u 13 časova i 30 minuta.

U to vrijeme trajala je potraga za Davidom Dragičevićem, čiji je nestanak prijavljen 18.03.

24.03.
Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24.03.

Njegovo tijelo pronađeno je 24.03., položeno na suhu površinu, adu, u kanalizaciji Crkvena; Ada je nastala zbog niskog vodostaja.

Taj dan Rađen je u nekolko navrata pozivao Dom zdravlja. 

Za sve navedeno posjedujem čvrste neoborive dokaze.

Smjena Purišića
Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum, 04.05.2018, smijenio je komandira policijske stanice Banjaluka - Lauš i njegovog zamjenika Duška Purišića.

"Direktor policije Republike Srpske u skladu sa svojim ovlaštenjima donio je Rješenje o rasporedu komandira i zamjenika komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Banja Luka – Lauš na druge poslove i zadatke. Načelnik Policijske uprave Banja Luka donio je Rješenje o suspenziji inspektora Policijske stanice Banja Luka – Lauš", navodi se u saopštenju.

Darko Ćulum
Dodaje se da su navedene mjere preduzete prema "policijskim službenicima Policijske stanice Banjaluka – Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18.03.2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo 'Krađa' u ulici Velibora Janjetovića broj 11”.

U prethodnom saopštenju MUP-a naglašeno je da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, "ali da se u vrijeme prijave ova dva slučaja nisu mogla dovesti u vezu”.

Protiv sva tri policijska službenika biće pokrenut unutrašnji postupak s ciljem utvrđivanja postojanja odgovornosti.

Važnost Rađena za dio Vrha MUP-a RS
Rađen je izuzetno važan pojedincima iz vrha MUP-a RS iz mnogo razloga; jedan od njih je, svakako, što je pristao da lažno svjedoči kako mu je opljačkana kuća na Laušu, a drugi su, prema dosadašnjim saznanjima, “bijele prirode”.


Đorđe Rađen
Treba naglasiti da je najteža optužba za dio vrha MUP-a RS, koji, osim Ilića, čine i Dragan Lukač, ministar i direktor Policije Darko Ćulum, da su Saučesnici koji prikrivaju naručioce Ubistva i Ubice upravo dokazana činjenica da David Dragičević kobne noći, 18.03., nije bio u Kući Rađenovih, niti je tu kuću opljačkao. Predmeti iz kuće Rađenovih podmetnuti su u Davidove džepove nakon što je likvidiran. 

Prethodno je Rađen prijavio MUP-u RS lažnu pljačku kuće i to 18.03., nekoliko časova nakon što je David pretučen i potom otet.

Upravo ta činjenica - režiranje lažne pljačke kuće i njeno prijavljivanje je ključni dokaz da je Ubistvo Davida Dragičevića pomno planirano. 

Zato svi oni i štite Rađena!!! Rađen ih ima sve u šaci, jer ako on progovori, popadaće vrh MUP-a RS, ali i vrh Tužilaštva, koje i dalaje ništa ne čini na rasvjetljavanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Osim što opstruišu istragu,dva tužilačka monstruma, dva nečovjeka Želimir Lepir, Glavni tužilac i Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, svjesno prikrivaju zločine koje su počinili, ali i dalje čine pripadnici dijela Vrha MUP-a RS, sve sa ciljem zaštite Naručilaca Ubistva, Ubica i Pomagača.


Da li je Filip Ćulum Osoba No1 koja u 02 časa 52 minuta i 37 sekundi, 18.03., ulazi u kuću Rađenovih i glumi Davida Dragičevića?! (09.09.2018.)

piše: Slobodan Vasković



1.
Bitno je sve detaljno razjasniti oko Filipa Ćuluma, kojeg je David Dragičević u noći 18.03., označio kao potencijalno odgovornog za sve loše što bi moglo da mu se desi te noći.

2.
David Dragičević je u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu Davidu Ristiću poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.



3.
Istu rečenicu ponovio je nešto ranije u razgovoru sa bliskim rođakom, o čemu postoji svjedočenje. Ne bi to učinio bez jakog razloga!!!



4.
MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

5.
U zvaničnim dokumentima, MUP RS navodi da se Filip Ćulum u noći 18.03. “do oko 02 časa nalazio na svom radnom mjestu u kafe baru “Smagler”, gdje radi kao konobar, nakon čega se uputio u pravcu svoje kuće na način detaljno opisan u njegovoj izjavi, što je potvrđeno video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja (dopunjavao telefonski račun u prodajnom objektu Moj market u 02 časa i 39 minuta, iznosom od 4 KM i slično)”.


6.
Nakon svih laži koje su izrečene iz MUP-a RS, od njenih najviših funkcionera, nemamo nijedna jedini razlog da vjerujemo u ovu verziju policije. A da ne treba vjerovati, postoje i čvrsti argumenti.

7.
Filip Ćulum nije dopunio telefon u 2 časa i 39 minuta, 18.03., u objektu “Moj market”, već mu je Neko dopunio telefon u to vrijeme.

Filip Ćulum
8.
Sam Filip Ćulum ponovo u 2 časa i 49 minuta, 18.03., deset minuta nakon što to navodi policija, dopunjava sebi telefon u prodajnom objektu “Moj Market” na Laušu!

Tih deset minuta, o kojima su lagali iz MUP RS, mogli bi biti jedan od ključeva za razrješenje enigme ko je u noći 18.03. zaista bio u Kući Rađenovih!

9.
Sada se postavlja pitanje - zbog čega lažu iz policije o kretanju i radnjama Filipa Ćuluma u noći kada je otet David Dragičević? I zbog čega im je bilo bitno da sakriju da je Filip Ćulum dopunio telefon u 2 časa i 49 minuta?

Darko Ilić
10.
Jedan od razloga bi mogao biti zato što Filip Ćulum glumi Davida Dragičevića pri ulasku u kuću Rađenovih u ulici Velibora Janjetovića Janje, broj 11.

11. 
Objekat “Moj market” udaljen je svega nekoliko minuta hoda od kuće Rađenovih.

To, praktično, znači da je Filip Ćulum mogao da dopuni telefon u 2 časa i 49 minuta u objektu “Moj market” i ušeta u kuću Rađenovih i 2 časa i 52 minuta.



12.
Tvrdje iz policije o potvrdi izjave Filipa Ćuluma “video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja” su poza bez ikakvog osnova, jer smo svjedoci da su manipulisali snimcima sa video nadzora, a pitanje je da li su ih uopšte izuzeli kako bi dokazali kretanje Filipa Ćuluma?!

13.
Značajno je istaći da je Filip Ćulum već prvog aprila promijenio telefonski aparat. 

14.
Postavlja se pitanje zašto? Odnosno, sasvim je moguće da je kristalno jasno zbog čega je bacio raniji aparat i uzeo novi - kako se iz njega ne bi mogli izvući podaci o komunikaciji u noći 18.03., kao i o tome ko mu je dopunio račun u 2 časa i 39 minuta, a zašto je on ponovo dopunio svoj račun u 2 časa i 49 minuta! I da li je, eventualno, komunicirao iz Kuće Rađenovih?! I sa kim!

Filip Ćulum - Kontroverza koja se mora detaljno istražiti i u potpunosti razjasniti (05.09.2018.)

piše: Slobodan Vasković

1.
Još 17.07. postavio sam niz pitanja Darku Iliću, načelniku Uprave za organizovani kriminal, u vezi njegovih odnosa sa porodicom Filipa Ćuluma. 

Filip, Igor i Irena Ćulum
Ni na jedno pitanje nije odgovoreno, kao ni na druga postavljena u tom tekstu.

2.
Bitno je sve oko Ćuluma, jer je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

3.
MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

4.
Filip Ćulum je već prvog aprila promijenio telefonski aparat. I to je pitanje zašto?

5.
Ponovo podvlačim, neću nikako da kažem da je Filip Ćulum ubio Davida Dragičevića, ali je izvjesno da on jako mnogo zna o njegovoj likvidaciji; Odnosno o onima koji su naredili i sproveli u djelo taj monstruozni čin.

6.
Da podsjetim, Filip Ćulum se obratio medijima 27.03., dan nakon zločinačke pres konferencije MUP-a RS, na kojoj je Ilić, koji laže da ga ne poznaje, pokušao kriminalizovati Davida, Žrtvu Teškog Ubistva.

”Prvi dan nakon nestanka pokojnika, pozvala me je policija, gdje sam proveo minimalno pet sati, i gdje sam sasvim sigurno pristao na poligraf, zato što se ne osjećam krivim za pokojnikov nestanak. Te večeri kad je David nestao ja sam bio na poslu, to jeste radio sam drugu smjenu, gdje kamere u lokalu mogu da potvrde - kad sam završio posao, krenuo sam kući, dopunio račun na Laušu i sjeo u pekoteku da nešto pojedem. Naravno, kamere su sve snimile", navodi Ćulum.
Potom je, kaže, otišao kući, a svu ovu njegovu priču, kako dodaje, pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze. (mediji)


7.
Interesantna je Ćulumova priča od 27.03., posebno dio o kamerama i baznim stanicama, sa kojih policija nije uzela ispise. A sa kamera je uzela samo ono što odgovara njihovoj lažnoj priči. Ostalo je uništila.

Ćulumovo javljanje medijima djeluje kao jako dobro instruisano. I jeste.


Filip Ćulum
8.
Pitanje je Ko ga je instruisao? Ilić? Ili neko od pripadnika Uprave koju vodi?


9.
Istina je da su iz Ilićeve Uprave zvali Filipa Ćuluma 19.03. u 9 časova i 13 minuta. To jeste bilo samo dan nakon prijave nestanka Davida Dragičevića, ali je istina i da je poligrafisan
tek 05.04. 

10.
Nije za vjerovati da je 19.03. ispitivan pet časova, kako tvrdi, jer tada Ilićeva Uprava i nije vodila slučaj, a njega su taj dan zvali upravo iz te Uprave - Ilićeve!

11.
Slučaj je tada vodila Policijska uprava Banjaluka. To je potvrdio i sam Ilić pred Anketnim odborom (vidi dodatak).

"Taj dan, kad je završena obdukcija, od stane moje Uprave, je na naki način na taj predmet, ne stavljena tačka, nego mi smo smatrali da nema elemenata za postpuanje u tom momentu naše Uprave, naravno sagledali smo materijal koji je prikupila u tom momentu PU Banjaluka, radi se obimnom materijalu, oni su radili u vrijeme nestanka tog lica", rekao je Ilić pred Anketnim odborom, jasno potvrđujući da je PU "Banjaluka" radila na "slučaju nestanka Davida Dragičevića", a ne Uprava za organizovani kriminal, kojoj je on na čelu.

12.
Ponovo naglašavam, jer je veoma bitno: Filipa Ćuluma su 19.03. zvali iz Ilićeve Uprave, a ne iz PU Banjaluka!

13.
Isti dan su ga tri puta pozivali i sa telefona registrovanih na Ilićevu Mesnu industriju u Kočićevu!

14.
Sada se postavlja pitanje - Zbog čega Filip Ćulum u obraćanju medijima nije govorio istinu?! 

A nije, jer se 19.03. David Dragičević vodio kao nestalo lice, a ne kao žrtva zločina!!!

I da li je Filip Ćulum 19.03. Ubjeđivan u određene stvari, a ne ispitivan?! Da li mu je tim pozivom nadograđivan alibi?! 

15.
Osim navedenih, sva pitanja u tekstu od 17.07. i dalje ostaju i čekaju odgovore. 

16.
Sliku porodice Filipa Ćuluma, na kojoj su on, njegov brat Igor i sestra Irena, objavljujem sa nadom da će ih se Ilić možda sjetiti. I odgovoriti na brojna pitanja koja su pred njim. 

Pitanja kompletne javnosti koja očekuje da joj se saopšti Ko su Naručioci Ubistva Davida Dragičevića, Ko su Ubice, a Ko ostali pomagači u zataškavanju, jer dio već znamo. 

Pitanja za Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS i vlasnika Mesne industrije u Kočićevu kod Gradiške: Ko je 18.03., 19.03…. telefonom zvao Filipa Ćuluma iz Mesne industrije Kočićevo?; Par pitanja za Lukača, Darka Ćuluma i Ilića (17.07.2918.)





piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS i vlasnik Mesne industrije u selu Kočićevo kod Gradiške potvrdio je da poznaje porodicu Filipa Ćuluma, ali ne i njega lično (vidi dodatak).

Pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, Ilić je rekao da poznaje brata i sestru Filipa Ćuluma, ali je na direktno pitanje gdje je njegov brat zaposlen odgovorio “Ne znam i ne želim da vam kažem”!

Budući da Ilić tvrdi da ne zna gdje radi brat Filipa Ćuluma, trebalo bi da On, Istraga i Tužilaštvo odgovore na pitanja: 
-Ko je iz Ilićeve Mesne industrije u Kočićevu telefonom zvao Filipa Ćuluma 18.03. ove godine?
-Koliko je poziva bilo i u koje vrijeme?
-Zašto je Filip Ćulum pozivan?
-Da li je taj dio istražen?

Takođe, Ilić, Istraga i Tužilaštvo trebalo bi da odgovore na pitanja: 
-Ko je iz Ilićeve Mesne industrije u Kočićevu telefonom zvao Filipa Ćuluma 19.03. ove godine?
-Koliko je poziva bilo i u koje vrijeme?
-Zašto je Filip Ćulum pozivan?
-Da li je taj dio istražen?

Naravno, pitanje je i da li je nakon navedenih datuma bilo poziva iz Ilićeve Mesne industrije ka Filipu Ćulumu i zbog čega?

Bitno je to, jer je David Dragičević u noći 18.03., u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

I Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostujući na ATV-u, saopštio je da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć (18.03., op.aut.)”.

Zašto je bitno da Ilić, Istraga i Tužilaštvo odgovore na postavljena pitanja? 

Između ostalog kako bi se utvrdilo da li je Ilić lagao Anketnom odboru da ne poznaje Filipa Ćuluma, jer postoji mogućnost da ga je on lično zvao. 
Ako jeste, zbog čega?

Ako je, pak, Filipa Ćuluma pozivao njegov brat Igor Ćulum, za kojeg se tvrdi da radi kod Ilića u Mesnoj industriji, onda je jasno da je Ilić lagao Anketni odbor kada je na direktno pitanje gdje je Filipov brat zaposlen odgovorio “Ne znam i ne želim da vam kažem”!

Pitanje je zašto je Ilić lagao Anketni odbor?



Sledeća pitanja su za Ilića, Darka Ćuluma i Lukača: Da li im je poznato policijsko pravilo da se žrtva nikada ne kriminalizuje?

Ako im je to pravilo poznato, zbog čega su svjesno kriminalizovali žrtvu Ubistva Davida Dragičevića?

I poslednje pitanje za svu trojicu: Ko im je naredio održavanje pres konferencije 26.03. i kriminalizaciju žrtve Ubistva Davida Dragičevića? Ko?!!! I Zašto?!!! I zbog Koga?!!!!

Dodatak 1: Ilićevo svjedočenje pred Anketnim odborom (dio stenograma svjedočenja koji se odnosi na Ilićeve veze sa porodicom Filipa Ćuluma prenosim bez ikakvih izmjena i intervencija)

RADOVANOVIĆ
Poznajete li lice Filip Ćulum. Lično.
ILIĆ
Ne, lično ne, pa živo sam nekad u neposrednoj blizini njegove kuće, članove njegove porodice da, njega lično ne, puno je mlađi od mene.

RADOVANOVIĆ
Koliko člnova njegove porodice poznajte?
ILIĆ
Ovdje već ulazimo u privatna pitanja, ali nema problema da vam kažem, poznajem dva člana njegova porodice, možda čak i tri, obzirom da smo bili komšije, i poznajem i neke druge od ovih drugih lica, ne samo Filipa Ćuluma...

RADOVANOVIĆ
Dva, znači, najmanje dva...
ILIĆ
Dva, a možda i više. 

RADOVANOVIĆ
Jesu li u pitanju brat i sestra.
ILIĆ
Jesu, da poznajem i brata i sestru.

RADOVANOVIĆ
Sestra njegova, kako nju poznajte.
ILIĆ
Sad malo prije sam vam rekao. Živjeli smo u neposrednoj blizini, pet kuća, njena kuća.

RADOVANOVIĆ
Gdje je zaposlena.
ILIĆ
Ne znam nisam je vidio pet godina i više.

RADOVANOVIĆ
Gdje je njegov brat zaposlen, znate li?
ILIĆ


Ne znam i ne želim da vam kažem!

Dodatak 2: Ilićevo svjedočenje pred Anketnim odborom o vremenu kada preuzima predmet

ILIĆ: To u principu, taj dan, kad je završena obdukcija, od stane moje Uprave, je na naki način na taj predmet, ne stavljena tačka, nego mi smo smatrali da nema elemenata za postpuanje u tom omentu naše Uprave, naravno sagledali smo materijal koji je prikupila u tom momentu PU Banjaluka, radi se obimnom materijalu, oni su radili u vrijeme nestanka tog lica. Sljedeći dan, to je ponedjeljak, čini mi se, ja kad sam doašo na posao, pozvan sam od strane direktora policija, i da dođem na sastanak u CJB ili PU Banjaluka, u 9,00 časova.Razlog mog pozivanja u tom omentu informacije, koje direktor je već bio mislim u 8,00 sati na sastanku u Okružnom tužilaštvu, informacije koje su ukazivale na ogroman broj informacija, putem društvenih mreža, zakazivanje protesta, poziva na linč, odeđeni lica, koja se dovodila u vezu na uzimanje stvari u svoje ruke, itd itd. Direktor je cijenio da je zbog toga, da postoji mogućnost da će biti situacija bezbjednosna narušena. Ja odlazim u PU u Banjaluka u 9,00 časova, taj dan, i tu, na sastanku sa načelnikom PU kolegom iz Uprave kriminalističke policije, direktorom policije i tu smo pozivali još određene saradnike, koji su postupali iz PU Banjaluka  u tom predmetu, gdje smo se upoznali, dobili smo i ovaj analitički izvještaj, koji ukazuju na to, da je ogroman broj putem društvenim mreža, jako ružnih poruka, kad kažem, ružnih sa aspekta narušavanja bezbjednosti i da bi se moglo desiti da to preraste u ozbiljnije narušavanje bezbjednosti.

BORENOVIĆ: Gospodine Iliću- ko se bavio u tom trenutku, ko se bavio slučajem smrti Davida Dragičevića, pustite sada to, ja reci ko se bavio?
ILIĆ: U tom momentu još uvjek se slučajem bavi PU Banjaluka, zajedno sa mojim glavnim inspektorom i još jednim radnikom koji učestvuje od momenta pronalaska u svemu do što je do tada urađeno, apsolutno im je poznat predmet okolnosti.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)