четвртак, 27. септембар 2018.

Nezvanično: Podignuta krivična prijava protiv Željka Karana

piše: Slobodan Vasković 

MUP Republike Srpske podigao je krivičnu prijavu protiv Željka Karana, patologa, zbog zloupotrebe položaja, tvrde moji izvori. 



Prema njihovim riječima, Karan se tereti da je pustio u opticaj lažni toksikološki nalaz o tome šta se nalazi u krvi i urinu Ubijenog Davida Dragičevića. 

Prema tom toksikološkom nalazu, koji je rađen na aparatu bez certifikata i koji ne može otkriti tragove toksina u krvi, Ubijenog Davida Dragičevića su optužili da je koristio LSD, marihuanu i alkohol. 

Pravi toksikološki nalazi, koji su urađeni kasnije, pokazali su da je to notorna laž.

Lažni toksikološki nalaz poslužio je dijelu vrha MUP RS da najbrutalnije optuže Ubijenog Davida da je narkoman.

Učinio je to Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, na Skupštoni RS 10. maja, a kasnije i Milorad Dodik u emisiji "Ćirilica" na "Hepi TV".  Nijedan od njih se nije izvinio zbog laži koje su iznijeli na račun Ubijenog Djeteta. 

Međutim, krivična prijava protiv Karana je samo pokušaj pacifikacije građana, koji traže Istinu i Pravdu o Ubistvu Davida; Krivična je režija Režima koji i dalje pikriva naručioce ubistva i ubice, jer je potpuno jasno da Karan nije lažirao samo toksikološki nalaz, već i obdukcioni nalaz, kao i vrijeme smrti.

Karan je u svom obdukcionom nalazu ustvrdio da se David Dragičević utopio, mada nije naveo da ima stranog muljevitog sadržaja u dušniku i u plućima, pa je samim tim, utapanje nemoguće.

Reobdukcioni nalaz je takođe lažiran. To je učinio Ivica Milosavljević, koji nikako nije mogao utvrditi način smrti Davida Dragičevića, odnosno da je do smrti došlo utapanjem, jer su organi prilikom obdukcije isječeni i oprani. 

Karan je, takođe, naveo da je vrijeme smrti Davida Dragičevića tačno u 4.00 sati 18.03., što je notorna laž, jer nijedan obducent na svijetu ne može utvrditi tačno vrijeme smrti.

Međutim, onima koji su naručili ubistvo Davida Dragičevića i ubili ga, bilo je potrebno to Karanovo vrijeme smrti za "plan B", ako im ne prođu laži o zadesu. Trebalo im je to vrijeme smrti da poture lažnog svjedoka, kojeg su i našli.