четвртак, 6. септембар 2018.

Likvidacija Šijana: Istraga bez konkretnih rezultata; Ljekari smatraju da je, nakon teškog ranjavanja i operacije, "Jošićeva stabilna"

piše: S.V.

Dosadašnja istraga likvidacije Damira Ostojića Šijana nije dala nikakve konkretne rezultate.


Policija je u protekla 24 časa obavila brojne informativne razgovore, ali, kako se tvrdi, bez ikakvog značajnijeg efekta.

Šijan je likvidiran 05.09. nešto prije ponoći, u Banjaluci, na skretanju iz Kozarske u ulicu Duška Trifunovića. Šijan je ubijen u svom automobilu, "Rendž rover".

Tu ga je čekao ubica koji je u njega sasuo 18 metaka, dok je devet hitaca pogodilo njegovu suprugu Sandru Jošić.

Ona je operisana na Hirurgiji, a operacija je trajala gotovo sedam časova.

Ljekari smatraju da će Jošićeva "stabilna" i da su "veliki izgledi da preživi". 

Hirurgiju sve vrijeme čuva policija sa dugim cijevima (veliki broj njih), jer je Jošićeva, kako se tvrdi, jedini svjedok napada u kojem je likvidiran njen muž Damir Ostojić zvani Šijan.

"Nema dileme da je bilo više učesnika u napadu na Šijana, jer se mjesto na kojem je likvidiran nalazi svega 400-500 metara od Uprave policije Banjaluka. Neko je morao ubici dojaviti da je Šijan krenuo ka svojoj kući, jer  napadač sa automatskom puškom u rukama nije tu mogao stajati satima i čekati", ranije su mi rekli  izvori.

Oni su istakli da je pucano u Šijana i njegovu suprugu kroz prednju šajbu automobila i da Ostojić nije imao nikakve šanse da preživi napad.