уторак, 4. септембар 2018.

Stefan Jovičić: Imali su namjeru zataškati pokušaj mog Ubistva - Neću to dozvoliti; UKC RS demantuje

Prije svega, zamolio bih svoje prijatelje koji se ne boje postojeće vlasti i institucija koje su korumpirane, da podijele ovu objavu!



Moram da se oglasim jer ne mogu više da trpim razne priče i pokušaj zataškavanja ovog slučaja!!!
Jedna ubodna rana je nešto manja , dok je druga duboka 20 cm, a rez je 7 cm. Preko tri sata je trajala operacija, bilo je jako kritično, izgubio sam mnogo krvi ali na svu sreću preživio sam i oporavljam se.  
DIREKTORA KLINIČKOG CENTRA VLADU ĐAJIĆA (ROĐAKA OVOG MOMKA)
NAČELNIKA HIRURGIJE ZORANA ALEKSIĆA - koji NE SMIJE bez dozvole generalnog direktora da mi da moje dokumente



4.8.2018. oko 2:15 h ispred kafića "Centar" u Staroj Dubravi, uboden sam nožem 2 puta od strane VLADIMIRA ĐAJIĆA iz mjesta Branešci.


 Slučaj se dogodio tako što sam stajao ispred navedenog kafića sa njegovom bivšom djevojkom i razgovarao , on je izašao sa svojim drugom , koji me je pozvao da im priđem. 

Vladimir je izvadio nož, stavio mi nož pod vrat i rekao da hoće da me zakolje. 

Uspio sam ga odgurnuti ,krenuo sam da bježim , ali me je u gužvi stigao i zabo mi nož 2 puta u ledja .
Ja tog momka uopšte NE POZNAJEM.

SLUČAJ JE OD SAMOG POČETKA ZATAŠKAN I NIGDJE NIJE OBJAVLJENO ŠTA SE DESILO !!!



VLADIMIR ĐAJIĆ je proveo SAMO nekoliko sati u pritvoru, a ne NAJMANJE 24 h, koliko treba po zakonu. Jasno je da je neko naredio da se on pusti i da Centar javne bezbijednosti ne objavi šta se desilo u protekla 24 časa.

Neko je odmah došao u bolnicu da traži moju odjeću a posebno majicu koja je probodena nožem, ako ste mislili da uništite dokaze, neće vam to uspjeti.
Iz Kliničkog centra mi ne daju detaljnu medicinsku dokumentaciju u kojoj treba da piše sve detaljno o ranama . Dobio sam samo otpusnu listu u kojoj ne piše ništa konkretno.

Doktor Zoran Aničić, koji me je operisao, rekao je da ja to treba da dobijem kao pacijent i da imam pravo na to. Onda sam pisao zahtjev na Paprikovcu da mi daju kompletnu dokumentaciju sa hirurgije, međutim, poslali su ISTU otpusnu listu, naravno sa pečatom i potpisom VLADE ĐAJIĆA . 



JASNO JE KO ŠTITI OVOG MOMKA !!!!

PROZIVAM :
I SVE ONE KOJI SA STRANE POMAŽU ZATAŠKAVANJE SLUČAJA , 

PREPOZNAĆETE SE SAMI

NEĆU DOZVOLITI DA SE SLUČAJ ZATAŠKA, MOJA PORODICA NE ŽELI NIKAKAV KONTAKT I RAZGOVOR SA PORODICOM ĐAJIĆ, JER MI SA NJIMA NEMAMO O ČEMU DA PRIČAMO!!!!!!!!
Pitam se samo , šta bi bilo da sam umro, sve bi zataškali kao i slučaj Dragičević. Iskrena podrška Davoru Dragičeviću !!

MOJ SLUČAJ JE JASAN , NANOŠENJE TEŠKE TJELSNE POVREDE , ČAK I POKUŠAJ UBISTVA



NEĆU DOZVOLITI DA NAMJESTITE DA JE BILA SAMO OGREBOTINA !!!!

Svi oni koji imaju bar malo zdravog razuma , shvatiće o čemu ja pišem . Hvala svima koji su mi se javili i pružili podršku!

Univerzitetski Klinički Centar RS: Demant navoda gospodina Stefana Jovičića



Prema riječima načelnika Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC RS dr Zorana Aleksića pacijent Stefan Jovičić je odmah po prijemu hirurški zbrinut po svim protokolima liječenja. 

Načelnik Aleksić je istakao da generalni direktor UKC RS prof. dr sc. med. Vlado Đajić nema nikakvu vezu sa ovim slučajem te smatra nedopustivim da se direktor Đajić, ljekari i naša ustanova dovode u bilo kakvu vezu sa navodnim zataškavanjem činjenica.

Naime, otpusno pismo predstavlja medicinski dokument koji svaki pacijent dobija prilikom otpuštanja sa bolničkog liječenja. Pristup medicinskoj dokumentaciji uređen je Zakonom o zaštiti ličnih podataka, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i drugim relevantnim propisima na osnovu kojih svaki pacijent ima nesporno pravo da na lični zahtjev pristupi svojim medicinskim podacima.

Napominjemo, da pristup ličnim podacima u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka može biti ograničen u zakonom propisanim slučajevima, međutim u našoj zdravstvenoj ustanovi takav slučaj nije zabilježen te demantujemo da je gospodinu Stefanu Jovičiću onemogućen pristup njegovim medicinskim podacima.

Medicinsko osoblje UKC RS na čelu sa prof. dr sc. med. Vladom Đajićem svaki dan 24 časa, časno i odgovorno obavlja svoj posao, spašava živote i pruža najbolju zdravstvenu zaštitu jer sve navedeno i jeste dužnost i obaveza svih zaposlenih u našoj ustanovi. I ovaj put smo ponosni na naše ljekare jer su spasili jedan mladi život, te na činjenicu da je pacijent Stefan Jovičić stabilnog zdravstvenog stanja otpušten iz naše ustanove na kućno liječenje.


Univerzitetski klinički centar Republike Srpske