субота, 22. септембар 2018.

Zločinačka vizija: Gladni, Nesiti, Tapkaroš i Nezasiti žele svog Glavnog tužioca BiH

piše: Slobodan Vasković



1.
Nedavnog privođenje i saslušanje Sonje i Nenada Rubeža za organizovani privredni kriminal koji su godinama sprovodili praktikovali u “Alumi” i FG “Birač” samo je prvi korak ka sankcionisanju kriminalne organizacije Romanov i domaćih saizvršilaca

2.
Prvi korak, mali, ali jako važan. 

3.
Nakon što je kriminalna organizacija Vladimira Romanova iz FG “Birač” i “Alumine”, čiji su vlasnici, prema obračunu ministra Zorana Tapkaroša Tegeltije, iznijela preko milijardu maraka, Rubežova Sonja je pred njihovo bjekstvo u aprilu 2013. (nagli odlazak Romanovljevih Litvanaca organizovale su vlasti RS), u korist Ukio banke upisala na desetine kriminalnih zaloga i hipoteka na opremi i zemljištu u Zvorniku. 

4.
Ćutali su Tapkaroš Tegeltija i Milorad Dodik na ovu opljačkanu milijardu godinama, a ćutali su i na upis kriminalnih zaloga…

5.
Nema sumnje, Romanov, njegov Litvanski Klan i domaći saučesnici su imali misiju koju su uspješno realizovali: milijarda je iznijeta na Djevičanska ostrva, Sejšele, Litvaniju. 

6.
Ostala je Zločinaka vizija.

7. 
Zločinačka Vizija bila je kreativna; Da nakon njihovog bjekstva, palicu pljačke preuzme dio ekipe koji je ostao, a sve u u ime istih tih vlasnika Litvanaca-Svjetskih kriminalca.

8. 
Tako se i desilo; Upravljanje nastavkom pljačke su zvanično preuzeli Zoran Stevanović Gladni, Goci Pavlović Nesiti i Milorad Dodik Nezasiti. 

9.
Ovaj Klan je vrlo drsko, u aprilu 2017. godine, po osnovu kriminalnih litvanskih zaloga, blokirao račune “Alumine” na 155 miliona KM. 

10.
Da podsjetim, blokadu su po nalogu Klana sprovele zvornička sudija Jelena Krpa Todorović i Slavica Bankomat Tadić. 

Blokada je trajala 14 dana, a Krpa i Bankomat su od Klana počašćeni vrlo vrijednim poklonima.

11.
Prije tri nedelje, operativci Klana, istovremeno operativci i saučesnici Ganga Romanov, Rubežovi, privedela je i saslušala Uprava kriminalističke policije RS, po nalogu Tužilaštva BiH. Razlog - zbog kriminala oko već pomenutih zaloga.

12. 
“Prepoštena” i “prepodobna” Sonja Rubež je “pala” za decenijski kriminal, “pala” na zalozima, plus par miliona evra… 

Kakav blam za Rubežovu - Ona, kapitalac Klana pala, a Litvanci u bjekstvu, dok Gladni, Tapkaroš, Nesiti i Nezasiti na slobodi uživaju…

13.
Nisu se Klan i Zoran Gladni nadali ovim privođenjima i saslušanjima i ona sada predstavljaju nepremostiv problem za njih u pokušaju kriminalne naplate 200 miliona KM (155 miliona plus kamate) od “Alumine” putem kriminalnih zaloga; Potpuno je idiotski da se, sa jedne strane, oko zaloga vodi krivični postupak kod Tužilaštva BiH, a, sa druge strane, po istim tim zalozima kriminalnu naplatu/otimačinu vodi Jelena Krpa Todorović u Osnovnom sudu u Zvorniku, plus pokoja “krpa u najavi” u Okružnom sudu u Bijeljini.

14.
Nakon saslušanja i realne prijetnje pritvorom, Sonja Rubež počela je intenzivno da ucjenjuje Gladnog kako će objaviti sve što zna o njegovom kriminalnom projektu otimanja “Alumine”, koji se pokušava realizovati preko firme “Pavgord”, čiji je vlasnik Gordan Pavlović Nesiti.

15.
Zbog toga Gladni i Nesiti, uz podršku Tapkaroša i Nezasitog, preduzimaju sve moguće radnje kako ne bi došlo do optužnice protiv Sonje i Nenada Rubeža, Vladimira Romanova, Martinasa Ugianskisa, te niza domaćih i stranih kriminalaca koja su nezakonito potpisali zaloge na imovini zvorničkih firmi i iznijeli milijardu maraka. 

16.
Ključni uticaj na Tužilaštvo BiH, ostvaruju preko Gordane Tadić, glavne tužiteljke Tužilaštva BiH, koja je rođena sestra supruge suvlasnika zvorničkog restorana “Laguna”. Gladni je drugi suvlasnika restorana.

17. 
O dubini veza Gladnog i Tadićeve mnogo svjedoče njihovi česti sastanci u “Laguni”, gdje se razvijaju planovi o opstrukcijama raznih istraga koje se vode protiv Gladnog i Pavlovića.

18.
Drina, kraj koje je “Laguna”, značajna je za Tadićevu; Preko te rijeke vodi ruta trgovine ženskim robljem za prostituciju, kojoj je sklon njen rođak Mijo Krešić, zamjenik ministra bezbjednosti BiH, 

19.
Krešić je blizak saradnik Gladnog, koji je razvio biznis “Crvenih lampi” na Šićkoj petlji. 

20.
Zna to Tadićeva, a i Gladni, ali biznis je biznis..

21.
U ovom trenutku, Tadićeva je zadužena da na svaki način opstruiše krivični postupak koji se vodi protiv Rubeža/Romanova&Co, da onemogući podizanje optužnice, te preduzimanje bilo koje radnje koja bi išla na štetu Kriminalog klana, a što uključuje i apsolutnu zaštitu kriminalnih zaloga koje je Goci Pavlović Pavgord “kupio” do Ukio banke. 

22.
Ima Tadićeva mehanizme za to i upravo iz tog razloga, Kriminalni klan, ne birajući sredstva, niti štedeći novac i tijela nesretnih žena sa Šićke petlje, aktivno podržava njen izbor za Glavnog tužioca BiH.

23. 
Ako u tome uspiju, sve Crvene linije biće pređene, a Klan će, institucionalno, osvojiti sebi državu. 

(nastaviće se)