понедељак, 10. септембар 2018.

Bokser Marko Čolić pokušao likvidirati Vladu Kovačevića, novinara BNTV?!

piše: Slobodan Vasković

Marko Čolić
Marko Čolić uhapšen je pod sumnjom da je pokušao ubiti Vladimira Kovačevića, novinara BN TV.

Čolić je bokser i član je Kluba borilačkih vještina “Hektor” iz Laktaša. Na FB profilu mu piše da je zaposlen u klinici "Zotović", a radi i kao izbacivač u kafeu "Balkan" u Banjaluci.

24. jula 2018. godine na nekim od banjalučkih portala objavljena je vijest da “Marko Čolić u Boriku brani boje Srpske”.

Navedeno je sledeće: “U dvorani Borik 21. septembra će se boksovati za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji između Rusije, Evrope i ostatka svijeta. Boje Republike Srpske u Boriku, u teškoj kategoriji će da brani Banjalučanin Marko Čolić”.

Još se kaže da je pokrovitelj ovog sprotskog događaja Predsjednik RS.

Prvi čovjek “Hektora” je Predrag Stanković, sin Bude Stankovića, banjalučkog tajkuna i kum Milorada Dodka.

Predrag Stanković i Marko Čolić
On je i jedan od trenera Čolića, koji je, kako MUP RS smatra, izvršio "ubistvo u pokušaju" Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, osnivača portala “Gerila” i blogera.

Predrag Stanković
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Darko Ćulum, direktor Policije saopštili su samo inicijale napadača - Č.M. i "da nema političke pozadine".

Još su rekli da se osumnjičeni "brani ćutanjem" i da je uhapšen.



Vlado Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26.08. ove godine dok se vraćao sa posla. Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjaluci.

Pretukla su ga dvojica napadača, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladin otac.