петак, 21. септембар 2018.

Zapisnik o saslušanju Kukića: Ilićevi inspektori tjerali Rađena da izuzima snimke video nadzora sa objekata “MK” i apartmana “Vesto” i vodi “istragu” ko mu je navodno opljačkao kuću (dokumenti)

piše: Slobodan Vasković

Alen Kukić
Zapisnik o saslušanju osumnjičenog Alena Kukića za pomaganje u prikrivanju Ubistva Davida Dragičevića, otkriva svu bahatost inspektora koji su navodno istraživali šta se desilo sa Davidom Dragičevićem.

Kukiću je određen 20.09. jednomjesečni pritvor zbog saučesništva.

U kolikoj mjeri je Kukić kriv za ono što mu se stavlja na teret tek će se dokazivati, ali je nesporno da su inspektori iz Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić, tjerali Đorđa Rađena da on pronalazi i izuzima snimke video nadzora sa kamera koje se nalaz ena objektima “MK” i apartmana “Vesto”, u ulici Velibora Janjetovića Janje.

Rađen je tražio od Kukića da mu presnimi snimke video nadzora, a onda ih on nosio u Ilićevu upravu. Šokantno.

Đorđe Rađen je, defakto, vodio dio istrage o nestanku Davida Dragičevića, i to po nalogu inspektora iz Ilićeve uprave, što je potpuno jasno iz zapisnika.


Đorđe Rađen
Jasno je i da Rađen mora da radi sve po nalogu tih istih inspektora, a  riječ je o inspektorima Matiji Marinku Matijeviću, Neđi Ždrnji, Jasmini Jokić,  Dušku Purišiću i Bojanu Karanoviću...

Prvo troje rade kod Ilića, sugeriše se u Zapisniku.


Darko Ilić
Advokat osumnjičenog Kukića čak u jednom trenutku pita da li su pomenuti inspektori “Ubice Davida Dragičevića”!

Na šta je MUP RS spao kada tjera Đorđa Rađena da za njih izuzima snimke, a Rađen je lažno optužio Davida Dragičevića za pljačku svoje kuće.

Posebno je i nteresantno da inspektori od Kukića traže samo dio izuzetih snimaka i to onaj od 02-04 časa u noći 18.03.

Kukić tvrdi da je snimke, koje je presnimio po zahtjevu Rađena, od kojeg su to tražili inspektori, prvo dao istom Rađenu, a da je ovaj od njega zahtijevao da ih izbriše, što je on učinio na računaru, ali ih je sačuvao na stiku.

Dalje je interesantno da Matijević, koji je zvao Rađena, prvo 26.03. traži snimke sa objekta MK, a onda to ponovo čini 28.03. 


Marinko Matijević
Isto tako, Kukić tvrdi da su se inspektori ponašali bahato, da nisu radili svoj posao i da su tvrdili da se “istraga mora što brže završiti”.

Pozivam vam sa da pažljivo pročitate Zapisnik saslušanja Alena Kukića i biće potpuno jasno na koji način su Ilićevi inspektori vodili “istragu”. Nisu je ni vodili, već su tjerali Rađena na to. Rađen je u njihovim šakama, tvrdi se da će biti uhapšen, a, nakon svega, pitanje je da li će preživjeti, jer je najopasniji svjedok protiv NarkoKlana koji, to je sada već jasno, drži policiju RS pod svojom kontrolom.


David Dragičević
Rađen je, izvan svake razumne sumnje, saučesnik u prikrivanju Ubistva Davida Dragičevića, jer ga je lažno optužio da je opljačkao njegovu kuću. Postavlja se pitanje po čijem nalogu je to učinio?!

Za ovakvo ponašanje treba odmah da bude smijenjen kompletan vrh MUP-a RS.


Dragan Lukač
Dragan Lukač, taj pacer vrlo opasnih i ubilačkih namjera, koje i ostvaruje, optužio je potpisnika ovih redova da “vodi svoju istragu”, što jeste tačno i na šta ja imam pravo kao bloger, ali istovremeno istragu MUP-a RS, na čijem je on čelu, o Ubistvu Davida Dragičevića, vode oni koji su sigurno saučesnici poput Đorđa Rađena. I to po nalogu Lukačevih i Ilićevih inspektora. To je nezabilježeno u istoriji policije. Lukač je uništio MUP RS i to više nije insitucija, već stjecište kriminalaca i ubica, koji su ovladali njenim vrhom. Tu dileme nema.

Poštujem većinu pripadnika policije, ali njih vode Osobe bez ikakvih skrupula, Paceri skloni svemu; neznalice i Lica Vrlo Opasnih namjera i djela!

Svi inspektori, koji su navedeni u Zapisniku, trebalo je da budu uhapšeni već davnih dana. Zajedno sa Lukačem i Ilićem, koji su glavni organizatori zataškavanja likvidacije Davida Dragičevića.