петак, 28. септембар 2018.

Nova disciplinska istraga protiv Vreće - ovaj put zbog slučaja "Naerac"; Da li će Vrećo uskoro biti uhapšen, kako se tvrdi?!

piše: S.V.



Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH otvorila je novu istragu protiv tužioca-kriminalca Dalibora Vreće.

Istraga je otvorena po službenoj dužnosti, nakon što sam objavio tekstove o tome kako je Vrećo, 27.04.2017. godine, u Sud u Gradišci doveo NN osobu koja je glumila Dragana Naerca, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru u gradu versaju u Franuskoj.

NN osoba je "priznala" krivicu, Vrećo se "pravio Englez", jer je uzeo veliki novac, Sud je presudio Naercu, koji uopšte  nije bio u sudnici, već u pritvoru u Versaju, šest mjeseci zatvora zbog teškog nasilništva; Naerac je tu robiju zamijenio novčanom kaznom (što je po zakonu moguće), nakon čega je pušten iz ekstradiconog pritvora u Versaju. 

Vrećo je, defakto, lažiranjem suđenja poklonio slobodu Naercu i teško obrukao i pravosuđe BiH, ali i državu BiH.

Vrećo je pravosudna tragedija, ali uprkos brojnim disciplinskim postupcima koji se vode protiv njega, on je i dalje postupajući Tužilac u predmetu Ubistva Davida Dragičevića. 

Vrećo opstruiše istragu, pa se, iz brojnih izvora tvrdi, da će zbog toga uskoro biti uhapšen.

Problem je što je on poodavno trebalo da bude lišen slobode, a ne da se čeka da uništi istragu o Ubistvu Davida Dragičevića. Čak i njegovo hapšenje ne bi mnogo promijenilo, jer je riječ o najobičnijem, potrošenom, pionu Zločinačke organizacije koja je Naručila Ubistvo Davida Dragičevića, a među egzekutorima i saučesnicima su pojedini pripadnici MUP RS, kako sa nižih, tako i sa najviših nivoa.

Zločinac Vrećo u "slučaju Naerac" u Sud u Gradišci doveo NN lice koje je glumilo optuženog Naerca; Vrećin cilj je bio osloboditi Naerca iz zatvora u Francuskoj, što se, nakon farse od suđenja, i desilo (27.09.2018.)

piše: Slobodan Vasković



1.
Zločinac Dalibor Vrećo obezbijedio je NN osobu da u sudu u Gradišci, 28.04.2017., godine glumi Dragana Naerca.

Farsa je bila potpuna, jer je Naerac u trenutku suđenja bio u ekstradicionom pritvoru u gradu Versaju u Francuskoj.

2.
Vrećo je obezbijedio nemoguće - Da Naerac bude istovremeno na dva mjesta: I u ekstradicionom pritvoru u Versaju i u Sudu u Gradišci. Cilj je bio osloboditi Naerca iz francuskog zatvora i omogućiti mu slobodu.

3.
NN osoba je u pristupila Sudu i u ime Naerca priznala krivicu, nakon čega je Sud presudio da se Naerac kažnjava sa šest mjeseci zatvora; Praktično, presuđena mu je sloboda, jer je mogao platiti tih šest mjesseci, a da ne ide u zatvor.

Tako se i desilo, a Nerac je nakon lažiranog suđenja u Gradišci pušten iz ekstradicionog pritvora u Francuskoj.

4.
Naerac je masno platio Vreći za ovu uslugu, a tužilac-zločinac mu je obećao da prevara nikada neće isplivati u javnost. Međutim, isplivala je i sada je Vrećo u velikom problemu. I ne samo on, već i kompletno pravosuđe BiH, posebno njegove najznačajnije institucije koje Vreću i dalje drže u svojim redovima.

Da pravosudne institucije uopšte funkcionišu, Vrećo bi već bio razriješen dužnosti po hitnom postupku, a, takođe, i pritvoren, jer postoje svi relevantni dokumenti koji svjedoče kako je taj kriminalac lažirao suđenje i obrukao cijelu državu pred vlastima Francuske.

5.
Međutim, umjesto da je u pritvoru, izbačen iz pravosudnih krugova, zločinac Vrećo je i dalje postupajući tužilac u slučaju teškog Ubistva Davida Dragičevića i nastavlja sa opstrukcijama, sprečavajući otkrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića, kao i njihovih pomagača.

Vrećin jedini zadatak jeste da se Nalogodavci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića nikada ne otkriju. 

U tome mu svesrdno pomaže Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, koji je, takođe, ucijenjen, jer je za oslobađajuću presudu Mehi Adroviću naplatio 50.000 KM i uzeo stan u Beogradu. 




Objavio sam dokumente o Lepirovom kriminalnom djelovanju u nekoliko navrata, a danas ponovo objavljujem sve dokumente o “slučaju Naerac” koji dokazuju da je Dalibor Vrećo kriminalac i zločinac kojeg treba odmah istjerati iz pravosuđa, zatvoriti i presuditi na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

“Slučaj Naerac”

Gradiška

6.
Dalibor Vrećo je bio tužilac u ovom predmetu, a Dragan Naerac je optužen da je 06.04.2006. godine “fizički zlostavljao Aleksandra Grubešića”, kojeg je nakon toga i opljačkao. 

7.
Prije nego ga je opljačkao, prijetio je da će ga ubiti, bo ga sabljom i maltretirao na razne druge načine.

8.
Naerac je, potom, pobjegao u Francusku.

9.
Osnovni sud u Gradišci 01.08.2016. godine donosi Naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za Naercem, a Interpol BiH je odmah prosleđuje Francuskoj.

10.
Francuske vlasti obavještavaju organe BiH 10.02.2017. godine da je Naaerac uhapšen i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, 10.02.2017. godine navodi da su od Interpola zaprimili obavijest da je taj dan Dragan Naerac uhapšen na području Francuske. 



Obavještava o tome Ministarstvo pravde BiH i Osnovni sud u Gradišci.

11.
Od Ministarstva pravde zahtijeva da uputi hitnu molbu za izručenje Naerca iz Francuske, jer bi po zakonu zbog djela koje je počinio mogao biti presuđen na deset godina robije.

12.
Iz Ministarstva pravde 14.02.2017 upućuju dopis Osnovnom sudu u Gradišci da je Naerac uhapšen u Francuskoj i traže se hitno dokumenti za zahtjev za ekstradiciju.



13.
Prizivni Sud Grada Versaja 06.04. upućuje advokatu Naerca poziv na ročište koje će se održati 27.04.2017. godine, iz čega je jasno da je Naerac u ekstradicionom pritvoru.



14.
Međutim, umjesto dokumenata za ekstradiciju, 28.04., u Osnovnom sudu u Gradišci organizuje se suđenje Naercu, na kojem se fingira da je i optuženi Naerac prisutan, iako je on u tom trenutku u ekstraadicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj.


15.
Dalibor Vrećo, kao postupajući tužilac zna da je isti u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj, ali se ponaša kao da je Naerac u sudnici. 

16.
Vrećo to radi sve u dogovoru sa zaštitnicima Naerca, Naercem, ali i sudijom Branimirom Maletićem.

Iako Naerca nema, Vrećo učestvuje u postupku  kao da je tu, a u presudi, napisanoj, 03.05.2017. godine, čak se navodi i izjava “prisutnog” Naerca.

17.
“Optuženi na pretresu održanom 27.04. priznaje krivnju za djelo koje mu se stavlja na teret. Krivnju je priznao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem upoznat sa posljedicama vezanim za imovinskopravni zahtjev i troškove postupka”, navodi se u presudi, kojom je Naerac presuđen na šest mjeseci zatvora.


18.
Kako je Naerac mogao navedeno izreći u sudnici u Gradišci, kada je u tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, Francuskoj? Nikako. Sve je lažirano, a u lažiranju je učestvovao Dalibor Vrećo, koji je prihvatio donešenu presudu.



19.
Nevjerovatna je drskost, bezobrazluk, poniženje pravosudnih institucija u kojem su učestvovali Vrećo i sudija Maletić. To je ujedno i svjeočanstvo da je pravosuđe potpuno trulo i da njime vladaju kriminalci.

Naravno, Naerac je mogao da plati ovakvu izrečenu kaznu i da ne ide u zatvor, što je on i učinio.

20.
Nakon ovakve presude, Sud u Gradišci je donio Naredbu o obustavii potjernice za Naercem i on je pušten na slobodu.




Osnovni sud u Gradišci, 01.06. obustavlja potjernicu, jer je “lice pristupilo Sudu” 28.04.2017. godine. Kakva laž.

Direkcija za Koordinaciju stavlja van snage potjernicu. 

21.
Iz Ministarstva pravde Francuske 02.06.2017. traži se objašnjenje o “slučaju Naerac” i obavještavaju organe BiH da su sljedeće saslušanje u vezi sa pitanje ekstradicije  zakazali za 27.06.2017. godine. 


Nakon lažiranog suđenja u Gradišci, upućivanja dokumenata koji su, defakto, falsifikovani, jer Naerac nije bio prisutan na procesu, sud u Francuskoj ga je pustio na slobodu.

22.
Ukoliko Vrećo ne završi u zatvoru nakon sveg zla i zločina koje je počinio, onda je definitvno da je pravosuđe u potpunosti u rukama Zločinačkig organizacija koje ga koriste kao alatku za čišćenje kriminalnih djela koja su počinili i čine - od nasilništva, pljački, pa do ubistava!



x