уторак, 25. септембар 2018.

Režim sprema nasilni udar na grupu “Pravda za Davida” do 05. oktobra; Da li su pojedinci iz MUP RS naredili prebijanje Vlade Kovačevića, novinara?! Bokser Čolić i Dukić radili u grupi za obezbjeđenje Ostoje Savića, pripadnika MUP RS

piše: Slobodan Vasković

Režim sprema nasilni udar na grupu “Pravda za Davida” do 05. oktobra


Režim Milorada Dodika već nedeljama pomno planira udar na građane okupljene oko Grupe “Pravda za Davida” i njihovo uklanjanje sa Trga.

Prema informacijama iz nekoliko nezavisnih izvora, Režim namjerava fizički ukloniti građane sa Trga i onemogućiti im dalje okupljanje.

Namjera je da se cijeli taj prljavi, nasilni posao, uradi prije 05. oktobra.

Za operacionalizaciju plana zadužen je dio Vrha MUP RS, koji se dovodi u vezu sa prikrivanjem Nalogodavaca Ubistva, Ubica Davida Dragičevića i njihovih saučesnika. 

U nasilnom uklanjanju građana pomogla bi im i lica iz kriminogenih krugova, koja su već pristigla u Banjaluku, iz drugih dijelova RS, ali i zemalja iz okruženja, kao i država koje su poprilično daleko od BiH.

Moji sagovornici tvrde da Režim neće prezati od nasilnih akata i da je udar na građane, odnosno pokušaj da ih se ukloni sa Trga, neminovan.



Grupa “Pravda za Davida” okupljena oko Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, duže od šest mjeseci mirnim protestima na Trgu zahtijeva Istinu o Naručiocima Ubistva, Ubicama Davida Dragičevića i njihovim pomagačima, kao i njihovo kažnjavanje.

Pojedinci iz MUP RS naredili prebijanje Vlade Kovačevića, novinara BN TV?! Bokser Čolić i Dukić radili za Ostoju Savića, pripadnika MUP RS i bivšeg specijalca

Marko Čolić, bokser, je već uhapšen za pokušaj ubistva Vlade Kovačevića i nalazi se u pritvoru.

Čolić je član borilačkog kluba "Hektor" iz Laktaša, koji vodi Predrag Stanković, sin tajkuna Bude Stankovića. 

Predrag Stanković i Marko Čolić
Vlado Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26.08. ove godine dok se vraćao sa posla. Taj dan izvještavao je sa skupa "Pravda za Davida" na kojem se traži, već šest mjeseci zaredom, Istina o Naručiocima Ubistva i Ubicama Davida Dragičevića, kao i Pravda za njih.

Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjaluci.

Pretukli su ga Marko Čolić i Nedeljko Dukić, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladin otac.

Čolić je obezbjeđivao kafe “Balkan” u Banjaluci, što znači da je pripadnik grupe Ostoje Savića, koja obezbjeđuje nekoliko poiznatijih lokala u Gradu. Među njima je i “Kabinet”, koji drži sin Nikole Špirića.

Interesantno je da niko do sada nije ni pomenuo Savića, koji je pripadnik MUP RS i jedan od ljudi Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS u vezi sa napadom na Kovačevića, iako je Čolić radio direktno za njega..

Lukač je, nakon hapšenja Čolića, izjavio da napad na Kovačevića “nema političku pozadinu”, ali bi, kako stvari stoje, vrlo lako mogao imati “policijsku pozadinu”.

Vlado Kovačević, nakon pokušaja da ga likvidiraju
Savića sam nedavno pominjao u nekoliko tekstova, a u vezi komunikacije sa pripadnika MUP RS sa Đorđem Rađenom, saučesnikom u Ubistvu Davida Dragičevića.

Da podsjetim, Duško Purišić je tokom 25. i 26.03. održavao konstantu komunikaciju sa Rađenom.

26.03. održana je morbidna pres konferencija MUP RS, na kojoj se javno pokušalo zataškati Ubistvo Davida Dragičevića. Purišić je Rađena zvao prije presa.

Nakon održavanja te zločinačke pres konferencije, ponovo je došlo do kontakta Purišića i Rađena i to tačno u 13 časova i 07 minuta!  



Prije nego je Purišić kontaktirao Rađena, ostvario je komunikaciju sa Ostojom Savićem, tada inspektorom u PS Lauš, tačno u 13 časova i 05 minuta.

Važno je podsjetiti da je Savić mijenjao smjenu sa Bojanom Karanovićem, u noći 17/18 mart, kada je otet David Dragičević.

O tome postoji, kako moji izvori tvrde, službena zabilješka.

inspektor kriminalac Bojan Karanović
I Savić i Karanović su u to vrijeme bili inspektori u Policijskoj stanici Lauš. Karanović je kasnije suspendovan, dok je Savić prije nešto više od dva mjeseca prebačen iz PS Lauš u Centar za obuku u Zalužanima

Savić, zvani Sava je vrlo opasna osoba.

Ostoja Savić
Bio je optužen za pomaganje u pljački trezora “Balkan investment banke”, maja 2008., kada je odneseno više od milion KM. 

Međutim, Vrhovni sud ga je, nakon nekoliko presuda, oslobodio 2017. godine zbog zastare.

Savić je učestvovao u premlaćivanju navijača KK "Borac", marta 2000 godine.



Interesantno je navesti i kako je “pao” Čolić: Tvrdi se da se dan nakon napada na Kovačevića vratio na mjesto zločina, kako bi potražio noć prije odbačene palice. Tako su ga inspektori MUP RS i “otkrili”.



Čolić nije neke velike pameti, ali baš da je toliko glup, teško je za povjerovati; Sasvim je realno da mu je naređeno da 27.08. dođe na “lice mjesta”, kako bi bio “otkriven”, a MUP i Lukač pokazali kako djelimično efikasno rješavaju pokušaje likvidacije.

Djelimično efikasno, jer se još uvijek traga za Nedeljkom Dukićem iz Kneževa; Sumnjaju da je on drugi napadač na Vladu Kovačevića, novinara BNTV, osnivača portala "Gerila" i blogera, kojeg su pokušali likvidirati 26.08. u Banjaluci.



Dukić je nasilnik, presuđivan ranije zbog razbojništva na tri godine zatvora.

Dukić je u bjekstvu. Pobjegao je 09. septembra u inostranstvo, dan prije nego je objavljeno da je uhapšen Čolić.

I Dukić je obezbjeđivao kafe “Balkan”, što znači da je i on radio za Savića.