среда, 26. септембар 2018.

Da li će Đorđe Rađen danas biti uhapšen ili će Tužilaštvo i MUP nastaviti da ga štite?!; Pisana izjava Rađena da su inspektori od njega tražili da "sprovodi istragu" i izuzima snimke sa video nadzora

piše: Slobodan Vasković



Da li će Đorđe Rađen biti uhapšen danas?

Odgovor na to pitanje je nepoznanica, iako su iz vrha UKP-a Rađenu dali rok da do kraja 25.09. prihvati saradnju i kaže tačno zbog čega je učestvovao u lažiranju pljačke svoje kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje.

Nejasno je takvo ponašanje UKP-a iz prostog razloga što su sa njim, da bude neka vrsta zaštićenog svjedoka, mogli pregovarati i dok je u pritvoru. 

Međutim, Rađen nije u pritvoru, iako je, izvan svake razumne sumnje, jedan od saučesnika u likvidaciji Davida Dragičevića.

Rađen je odbio da kaže bilo šta, posebno da bilo šta prizna o lažiranju pljačke kuće, tako da bi trebalo da bude uhapšen danas, ukoliko to oni koji ga štite, među njima i tužilac Dalibor Vrećo, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal i drugi visoki funkcioneri MUP RS, dozvole.



Paradoks je da je Alenu Kukiću, koji je po Rađenovom nalogu, brisao određene fajlove sa računara “MK” kompanije, određen jednomjesečni pritvor “kako ne bi uticao na Rađena”, a da je Rađen još na slobodi i može da utiče na sve ostale učesnike zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Još veći je paradoks da Rađen tvrdi kako je 12.04. tužiocu Vreći predao kompletnu viber prepisku sa inspektorima koji su od njega tražili da “sprovodi istragu”, odnosno da on, Rađen, izuzme snimke sa nadzornih kamera apartmana “Vesto”, “MK”, nareže ih na CD-ove i dostavi inspektorima.

Vrećo je od tada do danas imao pet i po mjeseci da istraži šta se tačno desilo, ali i da pritvori inspektore koji su dali Rađenu da vodi istragu; Ne samo Duška Purišića i Bojana Karanovića, već i Marinka Matijevića i brojne druge, koji su komunicirali sa Rađenom i dostavljali mu, između ostalog, preko Karanovića, fotografije predmeta iz njegove kuće, podmetnutih u džepove Ubijenog Davida Dragičevića.

Vrećo je tužilac-zločinac, što sam već dokazao dokumentima o slučaju “Dragan Naerac”, pa je pitanje kako je još uvijek uopšte u pravosuđu, a posebno pitanje je zbog čega se i dalje dozvoljava da opstruiše istragu o Ubistvu Davida Dragičevića.

Podsjećam da Rađen nije prošao poligraf, da je lažno prijavio pljačku kuće i da je dokazano da nema bioloških tragova Davida Dragičevića ni u njegovoj kući, ali ni na predmetima koji su izuzeti i vještačeni.

David Dragičević nije opljačkao kuću Rađenovih, jer je na vještačenim predmetima nađen samo DNK upravo Đorđa Rađena i njegove supruge.

U nastavku emitujem pisanu izjavu Rađena u kojoj on navodi da su inspektori zahtijevali od njega da skine snimke sa video-nadzora pomenutih objekata, ali i da ga Vrećo nije saslušao nakon hapšenja i pritvaranja Kukića. 

Kukiću je 25.09. potvrđen jednomjeselni pritvor!

Pisana izjava Đorđa Rađena

Davidovog DNK nema na predmetima iz Rađenove kuće koji su vještačeni; Istragom i dalje, paralelno, upravlja Ilić, koji bi trebalo da je u zatvoru, dok osumnjičene ispituje Harmonikaš iz Pakla Kojdić; Lepir i Vrećo treba da idu na robiju, jer su notorni kriminalci  (23.09.2018.)

piše: Slobodan Vasković

David Dragičević
1.
Tužilaštvo i policija imaju čvrste dokaze da David Dragičević nije bio u kući Đorđa Rađena, niti je bilo šta iz nje ukrao.

2.
Policija je, u svom izvještaju dostavljenom Anketnom odboru, navela da je  izuzela kablove od laptopa (jedan od napajanja i jedan prikljucak od HDM - prema TV-) i dostavila iz Zavodu za sudsku medicinu radi utvrđivanja bioloških tragova - DNK.

predmeti za DNK analizu
3.
Na tim kablovima su nađeni samo tragovi DNK Đorđa Rađena i njegove supruge. 

4.
Šta to znači: Da je David uzeo laptop iz kuće Rađenovih, za šta je lažno optužen, morao je ostati njegov DNK bar na kablu od napajanja. Međutim, nema Davidovog DNK. Kao što ga nema ni na priključku od HDM-ija, koji je takođe vještačen. I na njemu su, takođe, samo DNK tragovi Rađena i njegove supruge.

policija podmeće dokaze pred kućom Rađen
5.
Na drugim izuzetim stvarima, novčanik, flaša, opet je samo DNK Rađena i njegove supruge. To znači da David niti je bio u kući niti je je izvršio nikakvu pljačku, kao i da mu je novac podmetnut u džepove. I ostale, navodno ukradene stvari. Za to sada postoje validni dokazi, ali ni dalje se ništa ne preduzima prema Naručiocima Ubistva, Ubicama i ključnim pomagačima.

6.
Davor Dragičević, otac Ubijenog Davida, izjavio je da je mrtvozornik doktor Saša Miljković pregledao džepove odjeće koja je bila na Davidu Dragičeviću, kada je njegovo tijelo nađeno 24.03., i da u njima nije bilo NIŠTA.



7.
Dragičević je još rekao da postoji pisana izjava dr Miljkovića koji je to potvrdio.

8.
Sve to znači da su Davidu u džepove podmetnute stvari, kao i da su njegove lične stvari Ubice uzele, pa potom, naknadno, vratili u njegovu odjeću. Monstruozno.

predmeti "nađeni" u odjeći Ubijenog Davida
(foto: MUP RS)
9.
I ovi dokazi, kao i činjenica da David nije identifikovan na snimcima sa apartmana “Vesto” pokazuju da je sva priča o lažnoj pljački Kuće Rađenovih poslužila samo kao pokušaj odvlačenja pažnje, ali i da, istovremeno, potvrđuje da je Ubistvo Davida Dragičevića pomno planirano.


Agencija za forenziku - Nije moguće identifikovati lica sa snimka

10.
Ujedno to potvrđuje i da je “nađeni laptop” u rijeci Crkvena podmetanje, jer ga David nije odnio, što dalje implicira da nije nedaleko od Kuće Rađenovih “pao u kanalizaciju”, kako su to željeli predstaviti Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal i njegovi saučesnici i zaštitnici iz vrha MUP RS, koji već šest mjeseci štite Naručioce Ubistva, Ubice i njihove pomagače. I sve to uz pomoć Glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira i Dalibora Vreće, postupajućeg tužioca.

11.
Interesantno je da sliku navodno ukradenog laptopa Rađen 19.03. prosleđuje kriminalcu-inspektoru Bojanu Karanoviću. 

viber prepiska Karanović Rađen


Neki laptop je pronađen u Crkvenoj 28.03. 

Ako je isti kao sa slike koju je Rađen uputio Karanoviću, onda je to dokaz da je Rađen potpuno umiješan u Ubistvo Davida Dragičevića. I da je, sasvim realno, on bacio svoj laptop u Crkvenu po naređenju iz dijela vrha MUP RS, koji štiti Naručioce Ubistva i Ubice, među kojima su i pojedini pripadnici policije.

Đorđe Rađen
12.
Međutim, umjesto hapšenja Rađena, Tužilaštvo i policija su uhapsili Alena Kukića, kojem je sud odredio jednomjesečni pritvor, “kako ne bi uticao na Rađena”.

Alen Kukić
13.
Kukić je, kako se tvrdi, izbrisao snimke sa računara objekta “MK”, koji se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje, gdje i kuća Rađena.

14.
Ne želim braniti Kukića, ne pada mi na pamet, ali jedino logično je bilo da je uhapšen prvo Rađen, kako ne bi uticao na Kukića, pa inspektori koji su mu davali naloge da on, Rađen, vodi policijsku istragu - izuzima snimke video nadzora sa objekata “MK” i “Aprtamni Vesto”, pa tek onda Kukić. 

15.
Treba znati i sledeće - snimke koje smo vidjeli presnimio je upravo Kukić.

16.
Na ovom mjestu postavlja se pitanje - zašto IT tim MUP RS nije izuzimao snimke, a osposobljeni su za to, već je to činio Rađen, po nalogu Duška Purišića, tadašnjeg zamjenika komandira PS Lauš, već pomenutog Karanovića, Marinka Matije Matijevića i ostalih? 

inspektor-kriminalac Bojan Karanović
U stvari, Rađen je to činio, vodio policijsku istragu, po nalogu Nekog iz vrha MUP-a RS dok su navedeni inspektori tek kanali preko kojih su poruke prenošene. Iako su u tom formatu, oni su saučesnici u prikrivanju Zločinaca!

17.
Razlog je jednostavan - tako izuzeti snimci nemaju na Sudu nikakvu dokaznu vrijednost, jer se do njih došlo bez tužilačke naredbe i policijskog naloga. Osim, ako Rađena nije svojeručno ovlastio Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, uz podršku Ilića i Darka Ćuluma, direktora Policije da vodi istragu!!! 

Dragan Lukač, šef Ganga
Kakvo je stanje u MUP RS, ništa više ne može iznenaditi, ali ostaje činjenica da je Rađen ključna osoba, uz Filipa Ćuluma, koja zna sve o Naručenoj i Izvršenoj Likvidaciji Davida Dragičevića. I sve o djelovanju Darka Ilića, koji je ključna ličnost ovog zločina.


zločinac Darko Ilić
18.
Uzgred, inspektori koji su učestvovali u ovim grozotama, poput Matijevića, brišu svoju prepisku sa Rađenom, koja se odvijala preko vibera. 

Matijević izbrisao poruke upućene Rađenu
Ako su čisti, zašto je brišu. To je pitanje za Matijevića, jednog od saučesnika!


Saučesnik u prikrivanju zločina Marinko Matijević
19.
Kukić je u pritvoru, a paradoks je da je jedan od inspektora koji je prisustvovao njegovom saslušanju Siniša Kojdić, Harmonikaš iz Pakla, koji je ukrao Davidov donji veš. Umjesto da je u zatvoru, zajedno sa Mikicom Marijancem i Zoranom Bošnjakom (krim tehničarima koji su optuženi za krađu navedenog dokaznog materijala), Kojdić, koji je iz Ilićeve uprave, prisustvuje saslušanjima koje vode inspektori UKP-a.


zločinac Siniša Kojdić
20.
Još je mnogo nelogičnosti u hapšenju i pritvaranju Kukića, koje ukazuju da je na djelu pokušaj manipulacije, jer se ne hapse ključni osumjičeni - Rađen, Karanović, Purišić, Matijević i drugi inspektori, već osoba koja je, uslovno rečeno, najniže u tom lancu, a od koje je Rađen tražio da izbriše neke dijelove snimaka koje je skinuo. 

Ovaj je to i učinio, ali je iste te dijelova snimaka vratio u računar, kako to tvrdi u žalbi na pritvor njegov advokat Dragan Stupar.

21.
Valjda je bilo logično, jedino ispravno, da se slobode liši Rađen, pa inspektori, pa tek Kukić. Ali, interes Tužilaštva i dijela vrha MUP RS nije da se Ubice i Nalogodavci pronađu, već sakriju!

22.
Najinteresantnije od svega je da je Kukića, prije nego što je uhapšen, saslušavao tužilac Želimir Lepir, što je jasno uočljivo iz Zapisnika o saslušanju osumnjičenog, a ne Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u predmetu Ubistva Davida Dragičevića.
Tužilaštvo-zapisnik
23.
Vrećo se pojavljuje na Osnovnom sudu, tokom ročišta o određivanju pritvora. 


Sud-zapisnik
24.
Kakva je to monstruozna neznalica svjedoči i bizaran podatak da je Kukića Vrećo poslao na Okružni sud, koji je udaljen jedno tri kilometra od Tužilaštva, umjesto na Osnovni sud, koji se nalazi tik uz Tužilaštvo. Kukić je vozan po cijelom Gradu, da bi konačno došao do Suda koji je bio nadležan. 


tužilav-kriminalac Dalibor Vrećo
25.
I to govori o brzini i namjeri “daj šta daš, pa i Kukića”, a sve po nalogu Darka Ilića, koji i dalje paralelno vodi istragu, iako je za nju zadužen Siniša Kostrešević i upravlja procesima.

26.

tužilac-kriminalac Želimir Lepir
Već sam dokazao da je Lepir notorni korumpirani kriminalac (slučaj Adrović), ali je kriminalac i Dalibor Vrećo, o čemu posjedujem dokaze i dokumente koje ću objaviti naredbih dana, nakon čega bi Vrećo trebalo da ide na robiju, a ne da radi kao Tužilac i to za NarkoKartel koji je organizovao i izvršio likvidaciju Davida Dragičevića, uz pomoć pojedinaca iz policije, a sve pod zaštitom dijela vrha MUP RS. 

27.
Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)