четвртак, 9. август 2018.

Izuzetno uznemirujući sadržaj/Fotografije sa uviđaja, nakon pronalaska tijela Ubijenog Davida Dragičevića: Da li su tokom nezakonitih i kriminalnih intervencija, u vrijeme uviđaja, na odjeći Ubijenog Davida, podmetnuti predmeti iz Kuće Rađen u džepove Žrtve Teškog Ubistva, kako bi ga Ilić mogao na presu 26.03. kriminalizovati?

piše: Slobodan Vasković


Davor Dragičević, otac Ubijenog Davida Dragičevića, pokazao je građanima okupljenim na Davidovom Trgu u Banjaluci, 08.08., nekoliko fotografija sa uviđaja, nakon pronalaska tijela njegovog likvidiranog sina.

Objavljujem te fotografije uz dozvolu Davora Dragičevića i naglašavam da one predstavljaju izuzetno uznemirujući sadržaj!!!

Ono što je zaista šokantno jeste činjenica da su vršene intervencije na lešu, odnosno njegovoj odjeći.

Jasno je vidljivo da je kaiš na pantalonama, u kojima je nađeno Davidovo tijelo, otkopčan, ali i da je na drugim fotografijama zakopčan i to vrlo čvrsto. 

Uznemirujući sadržaj: Fotografija MUP RS sa uviđaja 24.03. koja svjedoči
da je kaiš bio otkopčan kada je tijelo nađeno
Ko se usudio i iz kojih razloga intervenisati na opisani način i vezati kaiš?

Uznemirujući sadržaj: Fotografija MUP RS sa uviđaja 24.03. koja svjedoči
da je NEKO tokom uviđaja zakopčao kaiš 
Očito je da je neko od prisutnih uviđaju imao vrlo snažan razlog za to. 

Na taj način su kompromitovani dokazi, a odjeća jeste dokazni materijal, što fotografije MUP-a i potvrđuju.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija MUP RS sa uviđaja 24.03. koja svjedoči
da je kaiš bio otkopčan kada je tijelo nađeno
Pitanje je i šta je dežurni tužilac Biljana Janković, koja je 24.03. izašla na lice mjesta, preduzela i zašto nije spriječila ove morbidne postupke?

Uznemirujući sadržaj: Fotografija MUP RS sa uviđaja 24.03. koja svjedoči
da je NEKO tokom uviđaja zakopčao kaiš 
Najvažnije pitanje glasi: da li su u Davidove džepove podmetnuti predmeti iz kuće Đorđa Rađena, upravo u trenutku kada mu je neko od prisutnih uviđaju skopčavao kaiš?!

MUP RS je na kriminalnoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića d aje opljačkao kuću Rađenovih. Iako postoje čvrsti dokazi da je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, slagao, ništa protiv njega nije preduzeto i on je i dalje u vrhu MUP RS i dalje intenzivno radi na zataškavanju zločina i skrivanju Ubica i Naručilaca Ubistva Davida Dragičevića.

Darko Ilić
Davor Dragičević ustvrdio je i da je njegov sin David zadavljen, a da se nije utopio, kao što su to ustvrdili “dvorski” patolozi Željko Karan i Ivica Milosavljević. 

Željko Karan
Treba naglasiti da Milosavljeviću ovo nije prvi slučaj zataškavanja Teškog Ubistva, te da je zato i doveden da uradi "reobdukciju". Što se Karana tiče, on je presuđeni kriminalac i tu ne treba nikakav dalji komentar.

Davor Dragičević je, po svemu sudeći u pravu, jer su, nakon obdukcije tijela njegovog ubijenog sina, nestale gaće, koje su bile krunsku dokaz načina likvidacije.

“U tom slučaju na donjem vešu bi ostali tragovi velike količine urina, ejakulacije i izmeta”, saopštili su ranije eksperti sudske medicine u razgovoru sa mnom za ovaj blog.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija prije obdukcije tijela Ubijenog
Davida Dragičevića, snimljena 25.03.
Gaće su nestale, samim tim i Krunski Dokaz, a sam čin bacanja tijela Davida Dragičevića u kanalizaciju, takođe je svjedočanstvo da se imala namjera prikriti stvarni način likvidacije.

Veoma je važno naglasiti da je Glavni okružni tužilac Želimir Lepir minimizirao nesstanak gaća, čak naglasio da to ne znači ništa.
“Tražili smo da se materijal s obdukcije dostavi na vještačenje i tada je konstatovano da nema gaća. Dali smo nalog policiji da to provjeri i da unutrašnja kontrola MUP-a pokrene postupak. Suštinski taj dokaz u čitavom događaju ne znači ništa”, rekao je Lepir za “Večernje novosti” o nestanku navedenog dokaza.

Želimir Lepir
Kakav je to tužilac koji dokazni materijal u istrazi o Ubistvu karakteriše sa ništa?! Takav tužilac je kriminalac i saučesnik u zločinu, jer je dozvolio da nestanu dokazi, jer ih proglašava ništavim, a da uopšte nije urađena njihovo vještačenje!

Uz Lepira, saučesnik u prikrivanju Ubica i Nalogodavaca Ubistva je i postupajući tužilac Dalibor Vrećo, kojeg je Lepir, mimo pravilnikom ustaljenih protokola, direktno postavio za tužioca u ovom predmetu. Jasno je i zašto - da bi što efikasnije ometao istragu!

Dalibor Vrećo
Još je važno naglasiti da su uviđaj obezbjeđivali policajci Mile Bošnjak i Nebojša Topalović, koji su pripadnici Policijske stanice Lazarevo.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u centru Banjaluke, u kanalizaciji Crkvena, pa je potpuno nejasno zbog čega su dovedeni policajci iz stanice sa periferije Grada da obezbjeđuju uviđaj?!


David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.


Darko Ćulum, Dragan Lukač, darko Ilić
Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)