четвртак, 09. август 2018.

Igor Radojičić - Bane Dobri Sin Zlikovaca

Nikada nijedna Žrtva Teškog Ubistva nije toliko vrijeđana kao Likvidirani David Dragičević, nikada. Ali ni to, taj blasfemični udar na Mrtvog Dječaka, sve te laži, objede, najgnusnije izmišljotine… nisu natjerale Radojičića da trepne, da nešto kaže, da se oglasi… Što i nije čudo, jer on trepće samo kada mu se naredi da trepće kao Bane Dobri Sin zlikovaca i saučesnika ubistva kojima je okružen. I o kojima ni riječ ne progovara.1.
Još 24 aprila ove godine postavio sam nekoliko pitanja za gradonačelnika Igora Radojičića: 

-Da li Vi, gospodine Radojičić, znate u kojim lokalima u Banjaluci se dila kokain sasvim javno, neskriveno, reklo bi se sasvim legalno, a u kojim ostale droge, manje cijenje i jeftinije; Takođe, javno, neskriveno, reklo bi se sasvim legalno?!

-Da li znate u kojim lokalima/objektima u Banjaluci se odvija visoka prostitucija sasvim javno, neskriveno, reklo bi se sasvim legalno? Da li je tačno da su Konzumenti tih nesretnih djevojaka, mahom, “kontroverzni” momci i privatnici iz zemalja okruženja?

-Da li znate koliko su ti objekti udaljeni od Skupštine Grada? Toliko da se hod do njih ne može smatrati čak ni najkraćom šetnjom?!

-Da li znate za koga direktno radi šef Komunalne policije Banjaluka i po čijem nalogu maltretira vlasnike kafea “Life”, koji su jedini javno podržali protest “Pravda za Davida”?! Da li je tom Vašem šefu Komunalne policije direktno nadređen Ministar, a spona je njegov Savjetnik?

-Znate li to Gradonačelniče? 

-Znate li odgovoriti i na jedno od postavljenih pitanja, koja se tiču najužeg centra grada? Za cijeli Grad i ne pitam, svjestan da nemate toliki obuhvat.

-Ukoliko znate šta ste preduzeli?

-Ukoliko ne znate, zašto još uvijek sjedite u Gradskoj Kući?!   

2.  
Radojičić nije odgovorio ni na jedno; Nije se oglasio ni kada su odgovori isplivali, poput onog o klubu “Drama”, gdje se javno dila kokain i odvija visoka prostitucija.

3.
Radojičića to ne interesuje iz dva razloga: Prvi je što je suvlasnik “Drame” Vico Zeljković, samozvani “Banjalučki Arkan”, blizak rod njegovog Šefa, a drugi je što on, Radojičić, nema obuhvat do  “Drame”, koja je od Gradske kuće udaljena čitavih 170 metara.

4. 
Od Najkorisnijeg Idiota Miliorada Dodika nije se moglo ni očekivati da odgovori na bilo koje od postavljenih pitanja, jer je on plaćen funkcijom gradonačelnika da ĆUTI. 

Kao što je ranije bio plaćen funkcijom predsjednika Narodne skupštine. I ćutao je on o ubistvima, prevarama, pljačkama… I radio u korist onih kojima, između ostalog, nije strano ni Ubiti Dijete, od 21. godine. Toliko je imao David Dragičević kada je likvidiran. U Banjaluci, Gradu koji vodi Radojičić. 

5.
Ne postoji poniženje kojem Radojičić nije bio izložen od svojih Vlasnika, koji o njemu znaju izvjesno sledeće - Ne mogu oni ponižavati Radojičića koliko on može otrpiti, samo da bi bio na Poziciji.

6.
Čak i kada je natjeran raditi zajedno sa Mladenom Ćućunom, šefom Komunalne policije i desnom rukom Štakora Predraga Ćeranića.

7.
Zašto sada Štakora, a ne Deponije?

Pa zato što Štakori prvi osjete kada Brod tone, pa bježe. I traže novog gazdu, poput Deponije Ćeranić, koji sada svoje usluge nudi na sve strane. I saznanja. I dosjee o MD i DL.

Uskoro ću objaviti i kome sve nudi. Biće to prava poslastica!

8.
Da ne zaboravim: Vrlo blizak saradnik Radojičića, Najkorisnijeg Idiota sa hroničnim nedostatkom empatije, je i Radovan Grajić, poznat po tome što je velelepnu vilu u užem centru Banjaluke izgradio na nesreći drugih, na ucjenama, 
na prevarama, na kostima…

Još jedan Štakorov igrač u Radojičićevim širokim njedrima.

9.
Radojičić, Najveći Jadnik Našeg Doba, nije se oglasio ni kada je Milorad Dodik na stranačkom sastanku nazvanom  “Побједнички скуп градоначелника, начелника и одборника СНСД-а на локалним изборима 2016, са страначким руководством (30.10.2016. године), naložio rušenje svih načelnika opština, koji nisu članovi SNSD-a i najavio “Crne Knjige” onih koji su se zamjerili SNSD-u i udar po njima. 

Bio je to Otvoren Poziv na likvidacije Neistomišljenika!

10.
Umjesto osude, Igor Radojičić, zadužen da likom “Baneta, dobrog sina” pokriva najgnusnije zločine i ubistva iza kojeg stoje njegovi gospodari, izjavio je tada “da ni na jednoj od sjednica Glavnog odbora SNSD-a nije bilo riječi o uskraćivanju podrške Vlade Republike Srpske lokalnim zajednicama u kojima nije na vlasti ova politička partija”.

Kakav je to jadnik, nula, ništarija… kada mora da radi tako prljave stvari; Niko nije ni rekao da je na sjednici Glavnog odbora SNSD-a Dodik pozvao na osnivanje konclogora i egzekucije iz Crne Knjige, već je to rečeno na okupljanju “Побједнички скуп градоначелника, начелника и одборника СНСД-а на локалним изборима 2016, са страначким руководством (30.10.2016. године), kojem je prisustvovao i Jadnik Radojičić - napisao sam o Radojičiću 14.11.2016.

Ostajem pri tome i sada. I zauvijek.

11.
Igor Radojičić, Plaćenik, nije se nijednom oglasio o Ubistvu Davida Dragičevića, nakon 18.04.2018., kada je sve pokušao, po nalogu Odozgo, strpati u politički koš (vidi dodatak).

Ubistvo Dječaka nije politika, ali to za Radojičića ne znači ništa. Ubijali su njegovi i ranije - od likvidacije Milana Vukelića, preko egzekucije Nikole Đurovića i drugih mladih ljudi, pa sve do dekapizacije Danijele Novaković. 

NIjednom se Radojičić nije oglasio. Nijednom.

12. 
Nije se oglasio ni kada se “jeftini LSD” pokazao kao laž, ni kada se “pljačka kuće Rađenovih” pokazala kao laž, ni kada se “smrt Davida Dragičevića” pokazala kao “Ubistvo Davida Dragičevića”, ni kada je njegov Šef poručio Davoru Dragičeviću da, poarafraziram, nastavi da slavi slavu, “jer ima još djece”, šta ima veze “što su mu ubili jedno”, ni kada su vrijeđali oca ubijenog Dječaka njegovi, Radojičićevi, najbliži saradnici iz stranke…

13.
Radojičić se nijednom nije oglasio ni na najmorbidnije uvrede, ponižavanje, satiranje Ubijenog Davida Dragičevića, koje dolazi iz miljea koji on predstavlja.

14.
Nikada nijedna Žrtva Teškog Ubistva nije toliko vrijeđana kao Likvidirani David Dragičević, nikada. Ali ni to, taj blasfemični udar na Mrtvog Dječaka, sve te laži, objede, najgnusnije izmišljotine… nisu natjerale Radojičića da trepne, da nešto kaže, da se oglasi… Što i nije čudo, jer on trepće samo kada mu se naredi da trepće kao Bane Dobri Sin zlikovaca i saučesnika ubistva kojima je okružen. Sa kojima usko sarađuje i o kojima ni riječ ne progovara.

15.  
Igor Radojičić - Bane Dobri Sin - Najkorisniji Idiot Svih Vremena - Najveći Jadnik Ovog Vremena.

16. 

Takav kakav je, on i ne treba da dođe na Davidov Trg. Uprljao bi ga!Dodatak: Gradonačelnik nije bio nijednom na Trgu: Njegov nedolazak je Politika (18.04.2018.)

piše: Slobodan Vasković

Oglasio se i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, o slučaju Ubistva Davida Dragičevića, koje on nije tako okarakterisao, ali jeste istakao da Građanima treba “siguran grad u kojem će normalno moći da žive” i pozvao je “sve koji su u politici i predizbornoj kampanji da ne razmišljaju o tome da za svoje predizborne svrhe unose nesigurnost u gradu”.

Ubistvo Davida Dragičevića nije predizborna kampanja, još manje je to zahtjev da se otkriju ubice.

U cijeli “slučaj”, kako ga naziva Radojičić, prvo su se upetljali visoki funkcioneri njegove stranke, i to u, kako je rekao, “stvarima koje su istražnog, forenzičkog ili sličnog tipa”.

Sigurnost je narušena od organa koji su trebali istražiti smrt Davida, a oni su je pokušali zataškati. Sprečavanje da se sa Davidovim tijelom zakopa i Istina nije politika, trebalo bi to da zna Radojičić. Upravo je suprotno: Borba protiv Politike koja hoće Istinu i Pravdu da strpa Pod Crnu Zemlju!

Naravno da to sve Radojičić zna, ali…

Kada već govori o potrebi sigurnosti građana, zašto nije svog stranačkog kolegu Lukača pozvao zvanično na sastanak da mu objasni kako je to moguće da MUP kriminalizuje Mrtvog Davida, Dijete Banjaluke, a da ništa o njegovom navodnom kriminalnom djelovanju nije dokazao; Trebalo je da pita Lukača kako je to moguće da se ispaljuje zolja u sred Grada u vrijeme kada Djeca izlaze, a da niko nije otkriven; Da pita Lukača kako je to moguće da je žena ubijena u Zalužanima i da niko pojma nema ni zašto ni kako ni ko; Kako je to moguće da još nisu otkrivene ubice malog Mirka Lovrića, koji je prosio u Banjaluci, svi su ga znali, a nađen je mrtav kraj puta; Kako je to moguće da Djecu izbodu nožem tik uz Palatu predsjednika, pedeset metara udaljenu od Gradske kuće; Ili kako je to moguće da se u strogom  centru Banjaluke dilaju sve vrste droga; Ili kako je to moguće da se u strogom centru Banjaluke odvija trgovina ženama - prostitucija visokog nivoa, snažno podvučena Bijelim…

Nije valjda da Gradonačelnik ne zna za to, Nije valjda da Gradonačelnik ne zna ko kontroliše Razbijačke Grupe u Gradu koji vodi?! 

Ako ne zna, onda je to za žaljenje. Gradonačelnika i Grada koji on vodi.

Ako zna…

Da li je za Gradonačelnika  politika ako se traži da se nađu ubice Davida Dragičevića, ako se traži da MUP razjasni sopstvene laži oko njegovog nestanka, ako se traži da MUP ne kriminalizuje žrtvu bez ikakve validne istrage, ako se objavljuju fotografije koje demantuju navodnu istragu MUP-a; Ako se traži da se obdukcioni nalaz uradi precizno i profesionalno, a ne po mjeri Ubica i njihovih saučesnika; Ako se na tome insistira kada reobdukcioni nalaz pobije prvu obdukciju u ključnom segmetu - Vremenu Smrti…

Ako je sve to politika, onda je Gradonačelnik osoba vrlo sumnjivog odnosa prema Građanima Grada koji vodi i vrlo podaničkog odnosa prema takozvanim istražnim organima, postavljenim politikom koju on prezentuje, a koji čine sve da zataškaju Umorstvo, a ne da otkriju počinioce.

Da li je za Radojičića politika podržati Porodicu Dragičević u njihovim nastojanjima da otkriju kako je stradao njihov dvadesetjednogodišnji sin? 

Ako je to politika, onda je Gradonačelnik bez ikakvih moralnih skrupula.

Gradonačelnik je trebao biti među prvima na Trgu kada su se javno razotkrile brojne crne rupetine u izvještaju MUP-a i Patologa Karana; Gradonačelnik je trebao biti na Trgu kada je reobdukcioni nalaz demantovao Vrijeme Smrti Davida Dragičevića, koje je naveo Karan; Gradonačelnik je tebao biti na Trgu kada je Davor Dragičević objavio prve, potom i druge fotografije obdukcije tijela umorenog Davida, koje svjedoče o teškim batinama… 

Gradonačelnik je trebao biti na Trgu, ako ni zbog čega drugog, a ono jer se na njemu okupljaju Građani Banjaluke kojima je on, Igor Radojičić, Gradonačelnik.

Gradonačelnik nije bio nijednom na Trgu; Njegov nedolazak je Politika. 

Njegov dolazak bi bio pokazivanje Ljudskosti, ali je Igor Radojičić prednost nad Ljudskošću dao Politici. 

Stoga je on Zadnji na Planeti koji ima pravo govoriti o “uplitanju politike u istragu”, jer je njegovo “neuplitanje” mizerno politikanstvo, nedoraslost, bježanje od odgovornosti i sklanjanje pred Nasilnicima. I prepuštanje Građana koje vodi nasrtajima najotrovnijeg ljudskog taloga, šljama koji je spreman na najcrnja zlodjela.  

Radojičić o slučaju "Dragičević": Uplitanje politike u istragu nije od koristi (nezavisne.com)

BANJALUKA - Građanima treba siguran grad u kojem će normalno moći da žive i pozivam sve koji su u politici i predizbornoj kampanji da ne razmišljaju o tome da za svoje predizborne svrhe unose nesigurnost u gradu.

Rekao je ovo danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, i dodao da bi nekome odgovaralo da se u gradu naruši sigurnost i da na tome dobije neke političke poene, ali da građanima to ne odgovara.

On je istakao da uplitanje politike sa opredjeljivanjem i stavovima o stvarima koje su istražnog, forenzičkog ili sličnog tipa nije ni od kakve pomoći u ovom momentu.

To je kazao komentarišući zahtjev DNS-a da odgovorni koji su učestvovali u istrazi smrti 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića treba da podnesu ostavke ili budu smijenjeni, jer u istrazi, kako stoji u zahtjevu, postoji niz propusta.

"Mislim da u ovoj priči razjašnjenja koja očekujemo treba da dobijemo prije svega od organa istraživanja, a da je politika u ovom momentu od male koristi i čak može da nanese štetu", rekao je Radojičić.
Dodao je da je najveće opterećenje na istražnim organima i Tužilaštvu, koji treba da javnosti predoče pune informacije ili bar ono čime raspolažu i šta mogu da daju.

Na pitanje da li će se pojaviti na najavljenom okupljanju zbog smrti Davida Dragičevića u subotu, Radojičić je ponovio da politika nije ni od kakve pomoći u ovoj situaciji i da ona može samo da nanese štetu i uključi cijelu ovu priču u predizbornu kampanju bilo koje strane.

"Isti ti koji prozivaju nekoga što nije došao, prozivaju i one koji su došli. Znači, nekome ko ne voli predsjednika RS Milorada Dodika ili gradonačelnika Igora Radojičića smetaće ako se i pojave ili ne. Ostajem pri tome da u ovoj situaciji treba što manje politike", istakao je Radojičić. (NN)