четвртак, 2. август 2018.

Milorad Dodik javno priznao da je dio Kriminalnog klana, zajedno sa Gladnim, Gocijem i ostalim Nesitima

piše: Slobodan Vasković



1.
Milorad Dodik je 29.07.2018. godine, tokom intervjua za televiziju OSM, nedvosmisleno potvrdio da je nalogodavac prošlogodišnje blokade računa Alumine, da je stvarni šef Kriminalnog klana, i da mu je namjera da Aluminu otme i time ošteti RS za najmanje 42 miliona KM. 

2.
Podsjetimo da Kriminalni klan još čine Gordan Pavlović, vlasnik firme Pavgord, Zoran Gladni Stevanović, gradonačelnik Zvornika, advokati Sonja i Nenad Rubež, drugi advokati smutljivci i korupcionaši, sudije beskičmenjaci Jelena Krpa Todorović i Slavica Bankomat Tadić, još par sudija beskičmenjaka sa viših nivoa. 

3.
Tu su i mnogi drugi saučesnici, koji povremeno djeluju u funkciji Klana.

4.
U ovom Intervjuu, Milorad Dodik, je u vezi sa pitanjem o Alumini i Biraču, između ostalog, naveo
mislim da smo sada stvorili neke uslove da razriješavamo… 
…moramo da zatvorimo stečaj…
…moramo da obezbjedimo da Alumina radi… bez obzira na oblik vlasništva…?!

5.
Dodik je svu krivicu za stanje u Alumini pripisao sudijama i dvojakim odlukama sudova, ali ni jednog trenutka nije osudio Kriminalni klan i bestijalne atake na Aluminu?! Nije pominjao ni svoj uticaj na sudije?! 

6.
Dodik je čak vješto izbjegao nedvosmislenu izjavu Zorana Tegeltije, njegovog ministra finansija, da je iz FG “Birač” i Alumine iznijeto milijardu KM. Sada mu ta izjava ne odgovara. Ovo je jako važno istaći, jer upravo oni koji su iznijeli milijardu KM, Dodikovi partneri Litvanci, sada preko Gocija/Gladnog/Dodika pokušavaju da otmu Aluminu ili 200 miliona KM od Alumine. 

7.
Kriminalni klan Goci/Gladni/Dodik su pravni sljedbenici litvanske bande Romanov ili bolje reći da je Kriminalni klan Goci/Gladni/Dodik samo produžena ruka evropskog gangstera Vladimira Romanova, vlasnika Ukio banke.

8.
Šta znače riječi da je Dodik stvorio neke uslove da, kako kaže, razrješava? Šta se to u međuvremenu promjenilo osim što je naložio sudiji Jeleni Krpi Todorović iz zvorničkog suda da pokuša da otme 200 miliona KM od Alumine? Sa jedne strane je tražio ukidanje tog suda, a sa druge otimanje 200 miliona KM. Kakav probisvjet, rekao bi naš narod…

9.
Da bi stekao neke uslove “da razrješava”, ovaj član Glanga je nedavno pokrenuo i pitanje Inicijative načelnika i poslanika iz regije kojoj pripada Zvornik, o kojoj sam u dva navrata pisao. 

10.
Naročito je iritantna Dodikova izjava za televiziju OSM o budućem vlasništvu na Aluminom: Ako se zna da je Alumina u vlasništvu FG “Birač” u stečaju, zašto Milorad Dodik govori da Alumina mora da radi bez obzira na oblik vlasništva? Odgovor se sam nameće. Dodik planira da Aluminu preda svom posilnom, bliskom saradniku Gordanu Pavloviću; Da budem potpuno precizan - da je preda samom sebi… 

11.
Ova Dodikova izjava otkriva i namjeru da se povjerioci FG “Birač”, koji potražuju 91 milion KM dodatno oštete, jer neće imati mogućnosti bilo kakve naplate iz stečaja re firme. 

12.
Podsjetiću, povjerioci su RS sa oko 42 miliona KM, Srbija Gas sa oko 6 miliona, BH Gas sa 26,8 miliona KM i mnogi drugi sa višemilionskim potraživanjima. 

13.
Nakon ove kriminalne izjave, Pravobranilaštvo RS je, u najmanjem, trebalo Tužilaštvu da podnese informaciju o mogućem izvršenju krivičnog djela, jer je Dodik nedvosmisleno ukazao na sopstvenu svjesnu namjeru kriminalnog oštećenja imovine RS. 

14.

Da li se to desilio? Naravno da nije, a Milimir Govedarica, pravobranilac, je ucijenjen i ne smije ništa preduzeti.…

15.
Tajming otimačine Alumine je važan za Klan, budući i da i unutar Klana vlada ogromno nepovjerenje: Gladni ucijenjuje Dodika da se stvar sa Aluminom “pravno odradi” do oktobra ili Gladni neće raditi ništa za izbore. 

16.
Sa druge strane, Gladni i Dodik su svjesni da su velike šanse da nakon oktobarskih izbora neće biti faktor u RS, te da ništa neće moći opredjeljivati u RS. 

17.
U tom kontekstnu, Klan trenutno bestijalno djeluje na Okružni sud u Bijeljini kako bi odbio žalbu Alumine na rješenje od 200 miliona KM sudije Jelene Krpe Todorović. Sa druge strane, Klan atakuje i na Vrhovni sud RS koji odlučuje po reviziji Ukio banke protiv odluka da potraživanje FG “Birač” uopšte ne postoji, kao ni kriminalne zaloge, a što su utvrdili Okružni privredni sud u Bijeljini i Viši privredni sud u Banjaluci. 

18.
Po istom receptu, Klan kidiše i na Viši privredni sud u Banjaluci kako bi Pavlovićevu firmu “Pavgord” svrstao kao povjerioca u stečaju FG “Birač”.

19.
Na sceni je sistemski pristup organizovanog kriminala upropašćenom i poroznom pravosuđu.

Brzo ćemo vidjeti da li je beskičmenjaštvo zvorničkog suda “zarazna bolest” i da li se prenosi i na ove više sudske instance?!

20.
Gordan Pavlović u javnosti tvrdi da mnoge sudije ima u šaci...često navodeći imenom i prezimenom koje, kao i visinu datog im iznosa… 

21.
Iz tog razloga, javno predlažem formiranje posebnog tima poštenih i časnih tužilaca koji će se baviti korupcijom u pravosuđu RS i BiH i to samo na predmetima Alumine i FG “Birač” i kriminalnim djelovanjm Klana. Vrijeme je da pravosuđe bude očišćeno od beskičmenih sudija.


22.
Treba reći i to da je tokom Intervjua za televiziju OSM o Alumini i Biraču, Dodik bio zbunjen, sa čestim neracionalnim prekidima, knedlom u grlu, nije vjerovao u to što priča, priča mu je bila nepovezana, nejasna, ali sa jasnom kriminalno porukom u pozadini. 

23.
Na kraju, ostalo je nekoliko otvorenih pitanja na koja Dodik nije odgovorio:
-Da li je 20. aprila 2018. godine bio u zvorničkom restoranu Laguna sa Zoranom Gladnim Stevanovićem i Gocijem Pavlovićem?

-Da li je to bilo samo 30 minuta nakon pacifikacije i umirivanja razjarenih radnika Alumine koji su imali namjeru da protjeraju Gladnog iz Zvornika kao i beskičmene sudije?

-Da li je 5 dana nakon tog sastanka, Jelena Krpa Todorović donijela novo rješenje kojim se Alumina obavezuje da Pavgordu plati 200 miliona KM? 


-Da li je Dodik ispunio obećanje radnicima da će ukinuti zvornički sud nakon tog kriminalnog rješenja?
(nastaviće se)