уторак, 21. август 2018.

Neljudi: Bogdaniću je strašno kada se pomene njegova porodica, ali kada se iznose najgnusnije i najmorbidnije laži i organizuju brutalni napadi na Ubijenog Davida i njegovu porodicu ćuti kao zaliven; Kako je pritiskom i prijetnjama likvidirana Danijela Novaković - najbrutalniji pritisak krenuo iz Čubrilovićevog kabineta

piše: Slobodan Vasković



1.
"Nisam nikad nešto dematovao, trudio sam se da budem korektan ali ovako, kad doživite ovo, vidjeli ste da sam došao službenim kolima, da je strašno kad vam neko dira dira porodicu. Ovdje je bilo najbitnije da je, ne dao Bog, mom sinu se desilo ono najgore, imao sam utisak da bi pojedini mediji bili zadovoljni”, izjavio je 20.08. ministar zdravlja Dragan Bogdanić komentarišući tvrdnje da je njegov sin Nikola prije par dana izazvao saobraćajni udes u Tesliću, vozeći službeni automobil Vlade RS.

2. 
Sigurno se Bogdanić potresao kada mu je sin doživio sabraćajnu nesreću, bez dileme se potresao još više kada su mediji objavili da je to učinio službenim vozilom Vlade RS, ali je sigurno i da je Bogdanić beskrupulozni manipulator kada tvrdi bilo ko želi da se njegovom sinu “desi najgore”.

3.
Dobro je što je Nikola Bogdanić nakon udesa dobro, hvala Bogu da je tako, ali je zaista strašno kada njegov otac Dragan Bogdanić izjavi da je “strašno kad vam neko dira dira porodicu”, a da, pri tom, nije prethodnih četiri i po mjeseca rekao ni jedne jedine riječi osude na rafalnu paljbu režimskih medija i prljavih botova najgnusnijim lažima na račun Ubijenog Davida Dragičevića i njegove porodice.

4.
Nikada, u istoriji ovih prostora, jedna Žrtva Ubistva nije u tolikoj mjeri demonizovana kao likvidirani David Dragičević, nikada nije u istoriji ovih prostora nijedna porodica demonizovana kao što je to činjeno porodici Ubijenog Davida Dragičevića, ali Bogdanić, iako ljekar po profesiji, nije našao za shodno da istupi u javnost i kaže da je to što se čini Ubijenom Dječaku i njegovoj porodici strašno.

5.
Ne, to se nije desilo, a Bogdanić ćuti kao zaliven, jer su naredbu za satanizaciju Ubijenog Davida i njegove porodice izdali pripadnici vlasti u kojoj je i sam.

6. 
Zato je Bogdanićeva izjava “o porodici”, sa početka ovog teksta, maliciozni komentar nedoraslog poltrona i sluge onih koji su naredili likvidaciju Davida Dragičevića, izvršili je i sada čine sve da je zataškaju.

7.
Za Bogdanića tu nema ništa strašno, jer, zaboga, nije Ubijeni David Dragičević član njegove porodice, pa šta tu ima da bude “strašno”!

8.
Lažni humanista, što Bogdanić jeste, prijeti tužbama, iako će se sam uskoro naći u središtu krivične obrade, jer je, mimo svih zakonskih propisa, dozvolio Ivici Milosavljeviću da izvrši reobdukciju tijela Davida Dragičevića.

9.
Potvrdio je to patolog Željko Karan, jedan od saučesnika u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.

10.
Odlično je Bogdanić znao da se reobdukcija nije mogla uraditi bez tužilačke naredbe, da je nevalidna, ali je, ipak, naložio da se obavi.

To je strašno.

11. 
Strašnije, užasnije i jezivije od toga jeste spoznaja da je Bogdanić znao da se reobdukcijom ne može utvrditi utapanje, jer su, nakon obdukcije, svi organi isječeni i oprani, ali ni riječi nije rekao kada je Milosavljević lažno, bez ikakvih dokaza, ustvrdio da se David Dragičević utopio. Preciznije, prepisao je Karanove laži iz obdukcionog nalaza.

12.
Najjezivije od svega je kada Karan napravi lažni toksikološki nalaz, lažno optuži Ubijenog Davida Dragičevića da je koristio LSD, kada te iste laži, kao tupi papagaj, ponavlja Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, kada to po njegovom nalogu čine prljavi botovi, kada Darko Ilić i Lukač plus ostali lažno optuže Davida Dragičevića da je opljačkao kuću na Laušu… a Bogdanić ne kaže ni riječ, a kamoli “strašno”!

13.
Užasno je što Tužilaštvo i dio policije uništavaju dokaze o Ubistvu Davida Dragičevića, kradu ih, prijete djeci onih koji podržavaju da se otkriju Ubice, Naručioci Ubistva i svi saučesnici, a Bogdanić ni da pisne. 

Ne pada mu na pamet da kaže “strašno”, da kaže  bilo šta.

14.
Morbidno je da na očigled cjelokupne javnosti Tužilaštvo i dio Vrha MUP-a RS sistematski nastupaju kao Dželati porodice Dragičević, svjesno opstruišući istragu i maltretirajući ih nečinjenjem do krajnjih granica izdržljivosti, a da Bogdanić, ministar zdravlja u Vladi RS, ne stane u zaštitu te porodice. I to javno i kaže samo jednu riječ - strašno!

Strašno je što se to neće dogoditi.

15.
Strašno je što je Režim na sličan način već vršio likvidacije i to pripadnika vlasti koje su oni izabrali, a koji su smatrali da bi trebali pošteno raditi: Tako je, pritiskom, prijetnjama, nečinjenjem policije i Tužilaštva, likvidirana Danijela Novaković, nekadašnji Republički pravobranilac.



16.
Novakovićeva je preminula od posledica nekoliko moždanih udara, 06.04.2017., izazvanih pritiskom i prijetnjama njenog zamjenika Mirka Stojčinovića. 

Sve prijetnje ona je prijavila ministru pravde Antonu Kasipoviću, ali umjesto da reaguje i zaštiti je, Kasipović je, u kabinetu Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine, organizovao napad na nju, uz zahtjev da se povuče i povuče prijave o prijetnjama.  

Novakovićeva je zgriješila, jer je htjela da se Gradu Banjaluka vrati zemljište koje je uzurpirao Budo Stanković, tajkun-nasilnik i nalogodavac (nesupješne) likvidacije Ljube Gladovića (uskoro opširnije o tome) i prodao ga, vršeći niz teških krivičnih djela, nekolicini privrednih subjekata.

17.
Akcija udara na Novakovićevu krenula je još 16.12.2016 godine, kada je kod Čubrilovića, u kabinetu predsjednika skupštine RS, održan niz sastanaka, kojima su prisustvovali Anton Kasipović, ministar pravde, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Mirko Stojčinović.

18.
Udar je nastavljen narednih nekoliko mjeseci i Novakovićeva nije izdržala. Podlegla je pritisku, prijetnjama i doživjela je niz teških zdravstvenih problema, nakon čega je i preminula.

19.
Niko iz Režima nije rekao strašno; Niko nije rekao ništa. Niko nije pokrenuo nikakvu istragu o likvidaciji pritiskom i prijetnjama. 

Sada oni koji su, bukvalno, otjerali Novakovićevu u grob svjedoče u korist kriminalca i zločinca Stojčinovića.