уторак, 07. август 2018.

Kapo i Gladni naredili juriš na sudove - “Alumina” mora pasti prije izbora
piše: Slobodan Vasković

1.
Milorad Dodik je kapo Kriminalnog klana za institucionalno kriminalno otimanje Alumine; Klan samo nominalno predstavlja fočanska firma “Pavgord”. Ovu činjenicu je Dodik lično potvrdio 29.07.2018. godine tokom intervjua za televiziju OSM.

2.
Objavio detaljan tekst o tome, dematnija nije bilo, ali jeste nervoze unutar Klana. I to velike.

3.
Dodik je podigao ljestvicu kriminala na najviši nivo - sa namjerom da direktno izvršni uticaj na nekolicinu sudija koji odlučuju u predmetima “Alumine” i FG “Birač”. 

4.
Evidentno je da mu je najlakše da rukama sudskih beskičmenjaka otme firme i 200 miliona KM.

5.
Ali, ne ide sve po planu Dodiku: Otimačina je dugo i pomno planirana, trebalo je da se finišira nakon izbota. Međutim, rizik od gubitka, u međuvremenu, je postao preveliki.

6.
Pored toga, Dodika na što hitniju kriminalnu akciju primorava Zoran Gladni Stevanović, koji javno prijeti da neće raditi, tokom izbora, za Željku Cvijanović, kandidata za predsjednika RS, ako ne dobije dio plijena od “Alumine” prije izbora.

7. 
Na sastanku Dodika i Stevanovića, koji je održan u Banjaluci prije nekoliko dana, Nesiti je pristao da mu Gladni u Bakince dovede jednog od predsjednika sudova koji odlučuju u predmetima “Alumine” i FG “Birač”: cilj je da mu direktno naložio kako da radi, a za ostale instance je određen posrednik, koji će da ih “upućuje”!

8.
Jedan od posrednika Milorada Dodika, zadužen za uticaj na Okružni sud u Bijeljini je poslanik SNSD-a iz Zvornika Obren Marković. 
Klan i Dodik su ovu vrstu uticaja doveli do perfekcije….

9.
Ranije sam objavio da je namjera Klana i Dodika da maksimalno pritisnu Okružni sud u Bijeljini da odbije žalbu “Alumine” na kriminalno rješenje o isplati 200 miliona KM, koje je donijela sudija Osnovnog suda u Zvorniku Jelena Krpa Todorović. 

10.
Sa druge strane, Klan atakuje i na Vrhovni sud RS koji odlučuje po reviziji Ukio banke protiv odluka sudova da njihovo potraživanje od FG “Birač” uopšte ne postoji, kao ni kriminalne zaloge; To su utvrdili Okružni privredni sud u Bijeljini i Viši privredni sud u Banjaluci. 

11.
Po istom receptu Klan kidiše i na Viši privredni sud u Banjaluci kako bi ih prisilio da firmu “Pavgord” svrstaju u red povjerilaca u stečaju FG “Birača”.

12. 
U vrlo kratkom vremenskom periodu, koji je pred nama, ćemo vidjeti koliko je sluga među sudijama i koliki broj njih će djelovati u ime Klana, a protiv interesa naroda, 

13.
Svaka radnja ili odluka u korist Klana je radnja protiv Republike Srpske koja u Biraču ima 42 miliona KM potraživanja; Taj novac će propasti, ako odluke budu u korist Klana. 

14.
Na kraju, ukoliko narečeni uspiju u svojim zločinačkim namjerama, “Alumina” odlazi u stečaj, potom u staro gvođe, a preko 20 hiljada ljudi bez hljeba…

Ako je to ikome još bitno.

15.

Nastaviće se