субота, 04. август 2018.

26.03./Komunikacija MUP RS - Rađen u 10h 36'; Zločinački pres MUP RS tačno u 12h; MUP RS - Rađen u 13h 07'

Iz MUP RS su, prema pouzdanim podacima iz policije i Tužilaštva, Rađena kontaktirali 26.03. - tačno u 10 časova i 36 minuta.

Ilić i Karan su kriminalni pres, čiji je cilj bio pokušaj javnog zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića održali tačno u 12 časova. 

Nakon održavanja te morbidne pres konferencije, ponovo je došlo do kontakta pripadnika MUP-a RS i Rađena i to tačno u 13 časova i 07 minuta!  

piše: Slobodan Vasković


Đorđe Rađen i Darko Ilić
Komunikacija pojedinaca iz MUP-a RS sa Đorđem Rađenom nije se odvijala samo na dan obdukcije tijela Ubijenog Davida Dragičevića, već i danima poslije toga. Objavio sam 03.08. Tačno vrijeme komunikacije pojedinih pripadnika MUP-a RS sa Rađenom, saučesnikom u likvidaciji Davida Dragičevića, koja se odvijala 25.03. tokom obdukcije tijela ubijenog Dječaka.

Veoma je značajno naglasiti da je ta komunikacija ostvarena i 26.03. na dan kada je MUP RS na zločinačkoj pres konferenciji pokušao javno, gnusnim lažima, da od Žrtve Zločina teškog Ubistva Davida Dragičevića napravi kriminalca.

Učinio je to Darko Ilić, koji je na tom presu javno lažno optužio Ubijenog Davida da je opljačkao kuću Đorđa Rađena.

Ranije sam objavio da su pripadnici MUP RS , 26.03., prije održavanja prljave, zločinačke pres konferencije, imali komunikaciju sa Rađenom, a da je nastvaljena i nakon nje.

Sada objavljujem tačno vrijeme komunikacije.

Iz MUP RS su, prema pouzdanim podacima iz policije i Tužilaštva, Rađena kontaktirali 26.03. - tačno u 10 časova i 36 minuta. Da još jednom usaglase laži, kako bi pokušali prikriti Ubistvo.

Ilić i Karan su kriminalni pres, čiji je cilj bio pokušaj javnog zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića održali tačno u 12 časova

Nakon održavanja te morbidne pres konferencije, ponovo je došlo do kontakta pripadnika MUP-a RS i Rađena i to tačno u 13 časova i 07 minuta!  


Za navedeno posjedujem čvrste neoborive dokaze.

Rađen je izuzetno važan pojedincima iz vrha MUP-a RS iz mnogo razloga; jedan od njih je, svakako, što je pristao da lažno svjedoči kako mu je opljačkana kuća na Laušu, a drugi su, prema dosadašnjim saznanjima, “bijele prirode”.

Treba naglasiti da je najteža optužba za dio vrha MUP-a RS, koji, osim Ilića, čine i Dragan Lukač, ministar i direktor Policije Darko Ćulum, da su Saučesnici koji prikrivaju naručioce Ubistva i Ubice upravo dokazana činjenica da David Dragičević kobne noći, 18.03., nije bio u Kući Rađenovih, niti je tu kuću opljačkao. Predmeti iz kuće Rađenovih podmetnuti su u Davidove džepove nakon što je likvidiran. 

Prethodno je Rađen prijavio MUP-u RS lažnu pljačku kuće i to 18.03., nekoliko časova nakon što je David pretučen i potom otet.

Upravo ta činjenica - režiranje lažne pljačke kuće i njeno prijavljivanje je ključni dokaz da je Ubistvo Davida Dragičevića pomno planirano. 

Zato svi oni i štite Rađena!!! Rađen ih ima sve u šaci, jer ako on progovori, popadaće vrh MUP-a RS, ali i vrh Tužilaštva, koje i dalaje ništa ne čini na rasvjetljavanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Osim što opstruiđu istragu,dva tužilačka monstruma, dva nečovjeka Želimir Lepir, Glavni tužilac i Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, svjesno prikrivaju zločine koje su počinili, ali i dalje čine pripadnici dijela Vrha MUP-a RS, sve sa ciljem zaštite Naručilaca Ubistva, Ubica i Pomagača.

Za nekoliko dana ću iznijeti nove dokaze o svjesnoj, razornoj opstrukciji istrage i namjernom, kriminalnom uništavanju dokaza, sve sa namjerom kako se ne bi otkrili Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi Saučesnici. 

Tačno vrijeme komunikacije pripadnika MUP-a RS sa Đorđem Rađenom, saučesnikom u likvidaciji, 25.03. - dana kada je urađena obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića (03.08.)


piše: Slobodan Vasković


Dana 25.03. ove godine urađena je obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića.

Tokom cijelog 25.03. odvijala se intenzivna komunikacija pojedinih pripadnika MUP-a RS sa Đorđem Rađenom, koji je 18.03. lažno optužio Davida Dragičevića da mu je opljačkao kuću.

David Dragičević nestao je 18.03. u ranim jutarnjim časovima. Njegovo tijelo pronađeno je 24.03., položeno na suhu površinu, adu, u kanalizaciji Crkvena; ada je nastala zbog niskog vodostaja.

Tog 25.03. komunikaciju sa Rađenom, jednim od ključnih saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića, prvi je ostvario inspektor PS Lauš Bojan Karanović.

inspektor Bojan Karanović
Njihova komunikacija počela je, prema mojim izvorima iz nadležnog Tužilaštva i MUP-a RS, u 11 časova i 08 minuta. U to vrijeme u toku je bila obdukcija tijela Ubijenog Davida Dragičevića.

MUP RS
Nakon toga, Rađena “preuzima” drugi pripadnik MUP RS, koji sa njim ostvaruje intenzivnu komunikaciju tokom cijelog 25.03., bez obzira na činjenicu da je bila nedelja, neradni dan.

Komunikacija između drugog pripadnika MUP-a RS i Đorđa Rađena, prema mojim izvorima iz policije i tužilaštva, nastavila se u popodnevnim, čak i večernjim časovima.

Ta komunikacija, na relaciji MUP RS-Rađen, bila je tačno u 13 časova i 40 minuta; 13 časova i 50 minuta; 13 časova i 55 minuta; 14 časova i 30 minuta i 18 časova i 55 minuta!!!  

Đorđe Rađen
Rađen je MUP-u RS, 18.03., lažno prijavio da mu je opljačkana kuća u ulici Velibora Janjetovića Janje, a Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal je 26.03. na kriminalnoj pres konferenciji, lažno optužio Ubijenog Davida da je opljačkao Rađenovu kuću.

Kasnije je utvrđeno da se to nije desilo i da David Dragičević nije u noći 18.03. nogom kročio u kuću Rađenovih.

Nakon informacija o cjelodnevnoj komunikaciji pojedinih pripadnika MUP-a RS i Đorđa Rađena nema dileme da su zajednički osmislili projekat kriminalizacije žrtve Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Očito je, kao što sam to već objavio, da je dijelu vrha MUP-a RS bilo važnije “dokazati” da je David Dragičević kriminalac, nego utvrditi način na koji je lišen života.

Nakon najnovijih podataka do kojih sa došao, nema nikakve dileme da je dio vrha MUP RS već tog 25.03. znao da je David Dragičević likvidiran, znali su ko je to učinio i po čijem nalogu, kao i ko su saučesnici.Nezapamćeno je na Planeti da pripadnici neke policije rješavaju sitnu krađu još tokom obdukcije tijela osobe za koju se u tom trenutku nije znalo da li je ubijena ili je smrtno stradala na neki drugi način.

Upravo zbog toga su inspektori prisutni na obdukciji slali fotografije viberom Nekome, kako bi se na presu 26.03. moglo lažno ustvrditi da je Ubijeni David provalnik, a kasnije i narkoman, što su notorne neistine. 

“Pošto je na obudkciji bio krim tehničar, koji je takođe slikao za potrebe policije, i čini mi se da su bila dva krim-inspektora, ne jedan nego dva, onda je neko od njih, svojim mobilnim telefonom to slikao, slikao je onaj švajcarski nožić, onu čakiju, koji na sebi ima neku uzicu, neku peteljku, to kad vam pokažemo na video projektoru, vidjećete o čemu pričamo. I neko od inspektora je to slikao, i onda je vajberom poslao tu fotografiju, nekome, kome pojma nemam, taj neko je odgovorio, jeste to je taj nož, iz te kuće iz tog događaja itd, i ja ono što kažu, pošto kupio po to prodao, ljudi su slikali, poslali sliku, tu sliku je neko primio k znanju i vratio odgovor. To su moja saznanja”, svjedočio je Željko Karan, patolog, pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, 18.05.2018. godine.


Njegovo svjedočenje je samo jedan u nizu dokaza zločinačke sprege pojedinaca iz MUP RS i Đorđa Rađena, što opet dalje svjedoči da je Ubistvo Davida Dragičevića duže vrijeme planirano i da iza njegove likvidacije stoji organizovana zločinačka grupa - Narko kartel koji hara Banjalukom i čiji pripadnici su i pojedinci iz MUP-a RS.

Da li je Darko Ilić putem vibera “riješio” lažnu pljačku kuće Đorđa Rađena?; Zbog čega je bilo VAŽNIJE usred “obdukcije” utvrditi da su predmeti “nađeni” u džepovima Ubijenog Davida “otuđeni” iz kuće Rađenovih, nego kako je David Lišen Života?! (31.07.2018.)Zbog čega je MUP-u RS bilo bitnije "riješiti" lažnu pljačku predmeta iz kuće Rađenovih, pa već tokom obdukcije, 25.03., slati viberom slike predmeta "nađenih" u džepovima Ubijenog Davida, nego sačekati kraj obdukcije da bi se utvrdilo kako je David Dragičević stradao - da li je zadavljen/ugušen, ubijen na neki drugi način, da li se “utopio”… kako su nastale povrede na njegovom tjelu?!

Zaista je važno primijetiti da Nikoga iz MUP RS 25.03. i 26.03. nije zanimalo da li je David Dragičević Ubijen; nisu ih interesovale povrede na tijelu Ubijenog Davida, način na koji su nanešene, čime su nanešene, ali ih je itekako interesovalo šta mu je “nađeno” u džepovima!!! 

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa obdukcije tijela Davida Dragičevića, 25.03.
Fotografiju objavljujem uz dozvolu Davora Dragičevića
Navedeni dokazi, ali i logika, ukazuje na samo jednu činjenicu: Znali su da je David Dragičević Ubijen i imali su namjeru to javno pokušati prikriti 26.03. kriminalizovanjem Žrtve Ubistva!piše: Slobodan Vasković

24.03.2018. - SUBOTA
Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića pronađeno je na suhoj površini, adi, stvorenoj niskim vodostajem, u kanalizaciji Crkvena.

Tokom uviđaja nije pregledano šta se nalazi u džepovima Ubijenog Davida Dragičevića, što se, u skladu sa pravilima, moralo utvrditi.

Nakon traljavo, neprofesionalno, svjesno amaterski urađenog uviđaja, tijelo Ubijenog Davida Dragičevića prebačeno je u mrtvačnicu Novog groblja Banjaluka. 

25.03.2018. NEDELJA 
Davor Dragičević, otac Ubijenog Davida Dragičevića, tačno u deset časova došao je u Zavod za sudsku medicinu kako bi identifikovao tijelo. 

Pokazalo se, nažalost, da je to njegov sin David Dragičević.

Nakon toga patolog Željko Karan izvršio je “obdukciju” tijela Ubijenog Davida Dragičevića.  

Željko Karan
“Pošto je na obudkciji bio krim tehničar, koji je takođe slikao za potrebe policije, i čini mi se da su bila dva krim-inspektora, ne jedan nego dva, onda je neko od njih, svojim mobilnim telefonom to slikao, slikao je onaj švajcarski nožić, onu čakiju, koji na sebi ima neku uzicu, neku peteljku, to kad vam pokažemo na video projektoru, vidjećete o čemu pričamo. I neko od inspektora je to slikao, i onda je vajberom poslao tu fotografiju, nekome, kome pojma nemam, taj neko je odgovorio, jeste to je taj nož, iz te kuće iz tog događaja itd, i ja ono što kažu, pošto kupio po to prodao, ljudi su slikali, poslali sliku, tu sliku je neko primio k znanju i vratio odgovor. To su moja saznanja, svjedočio je Karan pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, 18.05.2018. godine.

26.03.2018. godine PONEDELJAK - Pres MUP RS (počeo tačno u 12 časova)

kriminalni pres MUP RS, 26.03.
“Kad je pronađen, u toj provalnoj krađi iz te kuće, nedostaje: latop, oko 200, po prijavi oštećenog koji je prijavio, 200 KM, švajcarska čakija, ona crvena takozvana švajcarska, memorijski stik od tog lap topa, i ključevi od kuće. Provalna krađa je jednostavno urađena ulaskom na balkonski prozor (češka se po nosu) u donji, donji sprat kuće. Prilikom pronalaska tijela nestalog Davida Dragičevića kod istog su u njegoj garerobi pronađeni predmeti koji potiču iz ove provalne krađe. Znači pronađen je i taj memorijski stik koji je nesporno od oštećenog, pronađeni su i ti ključevi koji odgovaraju bravama pronađen je i novac od 170 maraka (ispravlja ga) 180 maraka, ovaj, tako da je nesporno utvrđeno da ti predmeti koji su pronađeni kod njega potiču iz ovog iz ove provalne krađe… 

Što se tiče provalne krađe u toj kući rekao sam vam dokaze koje sam vam iznio, koji nesporno ukazuju da je lice prije nego što je smrtno stradalo izvršilo tu provalnu krađu. To je činjenica, izjavio je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS na pres konferenciji čiji je jedini cilj bio da se kriminalizuje Žrtva zločina Teškog Ubistva David Dragičević.

MUP RS, 25.03. i 26.03., po svaku cijenu htio “dokazati” da je Ubijeni David “provalnik” 

Darko Ilić
Pitanje glasi: Kako je i na koji način Darko Ilić utvrdio u ponedeljak do 12 časova da “ključevi odgovaraju bravama”, da je “memorijski stik nesporno od oštećenog (Đorđa Rađena, op.aut) i da “ti predmeti koji su pronađeni kod njega potiču iz ovog iz ove provalne krađe…”?

Ako se Ilićeve izjave “prevedu”, to bi, praktično, značilo da su pripadnici MUP RS već u NEDELJU, za vrijeme trajanje obdukcije, uzeli ključeve i provjerili da li odgovaraju bravama na Kući Rađenovih, potom Rađenu pokazali stik, za koji bi on, samo vizuelno, mogao utvrditi da je njegov, jer je stik, izvan svake razumne sumnje, oštećen u vodi…

Ako se sve to desilo, zbog čega je pitanje rješavanja (izrežirane) Pljačke Kuće Rađenovih bilo u NEDELJU, 25.03., KLJUČNO PITANJE za MUP RS i njihov prioritet?!

Postoji samo jedan razlog: Da bi se “dokazalo” da je Ubijeni David Dragičević opljačkao Kuću i da bi se “dokazalo” da je Ubijeni David Dragičević “provalnik” i sve to saopštilo na pres konferenciji 26.03.!

Viber “istraga”
Nije za vjerovati da su Ilić i njegova ekipa ni u Nedelju, 25.03., ali ni u Ponedeljak 26.03., do održavanja prljave pres konferencije u 12 časova, na bilo koji način forenzički utvrdili da pronađeni ključevi u džepovima Ubijenog Davida Dragičevića “odgovaraju bravama” na Kući Rađenovih!

predmeti "nađeni" u džepovima Ubijenog Davida
Ako zaista jesu, takva ekspeditivnost MUP-a RS da riješi jednu “pljačku” je prosto nevjerovatna i bila bi raritet u svijetu. Posebno što je riječ o Kući “običnih siromašnih građana Rađena”, kako su sami sebe okarakterisali u toj porodici.

(Da podsjetim, Milorad i Đorđe Rađen nisu prošli poligrafsko testiranje.)

Milorad Mišo Rađen
Ekspeditivnost MUP-a RS na opisani način teško da je realna.

Mnogo je realnije da je “pljačka” Kuće Rađenovih riješena putem vibera!!!

Izjava Karana pred Anketnim odborom, koju sam doslovno prenio, na to eksplicitno ukazuje.

Karan direktno tvrdi neko od inspektora je to slikao (predmete nađene u džepovima, op.aut.), i onda je vajberom poslao tu fotografiju, nekome, kome pojma nemam, taj neko je odgovorio, jeste to je taj nož, iz te kuće iz tog događaja itd, i ja ono što kažu, pošto kupio po to prodao, ljudi su slikali, poslali sliku, tu sliku je neko primio k znanju i vratio odgovor. To su moja saznanja”!

Prvo pitanje glasi: Koja dva inspektora su bila prisutna tokom obdukcije i koji od njih je slikao predmete nađene u džepovima Ubijenog Davida i “onda je vajberom poslao tu fotografiju”?

Jedan od inspektora koji je prisustvovao obdukciji tijela Davida Dragičevića jeste Siniša Kojdić. Ime drugog, nadam se, mogu zajedničkim snagama utvrditi MUP RS i Tužilaštvo, sve na čelu sa notornim Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom. 

Želimir Lepir
Ukoliko ne utvrde ime drugog inspektora, saopštiću ga ja.

Drugo pitanje glasi: Koji od inspektora je slikao predmete i KOME je poslao fotografiju?

Da li je ta fotografija predmeta "nađenih" u džepovima Ubijenog Davida Dragičevića poslana Darku Iliću ili nekom od njemu podređenih?

Da li je Taj Neko tu fotografiju poslao Đorđu Rađenu kako bi “nesporno utvrdio” da su to baš ti predmeti iz njegove navodno opljačkane Kuće? Ili je jedan od dva inspektora koji su prisustvovali obdukciji direktno poslao fotografiju Rađenu?

Đorđe Rađen
Ko je Taj koji je 25.03., U NEDELJU, potvrdio, kako je to Karan rekao,   
 “jeste to je taj nož, iz te kuće iz tog događaja itd” i prije završetka “obdukcije”?!

Da li je TAJ koji je potvrdio “jeste to je taj nož, iz te kuće iz tog događaja itd”  lično Darko Ilić, neko od njemu podređenih ili, pak, Đorđe Rađen, trebalo bi da utvrde notorni zločinci Lepir i Vrećo!

Teški zadaci za notorne zločince Lepira i Vreću
Lepir i Vrećo trebali bi da utvrde i da li je 25.03., dana kada je izvršena “obdukcija” tijela Ubijenog Davida Dragičevića bilo komunikacije između pripadnika MUP RS i Đorđa Rađena? 

Dalibor Vrećo
-Ako jeste, kako se ta komunikacija odvijala?  

-Zašto se, ako je komunikacije bilo, toliko žurilo pojedincima iz MUP RS da riješe navodnu pljačku Kuće Rađenovih, čak i prije nego je Karan završio obdukciju?

-Zbog čega je MUP-u RS bilo bitnije riješiti lažnu pljačku predmeta iz kuće Rađenovih, pa već tokom obdukcije, 25.03., slati viberom slike predmeta "nađenih" u džepovima Ubijenog Davida, nego sačekati kraj obdukcije da bi se utvrdilo kako je David Dragičević stradao - da li je zadavljen/ugušen, ubijen na neki drugi način, da li se “utopio”… kako su nastale povrede na njegovom tjelu?!

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa obdukcije tijela Davida Dragičevića, 25.03.
Fotografiju objavljujem uz dozvolu davora Dragičevića
Zaista je važno primijetiti da Nikoga iz MUP RS 25.03. i 26.03. nije zanimalo da li je David Dragičević Ubijen; nisu ih interesovale povrede na tijelu Ubijenog Davida, način na koji su nanešene, čime su nanešene, ali ih je itekako interesovalo šta mu je “nađeno” u džepovima!!! 

Logika ukazuje na samo jednu činjenicu: Znali su da je David Dragičević Ubijen i imali su namjeru to javno pokušati prikriti 26.03. kriminalizovanjem Žrtve Ubistva!

Šta će notorni kriminalci Lepir i Vrećo reći na sve ovo tek ćemo da vidimo! 


David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.


Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)