субота, 25. август 2018.

Za Lepira i Vreću: Da li je milion maraka bila cijena za održavanje zločinačkog presa MUP RS, 26.03? Koliko miliona KM je uzeto nakon 26.03. za uništavaje dokaza i dalje pokušaje zataškavanja?!

Piše: Slobodan Vasković


1.
Da li su Pojedinci iz vrha MUP RS naplatili milion maraka za održavanje prljave, zločinačke pres konferencije, 26.03., na kojoj je žrtva Teškog ubistva David Dragičević kriminalizovan i, bez ijednog validnog dokaza, lažno optužen za provalu, a dan kasnije, takođe lažno, prokazan kao narkoman?!

2.
Ovo pitanje postaje ključno, nakon informacija koje sam dobio od nekoliko kredibilnih izvora iz pravosudnopolicijskih krugova RS: Oni tvrde da je milion maraka plaćeno pojedincima iz vrha MUP-a RS: Platili su bliski srodnici nekih od učesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.

3.
“Cilj je bio što prije zataškati Ubistvo, proglasiti ga zadesom i sve adaktirati. Niko nije računao na otpor porodice i građana”, objavio sam ranije tvrdnje svojih sagovornika.

4.
Ova informacija daje novu, još monstruozniju, dimenziju likvidaciji Davida Dragičevića. Posebno što je, kako se tvrdi, nastavljeno naplaćivanje usluga za uništavanje dokaza i dalje pokušaje zataškavanja.

"26.03. je cijena bila milion maraka. Nakon toga se povećala, jer je sve postalo mnogo opasnije po glavne protagoniste zataškavanja likvidacije", tvrde moji sagovornici iz Vrha Vlasti.

5.
Davidovo Ubistvo je organizovano: Pretukli su ga i oteli iza Metalske škole; Potom mučili u podrumu jedne policijske stanice te vikendici van Banjaluke i stanu u Banjaluci, gdje je i likvidiran; Sve to je pokušano javno da se zataška, ali je i, kako se tvrdi iz pravosudnopolicijskih krugova, onog njegovog dijela koji ne pripada zločinačkoj organizaciji, naplaćeno milionima marakanovca.

6.
Užas je jedina riječ koja opisuje navedeno stanje i stradanje Mladića koji se zamjerio moćnicima. 

7.
Nesporno je da Glavni okružni tužilac Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, moraju biti u posjedu navedenih informacija.

8.
Pitanja za njih glase:
-Da li ste izvršili provjeru navedenih informacija?
-Da li ste utvrdili Ko je iz Vrha MUP-a RS uzeo milion maraka za pres 26.03.? 
-Da li je nova podijeljen na dva dijela - po pola miliona za Glavne zataškivače, od kojih je bar jedan, izvan svake razumne sumnje, direktan Učesnik Ubistva Davida Dragičevića?! Realno obojica.

-Ko je novac isplatio?
-Koliko novca je uzeto nakon 26.03.?

9.
Nije za očekivati da Lepir i Vrećo odgovore na bilo koje od postavljenih pitanja, jer je poodavno jasno da oni čine sve kako bi se zataškalo Ubistvo Davida Dragičevića - vrše potpunu opstrukciju istrage, kriju krađu dokaza, minimiziraju njihov značaj, a, takođe, kriju i uništavanje nekih od ključnih dokaza. 

10.
Uz to, Lepir ništa nije preduzeo ni u vrijeme kada se David Dragičević vodio kao nestala osoba (18.03.-24-03.), pa je nečinjenjem suodgovoran za Ubistvo Davida.

11.
Da je Lepir na vrijeme reagovao, nakon prijave o nestanku, danas bi David možda/realno bio živ. On to nije učinio, nije naložio izuzimanje izvoda baznih stanica iz centra Grada niti je zatražio izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera, što bi omogućilo efikasnu potragu za njim, čak i njegovo pronalaženje prije likvidacije. 

12.
Međutim, Lepir to nije učinio,a zajedno sa Vrećom, kojeg je imenovao za tužioca mimo zakona, prikriva uništavanje ključnih dokaza koji su do 19.04. prebrisani - bazne stanice novim podacima, a video nadzori, jer ih vlasnici čuvaju do 30 dana. Takođe, Lepir je javno minimizirao krađu donjeg veša koji je bio na tijelu Davida Dragičevića kada je pronađeno, a koji je, istovremeno, bio krunski dokaz da je on zadavljen/ugušen, a ne da se utopio.

13.
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se) 

14. Prljavi, zločinački, pres mUP RS, 26.03.