недеља, 5. август 2018.

Dilerskobotovska mreža Nenada Nešića

piše: Slobodan Vasković

"Banjalučki Arkan" Vico Zeljković 
Klub “Drama” u Banjaluci, čiji je suvlasnik Vico Zeljković, zvani “Banjalučki Arkan”, jedno je od izvorišta zla u tom gradu. U “Drami”, koja se može zvati i “Sodoma”, se, kako sam već pisao, prodaje kokain i odvija visoka prostitucija, pod direktnom zaštitom nekih od visokih funkcionera MUP RS.

Jedan od njih je Viktor Latinović, koji je šef obezbjeđenja “Drame”.

inspektor Viktor Latinović
Naravno, nikom iz MUP RS i nadležnih tužilaštava, ne pada na pamet da detaljno istraži poslove Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika, jer je “Banjalučki Arkan” zadužen od Režima za sprovođenje nasilja nad neposlušnima; U te svrhe angažovano je tridesetak nasilnika koji se nalaze pod Zeljkovićevom komandom i moraju da ga oslovljavaju sa “Banjalučki Arkan”.

“Leon”
Ono što je kliub “Drama” u Banjaluci, to je kafe “Leon” u Istočnom Novom Sarajevu, čiji je vlasnik Nenad Nešić, v.d. direktora JP “Putevi RS” i visoki funkcioner DNS-a iz te regije.

Nešić je na poziciju v.d. direktora JP “Putevi” postavljen u julu 2016. godine, da bi već u septembru prebio u kancelariji te firme Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove. 

Nenad Nešić
Međutim, nikakve reakcije nadležnih nije bilo, sve je zataškano, a Nešić je za dvije godine, koliko je na čelu puteva, postao multimilioner, otimajući novac od putarskih firmi raznoraznim ucjenama, o čemu sam već detaljno pisao u nekoliko navrata.

Najbliži Nešićevi saradnici na ovim prljavim poslovima su njegov brat Predrag, koji lično iznuđuje novac (što je opštepoznato i sa čim je upoznat MUP RS, ali ne reaguje), kao i Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš.

zapaljen automobil Mladena Lučića
Lučić je Nešićev partner u firmi “Legend”, dok je Glavaš, takođe, saradnik u toj firmi, ali i predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo, kao odbornik DNS-a. Lučić je odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža.

zapaljen automobil Aleksandra Glavaša
I Glavašu i Lučići su paljeni automobili, što se nije desilo zbog njihovog humanitarnog, već kriminalnog djelovanja. 

Međutim, za njih je to bula sitnica, jer su kupili još bolje i skuplje. Odakle im novac? Od pljačke i kriminala!!!

Pod “zaštitom države”
Vratimo se do “Leona”, u kojem se dila droga i koji policija nikada “ne češlja”, iako se Nešićev kafe nalazi na svega 50 metara udaljenosti od Policijske stanice u Istočnom Novom Sarajevu.

Policijska stanica (plava strelica) - Leon (crvena strelica)
Nešić i svi njegovi kriminalni poslovi su, defakto, pod “zaštitom države”, jer je on dio vladajućeg Režima, kojem je sve dozvoljeno - i trgovina drogom i prostitucija i iznuda i premlaćivanja, nasilje svake vrste, ali i Ubistva.

Nešić, Glavaš i Lučić, po ugledu na neke od “kolega” iz vlasti, stvorili su sopstvenu mrežu sastavljenu od kriminalaca, mahom dilera narkotika, koji rade za njih sve prljave poslove - od onih najnižih-botovskih, preko nasilnih do dilerskih.

Gang
Jedan od njih je Bojan Došlo, hapšen nekoliko puta zbog dilanja narkotika, pokuđaja silovanja, krađa i fizičkih obračuna.

U Nešićevoj ekipi je i Sonja Lubura,vlasnica apoteke “List”, koja je prodavala trodone bez recepta. Umjesto da bude pritvorena, ona je “opomenuta”, nakon čega je zatvorila apoteku.

Dio Nešićeve, Glavaševe i Lučićeve kriminalne grupe, koji su karcinom Istočnog Novog Sarajeva, jeste i Risto Ivanović, kojeg je Nešić imenovao na poziciju izvršnog direktora u komunalnom preduzeću “Rad”.


Znanje za direktorsku poziciju, Ivanović je “pekao” kradući sve - od kokoški do automobila, uz brojne druge sitne prevare.

Sikima Nikola je, takođe, dio Nešićeve privatne Bande, a da bude član Ganga zaslužio je nasiljem u porodici, zbog kojeg je u više navrata prijavljivan.

Sikima je jedan od najprljavijih Nešićevih botova.

Tu je i Veljko Fržović, privođen zbog krađa po samoposlugama. Za poslušnost je nagrađen uposlenjem člana najuže porodice.

Nešićevu ekipu čine i Davor i Igor Džebo, a prvi od njih je poznat po prevarama sa osiguranjem prilikom registracije vozila.

Nešićev Gang kontroliše obrazovne institucije
Nešić, koji je polupismen, voli obrazovanje. Posebno da kadrira u toj sferi, zajedno sa Glavašem i Lučićem.

Tako su Ranku Mandić postavili za direktoricu škole u Trnovu.

Zauzvrat, za Nešića su radili njen sin Zoran i njena snaha Irena.

Oboje su uhapšeni u akciji “Akademik”, koju je sprovela SIPA (od februara do maja ove godine), kao “dio organizovane kriminalne grupe koja se bavila nezakonitom trgovinom narkoticima i pranjem novca”.



“Policijske agencije sa provođenjem akcije Akademik započeli su u februaru ove godine kada je zaplijenjeno 14 kilograma skanka, a uhapšeni su Milosav Samardžić (43) i Zoran Mandić (31) iz Sarajeva. Oni su zaustavljeni u Banjaluci, a droga je pronađena u pasatu koji su vozili. Smještena je bila u posebno napravljenom spremniku iza zadnjeg sjedišta automobila”, objavili su mediji. 



Mediji su izvijestili i da je “osim Mandića i Samardžića, u februaru privedena i Irena Mandić”
“Osim droge, u pretresima u ovoj akciji pronađena i privremeno oduzeta puška M-48 sa 369 komada municije cal. 7,9 mm”, saopšteno je iz SIPA.

Kancerogeni uticaj na Univerzitet
Nešić, Glavaš i Lučić “drmaju” i Univerzitetom Istočno Sarajevo, u čijoj upravi se nalazi Lučić.

Tamo su uposlili Lučićevu svastiku Violetu Pržulj Ruljić, ali i jednog od Nešićevih bandidosa - Srđana Lazića.

Za “specijal” je uposlenje Srđana Vučinića, koji je “završio” geografiju, na poziciju “stručnog saradnika u nastavi” na Mašinskom fakultetu, u aprilu ove godine.

Vučinić, privatni geograf kriminalnog trojca Nešić-Glavaš-Lučić, dobio je prednost nad diplomiranim inženjerima Mašinskog fakulteta, koji su ga završili sa najvišim ocjenama.



Džaba su učili kada nisu pripadnici Bande.

Glavaš i Lučić su do prije par godina vodili studentske organizacije Univerziteta Istočno Novo Sarajevo, a sada ih kontrolišu. Svojim”radom” razaraju taj Univerzitet. 




I za kraj ovog dijela, Glavašev brat Dejan je diler, hapšen nekoliko puta, a zbog tog prljavog posla ležao je, svojevremeno, u zatvoru “Spuž” u Crnoj Gori. (nastaviće se)