петак, 31. август 2018.

Rubežovi konačno u lisicama; Da li će na red doći Gladni, Zoran Tegeltija, Goci Pavlović...

piše: S.V.Mediji su objavili kako su pripadnici UKP uhapsili nekoliko lica u veza sa prevarama u slučaju "Alumina".
Među njima je i bračni par Rubež, klulne karike u pljački milijardu maraka iz ove firme i FG "Birač". Istovremeno, Rubeći su ključne karike Kriminalnog Klana Zorana Stevanovića Gladnog, o čemu pišem već godinama. 
Kao i o kriminalu koji je počinjen u toj firmi prethodnih godina i koji se još uvijek čini u pokušajima da se firma otme.
Međutim, bez hapšenja Zorana Tegeltije, Gladnog i Gocija Pavlovića sve je "luk i voda".
Podsjećam na tekst iz avgusta prošle godine.
Dosje "Rubež" - UKP MUP RS konačno na tragu Ključne karike Litvanskog Ganga i Srpskog Kartela  (17.10.2017.)
piše: Slobodan Vasković

Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP RS stigli su sinoć u Zvornik, a jutros uranili po dokumentaciju koja, imzeđu ostalog, svjedoči o teškim kriminalnim radnjama Sonje Rubež, nekadašnje šefice pravne službe u toj firmi; Rubežova je ključna karika koja povezuje Litvanski Gang, što je opljačkao milijardu maraka iz FG "Birač" i Srpski Kartel, kojem je namjera oteti "Aluminu".

Rubežova je jedan od autora kriminalnih zaloga, na osnovu kojih firma "Pavgord" pokušava oteti "Aluminu", a sve na osnovu navodnog duga prema litvanskoj "Ukio banci", koji, suštinski, ne postoji.

U nastavku podsjećam na nekoliko tekstova u kojima sam detaljno pojasnio načine pljačkanja FG "Birač"/"Alumine", kao i zločinačku namjeru da se firma otme na osnovu fiktivnih zaloga.

U narednim danima i nedeljama nastaviću sa objavljivanjem desetina dokumenata o tome kako je opljačkan FG "Birač", ko je sve u pljački učestvovao i koga bi sve UKP MUP RS trebalo da privede pravdi. Rubežova jeste ključna karika, ali nije jedina. dapače. (nastaviće se)

“Vasilije jasović” - Put od Ključne karike Litvanskog Ganga i Srpskog Kartela do najvećeg tereta Klana (13.10.2017.)


piše: Slobodan Vasković

Tek sada mogu se shvatiti razmjere pljačkanja FG “Birač”/“Alumina”, u rećiji Vladimira Romanova i ovdašnjih pomagača, kada je ova firma počela pozitivno da posluje, donosi prihode, investira, otvara vrtiće, zapošljava nove radnike…

Vladimir Romanov, koji je, preko svojih podređenih sunarodnika i značajnog broja domaćih institucionalnih gangstera, gospodario “Aluminom” oteo je preko milijardu maraka (cca 600 miliona evra), bez ikakvih prepreka koje bi mu pravile vlasti Republike Srpske. 

Tu činjenicu potvrdio je i sam ministar finansija Zoran Tegeltija, ali bez bilo koje reakcije ili osujećenja; Nasuprot tome, on je učinio sve da se afera zataška. 

Institucionalna podrška
Nema sumnje da su “Litvanski banditi”, kako ih je sam Tegeltija nazvao, ne bi li skinuo odgovornost sa sebe, imali institucionalnu podršku, a ni Lokalni Servis nije nedostajao. 

Lokalni Servis su visokopozicionirani funkcioneri “Alumine”, koji bi se mogli okarakterisati kao “Srpski banditi”, što su asistirali onim Litvanskim i bili njihova logistika za otimanje milijardu maraka; Bez “Srpskih bandita” to se nije moglo učuniti. 

U Lokalnom Servisu perjanica je bila šefica pravne službe Sonja Rubež, koja se javno predstavlja i kao “Vasilije jasović”, sa naglaskom na malo “j” i njen suprug, advokat, Nenad Rubež. 

Upravo je preko “Vasilja jasovića” kontinuitet uništavanja “Alumine”, nakon što je “La Banda Romanov” napustila Zvornik, nastavljen: Osim pljačke milijardu maraka, nezakonito su preuzeti dugovi fitkivnih firmi Romanova, preko kojih su pare prane i oprane, upisane kriminalne zaloge Litvanaca na sve što “Alumina” posjeduje…, da bi napadi kulminirali atakom Gordana Pavlovića, vlasnika firme “Pavgord”, koji je, uz pomoć sudije Jelene Todorović, u aprilu ove godine, blokirao račune “Alumine” za nepostojeći dug od 155 miliona KM. 

Do sada sam objavio da je kriminalac “Vasilije jasović”, alijas Sonja Rubež, bila umiješana u iznošenje višemilionskih cifri preko firme “Viewside Markets Inc” na Djevičanska ostrva; U oštećenje “Alumine”, preko litvanske firme “KTF”, za oko 4 miliona evra;  U zaključenje fiktivnih ugovora za “Energoliniju”, kako bi se pokrila krađa IRB kredita od 19,4 miliona KM; Iznošenje udjela u “Alumini” i “Mehanici” u Litvaniju u vrijednosti od 134.670.630,47 KM… I sve sam to dokumentovao.

Zločinačka lista “Vasilija jasovića”
Međutim, tu Zločinačkoj listi “Vasilija jasovića” treba dodati i jedno od najvećih kriminalnih oštećenja “Birača” i “Alumine” - nezakonito preuzimanje tuđeg, litvanskog duga, od cca 79 miliona evra, bez ikakvih kontračinidbi ili benefita. 

Na XXII skupštini Birača, održanoj 20.12.2012. godine, kojom je presjedavala Sonja Rubež (vidi dokumente), donijeta je odluka da zavisno društvo “Birač Europe” preuzme dug četiri litvanske firme, nastao od 2003. do 2011.; Riječ je o pokradenom, opranom, novcu, koji su oteli Litvanski Banditi, pa je bilo potrebno naći žrtvenog jarca koji bi tuđe dugove vratio “Ukio banci”. Odluka je, logično, pala na zvorničke firme.

Upravo na toj skupštini FG “Birač” donijeta je kriminalna odluka da “Biračeva” zavisna firma u Litvaniji, pod nazivom “Birač Europe”, preuzme ove dugove i to za džaba!!!

Obrazloženje za ovo preuzimanje, na toj skupštini, iznio je Martinas Ugianskis, plasirajući nevjerovatne laži i nepovezane priče o osnovu preuzimanja duga. 

Pominjano je, između ostalog, potencijalno finansiranje fabrike, preuzimanje akcija u “Balkan Investment banci”, kupovina litvanske firme “KTF”. Sve laž do laži. 

Niti im je bila namjera finansiranja fabrike, niti je postojala mogućnost za to, niti je čemu vrijedilo preuzimanje akcija pomenutih pravnih lica, jer su ubrzo sva otišla u stečaj, uključujući i “Ukio banku”. Sve je bilo Velika Prevara i svima je bilo jasno da je o Velikoj oprevari riječ. 

Na istoj skupštini je za isti kriminalni cilj odobreno zalaganje udjela u “Alumini” i “Mehanici”.  

“Vasilije jasović” podržao Veliku Prevaru i obezbijedio četvrto koljeno
Na očite laži i podmetačine, kao uvod u najprljaviji posao, na zapisnik se nije izjasnila Sonja Rubež/“Vasilije jasović”; Nije iznijela da je sve prevara, da ni “Birač” ni “Alumina” ni “Birač Europa” neće dobiti ni jedan evro u “transakciji”, već da će dobiti omču oko vrata - preciznije, da će sva imovina otići u Litvaniju, a radnici sa regije ostati bez posla. 

“Vasilije jasović” je ovo odlično znala, ali je pristala da vodi ovu kriminalnu skupštinu, zapisnik uredno potpisala i tako omogućila sve dugoročne posljedice i štetu, koja se i danas reflektuje na “Aluminu”; Napadi “Pavgorda”, (koji danas potražuje ono što su Sonja Rubež i ekipa omogućili/dali “Ukio banci” protivpravno, nezakonito, kriminalno, bahato i bezobrazno), vrhunac su tog teškog Zločinačkog akta. 

Važno je znati i sledeće, kao sličicu kriminalnog uspjeha “Srpskih badita”, koji su služili Litvanskom Gangu - “Vasilije jasović” je u “Birač” stigao sa polovnim rasturenim vozilom vrijednim cca 500 maraka, a izišao sa višemilionskom imovinom, kojom je obezbijedio i četvrto koljeno. 

U imovini Rubežovih, pored stanova, vikendica, vozila… dominira poslovni prostor u Beogradu, u ulici Kneza Miloša, luksuzno uređen, vrijednosti nekoliko stotina hiljada KM. 

Tužilaštva i dalje ćute
Prošlo je pet godina od nedjela koje je počinio “Vasilije jasović”, a Tužilaštva ćute i pored niza krivičnih prijava koje postoje protiv “njega” i njenog supruga Nenada Rubeža, koji u izvršenju nedjela ne manjka za “Vasilijem”. 

Ne bi mogao “Pavgord” da počini ovogodišnje Aprilsko Zlo protiv “Alumine” bez učešća Rubeža&Rubeža i njihovog poznavanja pravnog stanja u fabrici. 

Sa druge strane, kriminalni lobi, koji stoji iza “Pavgorda” je svjestan da je Sonja Rubež najslabija karika u sistemu Klana i da lako može, ubrzo (ako se neko iz Tužilaštava konačno odluči da radi svoj posao), da bude procesuirana za najteže kriminalne radnje koje je počinila; Stoga je Klan, koji pokušava oteti “Aluminu”, krenuo u distanciranje od Rubežovih, jer njihov (očekivani) pad može da uništi cijeli krak kriminalne hobotnice u Republici Srpskog (glava Klana je izvan BiH), a time i 40 miliona KM do sada uloženog novca u otimanje zvorničke firme. Dio tog novca je, prema svim relevantnim pokazateljima, sa regionalnog narko tržišta.

Brzo odmicanje
Svjesni su i Rubežovi ovih činjenica, pa za svoj raniji rad traže kontra uslugu - pomoć od pojedinaca iz Klana, njegovog ovdašnjeg veoma jakog političkog krila;Mmeđutim, odmicanje od “Vasilija jasovića” je otpočelo i odvija se velikom brzinom; Postalo je previše opasno nastavljati zataškavanje njihovih nedjela. 

Rubežovi, koji su bili ključna pomoć Klanu, sada su mu duplo teži teret. 

Očekivani paradoks kriminalne karijere “Vasilija jasovića”, koja bi trebalo da završi procesuiranjem i smještanjem, višedecenijskim, iza rešetaka. (nastaviće se) Vasković Rubežovoj: Draga Sonja, uživajte u svakom danu na Slobodi, jer Vam slijedi Robija (04.10.2017.)


piše: Slobodan Vasković

Draga Sonja, 
danas Vam baš ne ide.

Prvo ste se lažno predstavili kao “Vasilije jasović”, a potom sklepali par rečenica, koje vi smatrate demantijem. Premda je to NIŠTA. NULA.

Uz to, Vaš ultimativni način obraćanja - “Slobodane Vaskoviću” - pokazuje, osim nedostatka bilo kakvog kućnog odgoja, Vašu primitivnu, nasilnu, pomalo sadističku prirodu; Koju bih ja vrlo lako mogao dijagnostikovati, ali mi se ne da; Imam i prečih stvari od bavljenja Vašim kompleksima manjeviše vrijednosti.

Vi biste, kao pravnik/advokat, trebalo da znate da Vi treba da demantujete, iznesete činjenice što pobijaju moje navode, dostavite dokumente koji to potvrđuju…, a ne meni “naređujete” da demantujem sam sebe, što je, složićete se, baš budalasto. Nije vickasto, griješite, vrlo vrlo glupo ste nastupili. Toliko glupo da sam razočaran; Od kriminalca Vašeg kalibra očekuje se mnogo više!

Vjerujem da je Vama poznato kako se piše demanti, ali kako demantovati brojne dokumente, na kojima je Vaš potpis, što svjedoče o kriminalnom izvlačenju novca, DESETINA MILIONA, iz “Alumine”, njegovom pranju preko poreskih rajeva, svjesnom uništavanju FG “Birač”…

Problem sa Vama je što ne cijenite sopstvenu Slobodu na kojoj ste potpuno nezasluženo; Trebalo je da ste, zbog svega što ste počinili, odavno smješteni iza rešetaka. Na višedecenijski rok.

Optimista sam, vjerujem da ćete tamo i dospjeti.

Stoga Vam preporučujem da uživate u svakom novom danu na Slobodi, jer kada zaista počnu procesi o Vašoj ulozi u pljački preko milijardu maraka iz FG “Birač”, Sloboda će za Vas biti nedohvatljiva. Za razliku od zatvorskog kruga i redovne šetnje po njemu.  

Do tada, podsjećam čitaoce na tekst “Pandora iz Zvornika/slučaj ‘Klan Rubež’: Pljačkaši ‘zastupaju’ Opljačkane i dalje Pljačkaju”, u kojem je opisan samo djelić Vašeg zločinačkog rada!

P.S.

Ne pišite mi više, niti me pozivajte sa “Vasilije jasović” ili bilo koji drugi način. 

Sonja Rubež: Slobodane Vaskoviću demantuj (o4.10.2017.)


Slobodane Vaskoviću ,

 Već duže vremena blatite mene i moju porodicu neistinama i pisanjima koja su spinovana na način kako bi prikazali nešto što nije .
Pozivam vas da demantujete objavljene neistine i prestanete da me uznemiravate .

Sonja  Rubež 


Zvornik 


Kratki razgovor sa “Vasilije jasović” koji tvrdi da je Sonja Rubež (04.10.2017.)


piše: Slobodan Vasković

Podnevnu monotoniju prekida mi zvono telefona; Pogledam, na zaslonu viber, na viberu “Vasilije jasović”, meni nepoznata osoba.

Uočavam da je “prezime” napisano malim slovom, što asocira da je neko na brzinu napravio profil na viberu i zove li zove. Dva puta, tri puta; Na četvrti poziv se javljam. Vidim da je “Vasiliju jasoviću” baš nužda. I da ga je pritislo…

Kako se javih, Iznenađenje…

“Ovdje Sonja Rubež, g. Vaskoviću, ona iza koje stoji Klan”, kaže ženski glas sa druge strane  - “Vasilija jasovića”!

“Ovo stvarno nema smisla, zašto vi mene ne nazovete…, blablabla”, nastavlja Sonja “Vasilije jasović” Rubež.

“Zašto se lažno predstavljate; Zbog čega manipulišete? I zašto ne nazovete sa svog broja, kao Sonja Rubež, a ne Vasilije jasović”, pitam ja više ne znam ni koga; da li Rubežovu ili “jasovića” ženskog glasa.

"Blablabla", nastavlja "Vasilije jasović".

“Gospođo, nazovite sa svog broja, pa ćemo razgovarati, a sa Vasilijem jasovićem neću”, kažem Ženskom jasoviću, koji se predstavio kao Sonja Rubež i prekinem viber vezu.

Nakon toga zvoni “direktna” - +387 65 923 …

Naravno da se javljam odmah.

“Ovdje Sonja Rubež; Zovem sa vibera mog prijatelja, da se ne trošim…”, kaže (valjda) Sonja Rubež!
“Nije valjda da nemate za telefonski razgovor dovoljno impulsa, draga Sonja”, sav sam zabrinut!

“Znate, ovo nema smisla, ovo pisanje, ja sam mislila da ste vi ozbiljni…”, nastavlja Rubež kao Rubež, a ne više kao “Vasilije jasović”, sa akcentom na malo j.

“Demantujte, a ono što nema smisla je šta ste sve počinili i to su vrlo ozbiljna krivična djela”, uzvraćam, ali u tom trenutku veza puče.

Da li je Rubežova ostala bez impulsa ili joj je “Vasilije jasović” otrgao telefon ili  joj je dojadio razgovor ili…

Kako god, nastavljam sa tekstovima o pljački FG “Birač”/“Alumine”, u kojoj je učestvovala i Rubežova, u kojoj učestvuje i njen muž Nenad, advokat “Pavgorda” i brojni drugi, što litvanski državljani, što ovdašnji, koji su zloupotrijebili teško funkcije koje obnašaju. 


Imam još itekakvih aduta u oba rukava, čak i u nogavicama, protiv “jasovića” - od dokumenata, koji potvrđuju da su počinili teška krivična djela, pa do fotografija njihovih elitnih objekata, što su ih stekli pljačkom “Alumine”! (nastaviće se)

Mjesto Zločina koje Zločinci ne napuštaju (04.10.2017.)


piše: Slobodan Vasković

“Slučaj Alumina” je, bez dileme, jedna od najvećih pravosudna afera u BiH i  dobila je regionalne dimenzije. 
Dešavanja u vezi sa ovom firmom, pokazala su svu slabost pravosuđa BiH, visok stepen trulosti društvenog sistema i apsolutni nedostatak kritičnosti u javnosti. 

Glavni akteri Afere i dalje su na slobodi, a dobar dio njih nastavlja da odlučuje o ljudskim sudbinama u raznim krivičnim i parničnim postupcima. 

Drugi dio grupacije, što pokušava da otme firmu, uvezan sa narko klanovima iz regiona, vršlja i kampuje po Sarajevu i Banjaluci, namjeran da “jezikom keša” izlobira povoljne sudske odluke za firmu “Pavgord”, čiji vlasnik Gordan Pavlović Goci nelegalnim i kriminalnim aktima pokušava preuzeti “Aluminu”. 

Dio pomagača se privremeno pritajio, pripremio odstupnice u gradovima regije, u kupljenim “štekovima”, plaćenim stotine hiljada evra. 

Učesnici 
Jelena Todorović, sudija Osnovnog suda u Zvorniku, je blokirala “Aluminu” u aprilu 2017. godine; Firma je blokirana na 155 miliona KM, iako je navodno potraživanje “Pavgorda” 122 miliona KM; Todorovićeva je “Pavgordu” dala “od sebe” još 33 miliona KM; Sve to učinila je i pored postojanje pravnosnažnog riješenje o zabrani blokade u korist kontroverzne fočanske firme - “Pavgord”, koja nije mogla da učestvuje u izvršnom postupku; Postojala je mjera zabrane sprovođenja izvšenja, ali kada Klan naredi, onda se izvršava!!! 

Todorovićeva će ostati upamćena u analima prava kao sudija koja je blokirala transakcione račune firme po osnovu zaloga na pokretnim stvarima!!! 
Nije to bilo prvi put da se sudinica Todorović bavi nezakonitim radnjama; Još u 2007. godini bila je udaljena sa te funkcije zbog krivičnog djela -nesavjestan rad u službi. 
Todorovićeva ništa nije mogla da izvrši bez znanja šefice Onovnog suda u Zvorniku Slavice Tadić. 

Protiv Todorovićeve je podneseno nekoliko krivičnih prijava, ali nije sprovedena nijedna istražna radnja. 

Šta je od aprila do danas uradio Visoki sudski i tužilački savjet BiH, kojem je Todorovićeva prijavljena?!

“Pavgord”
Gordan Pavlović Goci, vlasnik firme “Pavgord”, naručilac “posla” kod sudije Todorović, fokusirao se na Ustavni sud BiH, ne bi li pokušao spriječiti apelaciju koju je protiv njenih odluka podnijela “Alumina”. 

Pavlović je svjestan da, u slučaju uspjeha apelacije, propada cijeli kriminalni koncept otimanja “Alumine”; Samim tim propada i 30-40 miliona KM, do sada uloženih u otimanja firme; Nakon takvog epiloga na dnevni red dolaze Velike Brige o vraćanju Kapitala stvarnim vlasnicima; Klanu, čije je sjedište izvan granica BiH.

Pojedine sudije Ustavnog suda BiH obasute su izvanrednim ponudama,  ne bi li glasali protiv apleacije “Alumine”; Nekog uspjeha je Klan i imao - uspjeli su da odlože odlučivanje Ustavnog suda BiH, koji je još ranije najavio da će odluku donijeti krajem septembra… Odluke nema, oktobar uveliko teče…

Drugi fokus Pavlovića je Viši privredni sud u Banjaluci i pokušaji da se ubijede nadležni da usvoje žalbu “Ukio banke” i predmet vrate na ponovno odlučivanje; Na taj način bi se kupilo neko vrijeme za Kartel; Istovremeno, traži se da se presuda preinači u korist “Ukio banke”. 

Obećanja su basnoslovna.

Treći ešalon
Treći ešalon izvršilaca Klana/saučesnika Pavlovića se privremeno primirio nakon mog pisanja o iznošenju/pranju preko 26 miliona KM iz “Alumine”, preko firme sa Djevičanskih ostrva “Viewside Markets Inc”.

Po tom pitanju, u međuvremenu, oglasila se i Uprava kriminalističke policije MUP RS i podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv četiri Litvanca, nekadašnjih rukovodilaca u FG “Birač”/“Alumina”, za ova krivična djela. 

Međutim, ostalo je da visi pitanje zašto Izvještajem, ovim, ili bilo kojim drugim, o iznošenju kapitala/pranju para nije obuhvaćena i Sonja Rubež, nekada šef pravne službe u FG “Birač”/“Alumina” i desna ruka Litvanskih bandita, koji su iz te firme, prema riječima Zorana Tegeltije, ministra finansija, opljačkali više od milijardu maraka.

Rubežova je sada blizak saradnik Gordana Pavlovića!

Pitanje je - Ko to čuva Sonju Rubež?- i pored niza dokaza da je duboko umiješana u niz kriminalnih radnji kojima je “Alumina” bukvalno osakaćena! 

Nenad Rubež, njen muž, advokat je firme “Pavgord”, a poseban cinizam jeste činjenica da Sonja Rubež zastupa interese povjerilaca Birača; Upravo onih koje su Litvanski banditi opljačkali uz njenu pomoć! 

Kada je “Alumina” u pitanju, Zločinci nikako ne odlaze sa Mjesta Zločina! A bezbjednosni organi ih navodno ne vide. 

Rubežovi su se finansijski i nekretninama obezbjedili do četvrtog koljena: Stanovi i luksuzni poslovni prostori u centru Beogradu, Zvorniku, vikendice  na Han Pijesku, niz automobila… 

Toliko su bahati da su, u jednom trenutku, ličnim novcem finansirali  “Aluminu”, o čemu sam detaljno izvijestio; Taj novac su prethodno oteli iz te firme.

Namjerene opstrukcije nadležnih Tužilaštava
Pisao sam već kako su nepostupanje tužilaca iz Posebnog odjeljenje za korupciju, organizovani i najteže oblike privrednog kriminala u istrazi o kriminalnom upisu zaloga (od 122 miliona KM), te blokada “Alumine” po istim tim zalogama (koje su institucije RS ranije okarakterisale kriminalnim) u režiji Klana, ista strana medalje. Nečinjenje pravosuđa (Tužilaštva) produkovalo je blokadu i, zamalo, omogućilo otimanje “Alumine”. 

To Tužilaštvo nije podiglo optužnice protiv Litvanaca i domaćih pomagača u predmetu registracije zaloga na “Biraču” i “Alumini”! To su iste one zaloge u vezi kojih je Uprava kriminalističke policije MUP RS, prije četiri godine, podnijela izvještaj Tužilaštvu, i to su iste one zaloge na osnovu kojih je Jelena Todorović blokirala Aluminu. 

Pitanje je zašto nema završetka istrage?

Da li je pokrenuta istraga protiv zvorničke sudije Jelene Todorović, za kriminalnu blokadu “Alumine”? 

Da li je utvrđena odgovornost predsjednice zvorničkog suda Slavice Tadić za kriminalni rad Jelene Todorović?

Da li je pokrenuta istraga protiv Gordana Pavlovića ili barem utvrđeno porijeko novca kojim je kupio kriminalne zaloge? 

Nije Pavlović optužen ni za jedno djelo, iako je do sada imao niz krivičnih prijava gdje su razni privredni subjekti i ustanove u RS oštećene za višemilionske iznose. Ovim dolazimo do pitanja ko to štiti Gordana Pavlovića?

Da li je pokrenuta istraga protiv Sonje Rubež?

Svi odgovori su Negativni; Nema istraga i nema optužnica!!!

Na ovom blogu je objavljeno toliko dokumenata o kriminalnim radnjama, da se može sastaviti najmanje 10 optužnica u predmetima “Birač”, “Alumina” i “Eneroglinija”.

Država, evidentno, ne funkcioniše, odnosno funkcioniše samo u službi organizovanog kriminala, a najnoviji dokaz tome je i činjenica da službe nisu identifikovale najnovije kriminalne radnje “Lobista” usmjerenih na Ustavni sud BiH i Viši privredni sud u Banja Luci… 

Nijema opozicija - saučesništvo u zločinu
Ovako nešto se ne bi moglo desiti u bilo kojoj zemlji u regionu, a posebno ne nenormalna situacija da opozicija (kao ova u RS) nijemo posmatra kriminal, ne reaguje i na taj način postaje, zajedno sa Režimom, saučesnik u zločinu!

Djelovanjem Klana ugroženo je preko 40 miliona KM potraživanja Republike Srpske, 27 miliona KM “BH Gasa”, 6 miliona KM “Srbija Gasa”, 1.500 radnih mjesta u “Alumini” i, definitivno, opstanak istočnog dijela Republike Srpske.
Istražni organi Srbije, koji pomno prate cijeli ovaj slučaj, namjerni su da se umiješaju u njega, u dijelu koji se odnosi na teritoriju te zemlje; Osim što je ugrožen ozbiljan imovinski interes “Srbija Gasa”, poznato je da su kriminalni učesnici pljačkanja “Alumine”, dio otetog novca prenijeli u Srbiju, izvršili pranje para i  poreske utaje na njenoj teritoriji. 

Uz to, dio novca kojim se pokušava oteti “Alumina” potiče upravo iz “biznisa” sa regionalnog narko tržišta. (nastaviće se)