петак, 24. август 2018.

Nedeljko Čubrilović Zgodni - Od otimanja kompozicije pune novca, preko rušioca parlamenta RS do učesnika “Zadruge DNS”

piše: Slobodan Vasković1.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da građane interesuje istina u vezi sa "slučajem Dragićević", ali da parlament Srpske nije mjesto gdje se to može postići.(22.08.2018.).

2.
Otkako je Čubrilović predsjednik parlamenta, on je pretvoren u stjecište raznoraznih kriminogenih lica, poput Igora Bilbije, višestruko presuđivanog kriminalca.


3.
Čubrilović je militarizovao parlament, pa su policajci, naoružani, sprečavali poslanike da prisustvuju zasjedanjima, a ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač pozivao poslanika Adama Šukala da se pobiju i javno prijetio iza govornice.4.
Za vrijeme Čubrilovićevog mandata, sjednice su se održavale svjetlosnom brzinom u Maloj sali, gdje se izglasavalo sve što nije trebalo da se izglasa.

5.
Za vrijeme Čubrilovićevog mandata, skupština je bezbroj puta ponižena - nije objavljena u Službenom glasniku odluka o referendumu o radu Suda i tužilaštva govoto dvije godine, da bi, nakon toga, ta odluka bila povučena.

6.
Za vrijeme Čubrilovićevog mandata, Rankom Mišić, predsjednicom Sindikata RS, obezbjeđenje je obrisalo skupštinski pod, a radnici, koji su protestvovali ispred parlamenta, bili su pod “snajperskom zaštitom”.7.
Malo je i to bilo, pa su Mišićevu policajci par puta rvačkim zahvatima oborili i ispred skupštine na beton.8.
Za vrijeme Čubrilovićevog mandata psovanje majke i ostalih članova uže porodice postao je dio Kodeksa ponašanja, a donošenje zakona koji omogućavaju vlastodršcima kriminalne radnje konstanta.

9.
Čubrilović će, ukratko rečeno, ostati upamćen po tome što je, kao šef parlamenta, isti taj parlament pretvorio u deponiju.

10.
Kada je u pitanju rješavanje Ubistva Davida Dragičevića, Čubrilović je bio najglasniji zagovornik odbacivanja Zaključaka Anketnog odbora, koji je formirala Narodna skupština, upravo sa ciljem rasvjetljavanja okolnosti naručene likvidacije dvadessetjednogodišnjeg mladića.

11.
Zato je on i sada protiv bilo kakve rasprave u parlamentu o vanustavnom djelovanju institucija u slučaju ubistva Davida Dragičevića iz prostog razloga što je skupština poodavno van Ustava, poretvorena u oruđe Izvršne vlasti i Moćnih pojedinaca.12.
Sam Čubrilović lojalnost Režimu naplaćuje milionskim sredstvima, jer njegova firma “Trio Kop” radi brojne poslove za “Integral inženjering”, koji, opet, živi od kredita vrijednih već milijarde maraka, što ih podiže RS kako bi zadovoljila apetite Slobe Stankovića, Akademika građevinske mafije.

13.
Čubrilovićeve nekretnine u Banjaluci vrijede nekoliko desetina miliona KM, jer on pljačka već tri decenije u kontinuitetu i jedini je političar koji je od 1990. godine neprekidno na vlasti.

14.
Čubrilović je do te mjere ponizio parlament, ali i stranku kojoj pripada, da je svoju blisku prijateljicu Radmilu Kocić stavio na poziciju No2 na izbornoj listi DNS-a, po principu “Sve na jednom mjestu”, a u poslednje vrijeme iznosi novac iz RS kupujući supervrijedne nekretnine u Beogradu. Kao što je nedavno kupio stan u tamošnjem ekskluzivnom naselju “Beograd na vodi”.15.
Čubrilović, u vrijeme dok je bio ministar saobraćaja u Vladi RS, a Kocićeva radila u njegovom kabinetu, je isoristio svoju funkciju i njene “sposobnosti” da Željeznicama RS utrape kompoziciju vagona koji ne voze nikud. Ali su zato Čubrilović i Kocićeva odvezli milione iz Željeznica RS.

16.
Zato od Čubrilovića ništa nije za čuditi, čak ni to što je Gradski odbor DNS-a pretvorio u “Zadrugu”. U koju je on već ušao “Sloba”, gospodarica negovog DNS-a Radmila Kocić kao “Luna”, dok se ulazak ostalih u “Rijaliti Zadrugu DNS-a” očekuje u najskorije vrijeme. 


17.
Biće interesantno vidjeti ko je “Kija Kockar”, a dok se to ne sazna Nedeljko Čubrilović zvani Zgodni nastavlja sa svojim rušilačkim radom, u kojem su najviše stradale institucije RS, budžet RS, parlament RS i pravna država.

18.

Trio Kop je iznad svega! (nastaviće se)