среда, 15. август 2018.

Lepir, zbog nečinjenja, mora odgovarati za Teško Ubistvo Davida Dragičevića; Da je Lepir na vrijeme reagovao David bi možda bio spasen iz ruku Ubica

piše: Slobodan Vasković


Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, trebao bi zbog nečinjenja odgovarati za Teško Ubistvo Davida Dragičevića.

Lepir, je podjednako odgovoran za likvidaciju Dragičevića, kao i Naručioci Ubistva i Ubice dvadesetjednogodišnjeg djeteta.

O čemu se radi? Lepir, odnosno Tužilaštvo na čijem je čelu, nisu pokrenuli nikakvu istragu nakon prijave nestanka Davida Dragičevića.

Upravo ta činjenica Lepira čini direktno suodgovornim za likvidaciju.

Davor Dragičević prijavio je nestanak svog sina Davida 18.03., ali Tužilaštvo se nije uključilo u potragu za, kako se tada vodio, nestalim mladićem niti su učinili ijednu jedinu radnju na njegovom pronalasku.

Moralo je biti sasvim drugačije, a da je Tužilaštvo pravovremeno reagovalo, David Dragičević bi danas, vjerovatno, bio živ.

Tužilaštvo je moralo, nakon prijave nestanka mladića, preduzeti sve mjere, između ostalog izuzeti snimke sa nadzornih kamera iz užeg centra Grada, ali i ispise baznih stanica sa tog područja. 

Na taj način se moglo tačno, brzo, efikasno i potpuno precizno utvrditi kretanje Davida Dragičevića, kao i okolnosti nestanka. Takođe se moglo utvrditi gdje se tačno u tom trenutku nalazi David, koji je otet u ranim jutarnjim časovima, 18.03. Njegov telefon isključen je u 02 časa i 40 minuta.  

Međutim, ništa od toga Lepir nije učinio, odnosno neko od tužilaca iz institucije koju on vodi.

Tužilaštvo se po prvi put uključuje u cijeli slučaj nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića, 24.03., na suhoj površini (adi) stvorenoj zbog niskog vodostaja.



Umjesto da bar tada krenu sa kvalitetnom istragom oko ubistva Davida Dragičevića, jer je mrtvozornik odmah ukazao na teške povrede koje su mu nanesene po glavi, Tužilaštvo čini upravo suprotno: Od tog trenutka počinje zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića, krađa dokaza, njihovo uništavanje, opstrukcije u istrazi, odbijanje izdavanja naloga za privođenje Đorđa i Milorada Rađena i niz drugih zločinačkih postupaka, zbog kojih Lepir i postupajući tužilac Dalibor Vrećo moraju odgovarati, jer su se definitivno javno i jasno deklarisali kao Saučesnici u prikrivanju zločina Teškog Ubistva. 

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.


Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)