петак, 10. август 2018.

Pitanja za Sinišu Kostreševića; Visoki funkcioneri MUP RS Lubura i Mitrić, 01.08., pijani organizovali auto-trku, izazvali saobraćajni udes - sve je zataškano




piše: Slobodan Vasković

Poštovani g. Kostreševiću, zamolio bih Vas da javnosti odgovorite na nekoliko veoma bitnih pitanja koja se tiču istrage koju vodite o Ubistvu Davida Dragičevića. Odgovori na ta pitanja razjasnili bi veliki broj situacija, ali i pokazali dokle ste stigli sa istragom i da li ćete uskoro privesti Naručioce Ubistva, Ubice i Saučesnike, od kojih su neki i Vaše radne kolege.

Pitanja glase:

-Koji Harmonikaš je ukrao gaće Ubijenog Davida Dragičevića i po čijem nalogu?

Odmah da Vam kažem da postoje dva Harmonikaša u MUP RS (K.S. i V.R.), od kojih je jedan inspektor, a drugi krim-tehničar. I da naglasim da mi je poznato koji je ukrao gaće, ali evo prilike da Vi to saopštite javnosti.

-Da li je Harmonikaš priveden i saslušan?

-Zbog čega niste podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Dalibora Vreće koji Vas je onemogućio da uhapsite Đorđa Rađena?

-Zbog čega niste podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Želimira Lepira, koji i dalje podržava Vreću u svim njegovim opstrukcionističkim poduhvatima u slučaju Ubistva Davida Dragičevića?

-Zbog čega niste podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, jer je svojim postupcima i javno izrečenim lažima značajno uticao na tok istrage i svjesno je istragu gurao u ćorsokak?

-Zbog čega niste podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Darka Ćuluma, direktora Policije, jer je u niz navrata zloupotrijebio položaj i opstruisao istragu o Ubistvu Davida Dragičevića?

-Zbog čega niste podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Darka Ilića, iako je jasno da je on jedan od ključnih funkcionera MUP RS koji intenzivno, uz podršku Lukača i Ćuluma, radi na opstrukciji istrage, zataškavanju zločina i skrivanju Naručilaca Ubistva, Ubica i Saučesnika?

-Zbog čega Lukača, Ćuluma, Ilića…, njima podređene osobe, niste bar saslušali zbog uništavanja dokaza - neuzimanja ispisa sa baznih stanica iz Centra grada u periodu 18.03.-18.04.; kompromitacije telefona Ubijenog Davida, koji se više ne može koristiti kao dokaz; Krađe gaća, koje su krunski dokaz o tome da je David Dragičević po svemu sudeći Zadavljen, neuzimanja video zapisa sa objekata sa kojih se to moralo učiniti, uništavanja video zapisa…?

-Zbog čega su policajci iz Policijske stanice Lazarevo, koja je na periferiji Banjaluke, obezbjeđivali, 24.03., uviđaj u centru Grada, gdje je nađeno tijelo Davida Dragičevića?



Da Vas podsjetim, bili su to policajci Mile Bošnjak i Nebojša Topalović.
-Odgovorite sada kakve veze sa tim aktom, koji je potpuno neuobičajen, samim  tim i sumnjiv, ima Darko Ćulum? Da li ste to saznali?

-Da li ste saznali ko je i zbog čega i po čijem nalogu vršio intervencije na odjeći u kojoj je nađeno tijelo Ubijenog Davida Dragičevića? Nije li to kompromitovanje dokaza i namještanje dokaza?

-Da li je tada došlo do ubacivanja predmeta iz Kuće Rađenovih u džepove odjeće Ubijenog Davida Dragičevića, kako bi ga lažno Ilić optužio za provalu?

-Dokle je stigla istraga o dešavanjima (tuči) iza Metalske škole, 18.03. u ranim jutarnjim časovima i vozilu koje je uočeno na tom lokalitetu u to vrijeme - vrijeme otmice Davida Dragičevića?

-Da li je vozilo sive ili bijele boje?

-Zbog čega su se Vaši operativci, dana 31.07., raspitivali o Djeci osoba koje podržavaju Davora Dragičevića u njegovim nastojanjima da se otkriju Ubice njegovog sina Davida, Naručioci Ubistva i svi Saučesnici?

-Da li je to raspitivanje, u stvari, Prijetnja Djeci onih koji podržavaju Davora u njegovim nastojanjima da se sazna puna istina o Ubicama i Naručiocima Ubistva njegovog sina?

-G. Kostreševiću, molim Vas da odgovorite i na pitanje da li su Vam bitniji rezultati narednih opštih izbora od rezultata istrage koju vodite o zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića?

Lubura i Mitrić izazvali, pa zataškali, saobraćajni udes

Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i Dejan Mitrić, načelnik Jedinice za prevenciju u Upravi za borbu protiv terorizma, 01.08. ove godine, u večernjim satima, pod dejstvom alkohola, trkali su se na brzoj cesti Klašnice -Banjaluka i to u službenim automobilima.

Sa njima u društvu su bile dvije mlade inspektorice.

Lubura, koji je zet Dragana Lukača, je kod “Prijedorske petlje” pod ručnom kočnicom okretao službeni automobil “škoda oktavija”. 

Dok je, u vidno pijanom stanju, divljao na putu, iz suprotnog pravca naišlo je vozilo i došlo je do direktnog sudara. Za upravljačem tog vozila nalazila se ženska osoba.

Na škodi, koju je vozio Lubura, je totalna šteta - slupan je prednji dio, vrata vozača, desni blatobran… 

Iako pijani, Lubura i Mitrić su odmah krenuli sa zataškavanjem saobraćajne nesreće - vozilo MUP-a RS odveženo je u hangar A.Ž., dok je drugo vozilo koje je učestvovalo u udesu odvezeno u garažu D.P. ( I A.Ž. i D.P. su “odranije poznati policiji” po nelegalnom radu sa automobilima!).


Odmah je sređeno da se nesreća ne evidentira, da se prikrije, a sve je iskorišteno da se kupe nova vozila. 


U prikrivanju je učestvovao i Lukač, a jedan od ključnih ljudi u zataškavanju bio je i Mladen Marić.