субота, 18. август 2018.

Trnje/Glagoljica: Dodik o porodici Dodik
“Moja porodica je, nažalost, odrasla u nekim uslovima, koji su malo neuobičajeni. Ja sam zanemario majku svoje djece. Iskreno, žao mi je što se nije udala za drugog čovjeka i odvela kćerku i ostavila toga mog sina sa mnom, iako mu je tada bilo 12-13 godina. Ostao bi sa mnom u najozbiljnijim godinama, najtežim godinama za odrastanje, ali bilo je bolje da ostane sa mnom, nego da ja vučem i njegovu majku sve ovo vrijeme. 

Da li to ima veze ili nema nije važno. Ali to je činjenica. Hajde da pričamo o činjenicama. Pričajmo o činjenicama koje znamo, koje nisu sporne. Ništa nije sporno.

Ionako sam na kraju ja nju ostavio, samo je formalno sa mnom, od te njegove 12, 13 godine. I sada pokušavam njega da kloniram, da bude isti ja. A liči, ne mogu da se ne osmijehnem kada pomislim na to. Isti je ja, otima gdje može.

I pogledajte gdje sam ja sad - Ja cijeli život sa tom svojom neželjenom suprugom živim i to me dovelo u situaciju da ne mogu pobjegnem od poroka, niti mogu da ih, svoju djecu, formiram kao ozbiljne ljude. Moja kćerka danas ima četvoro djece, iz nekoliko brakova, što je sigurno posledica mog razvratnog života, na koji sam prisiljen zbog neželjenog, samo formalnog, braka. 

Moj sin ima jedno i već čeka drugo, a veza mu je u raspadu. I sve mu je u raspadu, iako sam mu dao tri miliona kad je tek napunio osamnaest; Tri miliona da se ne drogira.

Ne mogu reći da su moja djeca ozbiljni ljudi, da se bave svojim poslovima, jer se bave otimačinom kako im ja naložim. Uvukao sam ih skroz u svoje marifetluke i nema im nazad.


Ja jesam otac, ali ja sam i ujak; Kao ujak za sestrića odgovorno tvrdim - znam ja da je bio i na težim stvarima i još uvijek je, ali nemojte o tom sad da pričamo. Ili da pričamo, može i tako, jer nisam jednom izlazio iz njihove, zetove, kuće i to mi je rečeno. Da sam ja kriv za stanje u kojem  se Ujkino dijete nalazi. A kako ne bi bio na tim težim stvarima kada je LSD jeftin, svi su čuli ministra; Kada je kokain pojeftinio. Nisam ja to izmislio, to kažu institucije, direktor Policije. Ako ne zna direktor Policije i ministar ko će znati. Oni to kontrolišu. I sad ja ne treba o tome da pričam, je li tako”?!