четвртак, 18. август 2016.

Uličar i ostali Pobačaji

piše: Slobodan Vasković

1.
Očekujem da uskoro Aleksandar Vučić, osokoljen posjetom Džoa Bajdena, pozove Milorada Dodika i saopšti mu da ima određenih problema sa formiranjem Zajednice srpskih opština na Kosovu zbog Dodikovog idiotskog političkog poteza zvanog referendum.

2.
Očekujem da na taj sastanak Vučić pozove i onog političkoj jadnika Mladena Ivanića, koji je poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH zamijenio funkcijom Dodikovog portparola. 

Ivanić bi bio pozvan kako se ne bi osjećao usamljen u sopstvenoj političkoj bijedi. 

Trojica lakše podnose te bijedne uslove.

3.
Očekujem da na taj sastanak bude pozvan i Mladen Bosić, koji bi Trojcu bio pokriće za reteriranje od Dodikovog idiotskog političkog poteza zvanog referendum.

Očekujem da sve bude proglašeno još jednom velikom srpskom pobjedom.

4.
Naprosto bih bio šokiran da se to ne desi i da Dodik zaista sprovede referendum i da nakon toga zaista dođe do osnivanja ZSO na Kosovu!

5.
Bio bih šokiran i da Vučić ne pokuša održati svoj politički Pobačaj, imenom Mile, nekom bolesnom kampanjom, poput one od 14. maja, kada su Vučićevi mediji optužili Srbe koji ne podržavaju Dodika da se prodaju “za sendvič i sok”.

Bio bih šokiran kada iz Vučićevog “Borbenog ranca”, prekrcanog državnim udarima, zavjerama, atentatima i ostalim glupostima, ne bi u javnost isplivala “Saznanja” da će biti napadnuta RS i da je njegov Pobačaj jedino može zaštiti, ukoliko na lokalnim izborima budu podržane njegove pljačke i pljačkaši. I da je, kako bi se “Agresija” spriječila, neophodno zaustaviti istrage o Dodikovim remek-nedjelima.

Bio bih šokiran kada za planiranje napada ne bi bili optuženi Turci, a sasvim realno i Hrvati, premda je nejasno odakle bi Turci mogli udariti, a još nejasnije što bi Hrvati uopšte udarali, kada već, upravo preko Dodika, kontrolišu bez problema kompletan zapadni dio RS.

6.
Iskreno, šokiran sam što to već nije opcija u javnosti! Agresija!

7.
Sigurno se čeka sastanak koji očekujem.

8.
Očekujem i da nakon tog sastanka, Dodik i Vučić ostanu malo nasamo, proćaskaju o uspješnom poslovanju “Prointera” i propaloj istrazi oko napada na Vučića u Srebrenici prošle godine, kada je srpski premijer pred kamerama bio kamenovan.

9.
Sve kamere najznačajnijih svjetskih TV kuća i njihovi snimci nisu bili dovoljni Goranu Salihoviću, Glavnom tužiocu i Tužilaštvu BiH da otkriju napadače na Vučića.

Nije li samo to dovoljan razlog da Salihović bude otjeran sa pozicije Glavnog tužioca, jer je Sipa dostavila izvještaj koji on i njegovi poltroni nisu ni pogledali.

10.
Očekujem da se Vučić, kada bude nasamo sa Dodikom, obrati svom ličnom pobačaju i upita ga: ”Bogati Mile, mili moj pobačaju, što ti štitiš ovog Salihovića, kada on štiti one koji su me kamenovali”?!

11.
Očekujem da mu Dodik odgovori da Salihovića jedino još uvijek štiti Špirić, a da ga je on, Mile, prestao štititi nakon što je uočio da Salihoviću spasa na funkciji nema. I, naravno, nakon što je shvatio da je kamenovanje prošlo nekažnjeno.

12.
Očekujem da mu Vučić povjeruje, jer “Prointer” zaista odlično posluje.

13.
Očekujem da ovih dana bude raspisan i referendum o tome da li Srbi smatraju da austrijski ambasador u BiH Martin Pamer treba na teritoriji RS biti persona non grata, jer je Dodika nazvao Uličarem?!

Taj referendum bi se mogao održati 24. septembra, a već 26. onaj o odbijanju para od MMF-a, dok bi za 27. septembar mogao biti raspisan referendum o pripajanju Srbije Republici Srpskoj, kad već ne može onaj o secesiji RS iz BiH. 

Za 28. će se već neki smisliti, ima vremena, a 29. septembra bi mogli ukinuti, recimo, 25. novembar.

14.
Prije nego što je postao Uličar, Dodik je Pamera okarakterisao smotankom, koji pokušava da se bavi špijunažom, ali Dodiku se može sve; Ko je Pamer da toj Sili kaže da je Uličar???!!!

I ko je Pamer da se pita zašto Dodik istovremeno traži pare od Zapada i vrijeđa predstavnike Zapada???!!!

15. 
Začudilo me da Pamer nije Dodika okarakterisao Levatom. 

Onda sam razumio da je tu vrstu karakterizacije ostavio svom britanskom kolegi Fergusonu, koji je Dodika navukao na tanak led, kao zadnjeg Levata.

Dodik tvrdi da mu je Ferguson za referendum rekao “OK”, pa se on zaletio, a Ferguson se, nakon toga, počeo “praviti Englez”. Tipično engleski. I kolonijalno.

Poigraš se sa malim uličarem, koji je pomislio da je Veliki Uličar, a u stvari je samo Levat. U prevodu na srpski - Vučićev pobačaj.  

16.
Zaista je Dodik daleko dogurao u diplomatskim krugovima. Do Uličara! I Levata!

To je već situacija u kojoj mu teško i ona prodana duša Lajčak može pomoći, uprkos silnim parama koje su mu date za lobiranje.

“Agresija” na RS mi se sve više čini kao realna opcija odbrane Režima!

17.
Sigurno su u SNSD-u ponosni što im je predsjednik u međunarodnim krugovima u statusu Uličara. Bolje i to nego u statusu Narkomana ili Prostitutke.

18.
Sad bi Dodik, ako se sjeti, mogao razvaliti Pamera pitanjem: Kad je Austrija već toliko pravna država koliko, Smotanko jedan, tvrdiš, zbog čega ne istražite otkud Špiriću stan od 400.000 evra?!

Tu bi se Pamer već našao u neobranom grožđu, jer, zaista, zašto Austrija ne istraži šećer (bar kocku, ako ne može i sitni) Studen&Špirić i “Nekretnine Špirić”, umjesto što se bavi kojekakvim balkanskim Uličarima!

19.
Špirić i dalje ostaje uz Salihovića - do poslednjeg kvadrata stana u Beču. Iako Salihović broji poslednje dane; Sitno, što bi rekli. Osim Špirića, tu je još nekoliko Salihovićevih poltrona, koji su sistematski uništavali istrage protiv počinilaca velikih pljački.

20.
Dodik je pokrenuo mehanizme odbrane, u kojima nema Salihovića (jer ga je otpisao, svjestan da mu spasa nema), ali ima pojedinih sudija Suda BiH. I poneki tužilac.

Vrlo je moćan Dodik u Tužilaštvu i Sudu BiH još uvijek, pa i ne čudi što nije raspisao referendum o njihovom ukidanju. (Neće njemu neka Uličarska Narodna skupština određivati kada će biti koji referendum).

A i zašto bi, kada ga štite bolje nego Vučića, kojeg svako može nekažnjeno kamenovati pod uslovom da ne traži procesuiranje Dodika.

21.
I da zaključim: Iz austrijskog ugla, Ivanić je portparol jednog Uličara; Iz britanskog Ivanić je portparol jednog Levata; iz srpskog Ivanić je portparol Vučićevog Pobačaja! 

Najvažnije od svega je da Ivanić nije usamljen!