понедељак, 15. август 2016.

Dodik zateže referendumski konopac Srbima oko vrata

piše: Slobodan Vasković

Dodik nastavlja da zateže referendumski konopac. Srbima oko vrata.

Potrošeni, dezorijentisani, nikom potrebni Autokrata pokušava zadnji put da se nametne kao politički značajna figura, da se spase sudskih progona, da nastavi da vlada sa zadriglim Oligarsima i spreman je žrtvovati kompletan Narod, ne bi li se spasao.

Referendum o datumu Dana Republike nije nikakav srpski nacionalni projekat, još manje je to interes Srba; Postoje politički načini da se izbori za Datum koji se želi, ali to onda ne donosi nikakve poene antisrpskoj koaliciji, koja vlada Republikom Srpskom i koja je podržana od Mladena Ivanića; Referendum je isključivo lični Dodikov projekat, sračunat kako bi se pokušao spasti Režim koji je Srbe u Republici Srpskoj doveo do prosjačkog štapa.

To je samo jedna dimenzija; Ostale kažu da su Srbi, kao narod, ostali bez zdravstva, da im je uništeno školstvo, poharana privreda, potopljene finansije, razrušene porodice, demolirani i otrovani svi Izvori Nacije; Srbi su, kao Narod, svedeni na parije i to zaslugom brutalnog, zlog, mafijaškog Režima Milorada Dodika.

Da je Dodiku do Srba i srpskih nacionalnih interesa nikada ne bi dozvolio da se zatruju Izvori Nacije, da se uništi zdravstvo, školstvo, kompletno društvo i svi njegovi segmenti; Da je Dodiku do Srba nikada ne bi dozvolio da njegovi saradnici gaze djecu na prelazima, ubijaju nekažnjeno, dižu u vazduh Vukeliće, premlaćuju Vuliće, promovišu Suvare…

Da je Dodiku do Srba i srpskih nacionalnih interesa nikada ne bi dozvolio da Zapadnim dijelom ovladaju hrvatski tajkuni i ratni generali, da Srbima kapu kroje Narko dileri, Primitivci, pervertiti, raznorazni hohštapleri, sjecikese i ostala bagra, kojom se okružio i koja istinski vlada Republikom Srpskom.

Da je Dodiku do Srba nikada od Republike Srpske ne bi stvorio prostor gdje se prečesto umire, a rijetko rađa i odakle se bježi glavom bez obzira…

Zaista, da li ima iko racionalan ko može povjerovati u Dodikove dobre namjere?!
Sve što je on do sada činio i što nastavlja činiti vodi ka uništenju RS. I dobro je odmakao na tom putu!

Dodikov poziv Srbima na izlazak na Referendum je poziv na samouništenje, na prihvatanje da se svaki pojedinac iz RS žrtvuje za Dodikove lične interese i interese Zadrigle Oligarhije, koja je uništila sve čega se dotakla.

Nije problem samo u Dodiku, već i u kukavnoj Opoziciji, koja nema snage ni smjelosti da kaže šta je na djelu, makar ih to koštalo karijera zauvijek.

Neće reći, jer su to sitni kalkulanti, što se više plaše optužbi za “izdaju”, kojima ih gađaju stvarni Izdajnici. Prihvatanje takve uloge Izdaja je sama po sebi.

Svako ko stane u red sa Dodikom stao je protiv sopstvenog Naroda i direktno je odgovoran za posledice koje će uslijediti raspakivanjem Dejtona, što referendum jeste.

Ako je Dodik već takav divjunak kakvim se predstavlja zašto onda ne bude principijelan i ne sprovede referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, koji je izglasala Narodna skupština RS; I/Ili zašto konačno ne raspiše referendum o otcjepljenju RS, koji najavljuje već cijelu deceniju.

Nije divjunak, već preispoljna kukavica, koja zadnji put pokušava da izmanipuliše narod, brutalno udarajući na njegova osjećanja, ne bi li žrtvovanjem Srba spasao sopstvenu kožu.

Nije Dodik jedini krivac - tu je i licemjer Mladen Ivanić, koji zbog svog komoditeta, sitnih interesa i prekrupnih frustracija, podržava Dodika, koji je postao njegov portparol i koji svojom funkcijom staje u zaštitu onih što su od Srba načinili najsiromašniju grupaciju na Balkanu.

Ivanić je stao u zaštitu kriminala i kriminalaca, a protiv sopstvenog Naroda i važno je da se to zna. 

Održi li se referendum, Srbe u BiH/RS preskupo će to koštati; Cijenu će, kao i obično, platiti Narod, a prevaranti, neljudi i nesoj koji ga vodi će, kao i obično, naplatiti svoje pogrebne usluge.

Ako vam je to kako treba, onda ništa!