субота, 6. август 2016.

Obnovljena strasna veza Ivanića i Grigorija, Zlojutro SDS-a i Sumrak SNSD-a

piše: Slobodan Vasković

1.
Mladen Bosić izjavio je da su Bakir Izetbegović i SDA “vratili Dodika u politički život”.

Mladen Bosić je baš trpeljiv čovjek, spreman ponekad čak zaobići i istinu ne bi li sačuvao, bar formalno, kakve takve odnose sa Mladenom Ivanićem, koji zaista jeste pokušao vratiti Dodika u politički život. Bakir I. sa tim nema veze, SDA još manje.

2.
Mladen Ivanić, taj “Nikola Špirić Saveza za promjene”, svojim idiotskim, kratkovidim političkim postupcima nanio je nemjerljivu štetu Srbima, RS i BiH u cjelini, jer On je taj koji je Dodika doveo na vlast 2006., prethodno rušeći vladu Pere Bukejlovića; Nakon što je u narednih deset godina Dodik poharao RS i sebe doveo u izgubljenu poziciju i potpunu izolaciju, Ivanić ponovo pokušava da ga oživi, jer mu se učinilo da bi mogao postati napokon bitan. 

Samo mu se učinilo; Ivanić je oduvijek nebitan, ali ima, nažalost, ponekad mogućnost da nanese nepopravljivu štetu narodu, entitetu i državi. U takvim situacijama ne promašuje. Uzgred, džaba mu trud, Dodika niko ne vrati. 

3. 
Šarlatan, sjecikesa i podvareška varalica Grigorije, koji na sramotu SPC-a nosi titulu vladike, ponovo je počeo da se dodvorava Ivaniću, što je direktna potvrda da je potonji potpuno na “Putu Mafije”.

Grigorije je nekada nosio dres PDP-a, pa ga je pocijepao na predstavljanju navijačima SNSD-a: Sada se ponovo ogrće plavim, što znači da se narodu crno piše.

4.
Bosić, ma koliko se trudio da prikrije vjerolomstvo Ivanićevo, ne uspijeva u tome; Ono je notorno i ta politička kreatura dogovorila je koaliciju sa Dodikom nakon izbora, pod uslovom da SNSD porazi SDS na njima.   

5.
Kako trenutno stvari stoje, teško da će od poraza SDS-a biti išta, pa bi Ivanić trebalo da ostane kratkih rukava, a Bosić konačno da kaže sa, što bi rekao naš narod, kakvom mrakom ima posla. I on i BiH/RS.

6. 
Prije nego nastavim mala digresija: Velika je tuča oko izbora Direktora policije MUP RS; Dodik hoće Darka Ćuluma, Lukač zastupa Dragana Prodanovića, načelnika CJB Doboj i dokumentovanog saradnika grupe Darka Eleza, dok Vladi Jovaniću, zasad, niko ne daje nikakve šanse. 

Lukač je oštro protiv Ćuluma, jer ga smatra Čubrijevim čovjekom, a Dodik je oštro protiv Prodanovića, jer baš ne vjeruje previše Lukaču. 

Sve u svemu, ova topla policijska priča i dalje traje, a saradnici Luke Bojovića se puštaju na slobodu bez ikakve policijske obrade, parafinske rukavice i ostalih forenzičkih radnji.

Kako sad stvari stoje, nedavno je čovjeka u Zvorniku usmrtio NN Snajper samoopaljenjem.

7.
Kampanja nije samo u policiji, već i za izbore. 

SNSD je u vrlo kvalitetnom haosu, a sukobi plamte na sve strane.

Trenutno je najžešći sukob u Prnjavoru. Drago Kalabić je pristao da Darko Tomaši bude kandidat za načelnika opštine, a sebe je stavio za nosioca liste, proslijedio je stranci i otišao na more. 

U Centrali su skinuli Kalabića sa liste, a on se, čim je to saznao, skinuo sa plaže i vratio u Prnjavor.

Trenutno radi na promociji projekta: Milorad Dodik je moj Neprijatelj No 1. Ide mu toliko uspješno da će Siniša Gatarić (SDS) proći pored Tomaša kao brzi voz.  

Kalabić podržava Branu Žunića, kandidata PDP-a za načelnika Prnjavora. Isti Ivanić.

8.
I u banjalučkom SNSD-u je vanredno stanje: Radojičić&co su sastavili listu koja bi, kako smatraju, trebalo da pokupi glasove u Gradu, dok su Sela zaboravili. 

Međutim, napravili su veliku grešku, jer je upravo urbano stanovništvo razočarano SNSD-om i njihovom vladavinom.

Uz to, Draško Ilić, tajkunčina, radi za sebe, ne i za Radojičića, a protiv njega je i Dušan Čaić, koji nije došao na listu iako ga je isprebijao Puger, alijas Dragan Kremenović.

SNSD-u su leđa okrenuli i braća Jović, dok protiv Radojičića delaju i Slobodan Gavranović i Zoran Novaković Zenga. 

Zenga je najopasniji protivnik, jer je dugi niz godina bio prvi operativac Gradskog odbora.

Za Radojičića nije ni struja Bude Balabana (DNS), čiji pripadnici otvoreno tvrde da ga neće podržati. 

9.
Radojičiću nije lako, jer je važio za favorita, a u ovom trenutku je u blagom zaostatku za protivkandidatom Draganom Čavićem.

Pobjednika je vrlo teško prognozirati, jer i Čavić ima velikih problema: Od NDP-a on ima kombi, od SDS-a, Tadićeve i Babićeve struje, nož u leđa, podržaće ga najsnažnije Zoran Talić, šef banjalučkog PDP-a.

Može računati i na Balabanove, Zengine, dobar dio socijalista, Gavranovićeve… Sve u svemu, stranke i koalicije neće odlučiti pobjednika u Banjaluci, već onaj koji neopredijeljene uspije opredijeliti na svoju stranu. 

10. 
SDS u Banjaluci rapidno pada, a Jug te stranke, sa kojeg je isključen Saša Lovrić, ostao je nepokoren.

Tadić, Babić i Vulin pokušavaju nametnuti svoje ljude, ali ne ide. 

Uzgred, SNSD je Babiću dao zadatak da u ključnom trenutku izbora izbaci u javnost svog Papka, ugrađenog u Glavni odbor SDS-a, koji će javno podržati Radojičića.

Prroces pripreme je u toku, a od procjene Štaba SNSD-a zavisi datum “Iluminacije” Papka.

Kako sada stvari stoje, SDS u Banjaluci neće osvojiti više od 7.000 glasova.

Treba imati na umu da su trendovi za ovu stranku u Banjaluci negativni.

11. 
U Gradišci je prije par dana potpisan koalicioni sporazum između SNSD, DNS, Boljitka i SNS-a HDŽJ. Sporazum nisu potpisale Ekološka partija (ISDS) kao ni SP. 

Dodik je grlio pred kamerama i Adžića i Kragulja, šaljući poruku o “jedinstvu”, a jedino je emitovao burlesku.

Grljenju nije prisustvovao Nenad Kesić, koji bi rađe zagrlio Krokodila nego Adžića.

12.
Iako je DNS potpisao koalicioni sporazum, njihov šef u Gradišci Vladimir Janković već se kladio na pobjedu Zorana Latinovića.

Janković je u sukobu sa Danetom Maleševićem, pajacem na poziciji ministra obrazovanja, kojeg krivi za izlazak DNS-a iz vlasti u ovom gradu.

U DNS-u tek slijede obračuni i grljenje sa Krokodilima. 

Adžića je podržala i Stranka penzionera, što znači 50 glasova, kao i SNS Hadži Jovana Mitrovića, koji u Gradišci ima tablu sa imenom stranke i jednog člana. U koaliciji je i nekadašnji vlasnik bordela i nekoliko sitnih prevaranata.

Sve u svemu, Nenad Kesić kraj njih djeluje kao ozbiljna varalica.

13.
U prijedorskom SNSD-u je komemoracija in continuo. Slijedi Fijasko. 

14.
Sukobi unutar SNSD-a su i u Novom Gradu i u Kostajnici.

U Novom Gradu su niskog intenziteta, jer je Snježana Rajilić nabila nogom iz sve snage onog gnjecavog Vanju Bajića, tako da on mora promijeniti mjesto boravka. 

Zbog sjajnog voleja, kojom je Krpenjača Bajić nabijen u rašlje, autor ovih redova upućuje iskrene čestitke gospođi Rajilić. Bravo, bravisimo!

15.
U SNSD su jedino sigurni u pobjedu u Mrkonjiću, Laktašima i Srpcu (Drago Ćirić će raditi za SNSD-ovog kandidata), dok su sigurni u poraz u Prnjavoru, Gradišci i Kotor Varoši.

Pobjeda im ne bi trebala izmaći ni u Novom Gradu, a SNSD je jedino stabilan u Kozarskoj Dubici, gdje njima suvereno vlada Darko Banjac.

Doktor Reljić i dalje samo vozi. 

16.
U Dubici je Mile Zlojutro na zlo SDS-u svanuo, jer je napustio stranku. 

Na lokalnoj RTV KD, Zlojutro je govorio o svom radu u mandatu od 2000. godine do 2004. i od 2012. do 2016.

Koliko je mnogo uradio u dva mandata, svjedoči podatak da je jedva uspio da sastavi nekoliko suvislih rečenica. I nešto više nesuvislih.

U prvom mandatu Zlojutro je radno vrijeme provodio u restoranu “Sport”, gdje je pokušavao ući u Ginisovu knjigu po broju ubijenih “gemišta”.

Dok je on gemištao, opštinu je vodio Pantelija Ćurguz, sadašnja lovina Dragana Lukača.

U drugom mandatu Zlojutro nije gemištao, ali nije ni radio, a opštinu je vodio Darko Banjac, koji je demantovao Darvina, jer je od Homosapiensa deevoluirao u Papkara. 

Banjac je opštinu Dubica zavio u crno, gore nego Nino Jauz, Zlojutrov prethodnik.

Interesantan je Gemištec Zlojutro: rekao je da ga je SDS ponizio, jer nije kandidat ni za jednu funkciju.

Zlojutro je htio da bude nosilac liste, ali mu to nije dao Mladen Bosić, jer 
Zlojutro duguje preko 5.000 KM članarine stranci.

Zlojutro je tražio reprogram duga (zaista duhovito), ali ga je Bosić glatko obrisao.

Uklanjanje Zlojutra iz SDS je odličan Bosićev potez, a njegovim izgonom dubički SDS je potpuno konsolidovan. Što ne znači da će pobijediti u Dubici.

17.
SzP sigurno neće pobijediti u Novom Gradu, već će pobjedu odnijeti Rajilićkin kandidat Miroslav Drljača. Uprkos odličnim volejima, Rajilićka nije zaslužna za pobjedu, koliko predsjednik OO SDS Stevan Tadić, potrčko Ognjena Tadića i zelenaša Vlade Babića.
Stevan Tadić je angažovan na razbijanju SDS-a u Krajini i veoma je uspješan u sadejstvu sa Babićem. Tajno je napravio listu, inaugurisao radikala Milanka Mihajlicu za kandidata, potom svoju kći stavio za nosioca liste, a onda eliminisao nekoliko inženjera, doktora, ekonomista. Svakog ko je pismen.
Sada iz stranke izgoni sve koji bi mogli napraviti neki rezultat, pa će SDS u Novom Gradu doživjeti debakl. U stvari, SDS u Novom Gradu ne postoji, već samo krhotine stranke. (nastaviće se) 

P.S. 
Goran Salihović je u neobranom grožđu i radi na projektu: E moj Mate, s tobom ću polupati kante!