четвртак, 25. август 2016.

Put u Big Shit

piše: Slobodan Vasković

1.
Zajednička antiteroristička vježba policija Srbije i Republike Srpske biće održana u Loznici u nedjelju, 28. avgusta, u 11.00 časova, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Srpske.

Prvobitno je ova vježba trebala biti održana na teritoriji BiH/RS, pa je ministar policije Srbije Nebojša Stefanović u zadnji čas donio odluku da se sve odigra na teritoriji Srbije.

2.
Stefanović je nekako “shvatio” da bi održavanje vježbe na teritoriji RS moglo biti doživljeno kao narušavanje integriteta BiH ili kao demonstracija sile prema Federaciji BiH. 

Kako mu se nije dalo da poziva Sipu, DGS, MUP Federacije BiH… da i oni učestvuju u vježbi, jer, to ne bi bilo ni bratski, niti pozitivno po izborna htijenja Milorada Dodika, odlučio je da policijske igre sa snažnom političkom i predizbornomprododikovskom porukom premjesti na teritoriju Srbije. 

Vježba je, izvan svake razumne sumnje, između ostalog, i dio predizborne kampanje SNSD-a, u kojoj učestvuju institucije Srbije i njeni najviši zvaničnici.

3.
Predizborni aspekt vježbe, ma koliko jednostran i navijački po Dodika bio, manje je zlo od činjenice da Srbija akcijom “Drina 2016.” dodatno podvlači i podržava izdvajanje MUP-a RS iz bezbjednosnih struktura BiH. 

4.
MUP RS je već značajno umanjio svoje djelovanje unutar bezbjednosnih struktura u BiH i napravio veliki vakuum u koordinaciji i, samim tim, inicirao veću opasnost od terorističkih prijetnji. 

5.  
Uz sve to, ma koliko se pozivalo na “nemešanje” i formalno davala podrška BiH, zajednička vježba MUP-a Srbije i RS jeste i “mešanje” i demonstracija sile.

6.
NN teroristi su šminka, Komšijama ide poruka.

7.
Dok policajci igraju političke igre, telali Aleksandra Vučića telale po Republici Srpskoj “saznanjima” da će RS “biti napadnuta”. Zapadni dio, za početak.

Šire defetizam i pozivaju se na Vučića i njegove upute.

Telali su funkcioneri srednjeg ranga u Srbiji.

8.
Interesantno je da Vučić o svim tim saznanjima nije obavijestio sve najbitnije političare iz RS, već je sve prepustio telalima.

Zašto Vučić zaobilazi srpske funkcionere i šta Dodik zna o telalenju Vučićevih telala?

Zašto se ćuti o tome, a talambasa o koještarijama?!

9. 
Ako Vučić i Dodik znaju da postoji opasnost od napada na Zapadni dio RS, zašto to javno ne saopšte? Već igraju igrice na Drini, sa, valjda, namjerom odvraćanja?!

10.
Vučić je potpuno u Dodikovoj funkciji.

Igra koju igraju veoma je opasna i vrlo moguće kobna po RS. I po BiH.

Po Srbe je već kobna, jer su devastirani finansijski, ekonomski, privredno… bez zdravstva, školstva… bez ikakve šanse za oporavak decenijama…

Dodik je Srbe podijelio na Patriote i Izdajnike; Vučić mu pomaže da po toj liniji dalje razvali Narod.

Vučić nije prijatelj ni Srba ni RS. Za Dodika to poodavno znamo. 

11.
Njih dvojica nisu sami na poslovima rušenja i BiH i RS.

Tu je i Bakir Izetbegović, koji čini sve da Dodika potpuno politički vrati u život. I igru.

Treba li dalje od “Barke”. I svakodnevnog nabacivanja smeč lopti Dodiku.

Izetbegović istrajno radi na tom zadatku. 

Toliko je uporan u jačanju Dodika, da je realno vjerovati kako su mu Dodik i Vučić birali savjetnike. Što i ne bi začudilo, kada mu već poodavno kontrolišu neke visoke funkcionere. 

Za referendumske terce.

12.
Izetbegović brzo uči: Od Dodika i Vučića preuzeo je matricu podjele naroda, pa je Bošnjake razdijelio na proerdoganovce i proguleniste.

Sukob je žestok. Tek će eskalirati.

Nekako se čini da je Izetbegoviću preče spasiti Tursku nego BiH! 

I da više radi za Tursku nego za BiH. Mnogo više.

13.
Čović nije podijelio Hrvate. On istrajno čeka Treći entitet. I podjelu BiH: Istočni dio Srbiji, Zapadna Hercegovina Hrvatskoj, ono između skraćena BiH, sa Banjalučkom banovinom, da ne kažem kantonom, kao sastavnim dijelom.

I Dodikom kao Banom.

Izetbegović i Dodik u skraćenoj/suženoj BiH. 

14.
Referendum o datumu Dana Republike uvod je u navedeni mogući rasplet. 

Otud i Vučićevi telali.

Zatim slijedi referendum o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH. Koji će biti uspješan, a RS, defakto, samostalna, pa joj onaj o otcjepljenju i ne treba.

Zatim slijedi Haos.

15.
I sve navedeno samo da Dodik ne bi dobio poziv za saslušanje?! I da bi Vučić pokušao kompenzovati odavno izgubljeno Kosovo i da bi Izetbegović dobio državu po Erdoganovoj mjeri. I da bi Čović rekao kako je on bio optimista po pitanju BiH, ali… 

P.S.
Što se tiče Zorana Milanovića, toj Šaki Jada ne bih pridavao nikakvu pažnju. Koga još zanima šta misli komunista koji je u sebi iznenada otkrio Francetića. Big Shit!