среда, 10. август 2016.

Odmetnuti tužilac: Salihovićeva meta trebao je biti i Milan Tegeltija

piše:Slobodan Vasković

Goran Salihović, Glavni tužilac Tužilaštva BiH, napravio je zaista impozantan spisak osoba koje je namjeravao da uhapsi ili da im se osveti na veoma brutalan način.

Na spisku se nalazi i Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, i on je peti nosilac visokih funkcija kojeg je Salihović imao namjeru da uhapsi.

Osim Tegeltije, Glavni tužilac namjeravao je lišiti slobode Meddžidu Kreso, predsjednicu Suda BiH, Dragana Mektića, ministra bezbjednosti, direktora Sipe Pericu Stanića i Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora OSE. Jednostavnije rečeno, namjeravao je srušiti kompletan bezbjednosno-pravosudni aparat.

"Ja sam Tegeltiju stvorio, ja sam ga izgurao na ovu poziciju, ja ću ga i uništiti", saopštio je Salihović svojim najbližim saradnicima.

Bijesan što se Tegeltija interesovao o problemima unutar Tužilaštva BiH, Salihović nije birao riječi o njemu.

"Tegelija je jedan najobičniji k... i on ne znači ništa. Sada neću prihvatiti funkciju predsjednika Suda BiH, zadržaću poziciju Glavnog tužioca, jer je to najjače mjesto za obračun sa tom bagrom", saopštio je Salihović svojim najbližim saradnicima, o čemu postoji relevantna dokumentacija (službene zabilješke), kao i svjedoci.

Salihović nije štedio ni predstavnike međunarodne zajednice, posebno britanskog ambasadora Edvarda Fergusona, kojeg je nazivao najpogrdnijim imenima, jer mu nije uputio poziv za obilježavanje jednog od britanskih praznika.

Glavni tužilac imao je namjeru da pozove Fergusona, izvrijeđa njega lično, ali i britansku Kraljicu, što je dokaz da je Salihović potpuno dezorijentisana i krajnje opasna osoba, koja ne preza ni od najgroznijih diplomatskih skandala.

Disciplinski tužilac VSTS pokrenuo je disciplinski postupak protiv Salihovića, jer je kompromitovao brojne istrage, posebno one vezane za Milorada Dodika.