уторак, 30. август 2016.

Čolović kreira nasilje na Sokocu: otimačina, paljevine, prebijanja…

piše: Slobodan Vasković

Kreativni tim “Čolović”, iza kojeg stoji Mirko Čolović, šef sokolačkog OO SNSD Sokolac, osmislio je krajnje bizarnu izbornu kampanju, koja se sastoji od pljačkanja ŠG “Romanija”, organizovanja pijanki i otimanja ogrevnog drveta od svih koji nisu članovi SNSD-a.

Niko ne staje na put kriminalnim radnjama i nasilju koje vrše na teritoriji opštine Sokolac, pa se očekuje da SIPA pokrene akciju rasvjetljavanja brojnih krivičnih djela nasilja i najveće pljačke u istoriji ove opštine sa Romanije.

Mirko Čolović i Rade Dangubić, v.d. direktora ŠG “Romanija” u sjedištima radnih jedinica ovog šumskog gazdinstva održavaju predizborne skupove, na kojima se obećavaju poslovi, besplatna građa, ogrev, nudi se novac, "popravke puteva". 

Nakon “partijskog” rada slijede pijanke.

Osim Čolovića i Dangubića, pijankama prisustvuju kandidati SNSD-a za odbornike, tjelohranitelji i jedan broj osvjedočenih kriminalaca.

Po završetku terevenki, po pravilu, slijedi nasilje u Sokocu: Nijedna nije završila, a da nakon nje neko nije napadnut ili da nekom nije zapaljena imovina.

U noći između 28. i 29.avgusta, nakon terevenke, na glavnoj sokolačkoj ulici zapaljen je automobil jednog saobraćajnog policajca. O ovom događaju nigdje nije bilo ni riječi. Sve je zataškano, a riječ je osveti Kreativnog tima “Čolović”.

MUP RS se nije oglasio ni o drugim napadima i paljevinama, o kojima sam već pisao.

Prvo je napadnut Jovan Golijanin, upravnik RJ (inače kandidat za odbornika SNSD-a), ispred svoje kuće u Sokocu, a nakon toga zapaljen je automobil Branislava Gordića, koje se bavi eksploatacijom šumsko-drvnih sortimenata. 

Drugi dio “kampanje” lično sprovode Mirko Čolović i njegov Prvi Sjekač Bojo Borovina, zvani Gadafi: u Posušju su iznajmili traktor i frezu koja se koristi za vinograde kako bi njima navodno popravljali puteve na teritoriji opštine. Čine to bez saglasnosti opštine, uz Dangubićevu podršku, iako većina puteva nije ni u kakvoj nadležnosti ŠG “Romanija”, niti je sprovedena bilo kakva tenderska procedura.

Ova kriminalnopsihotična grupacija sve radi silom, a prijete i da će uskratiti izplatu duga opštini od pola miliona KM, kao i da neće dozvoliti isporuku energenata za gradsku toplanu.

Uopšte ne bi iznenadilo da Čolović&Kreativni tim, nakon jedne od pijanki, dignu toplanu u vazduh. 

Vrhunac nasilja koje sprovode Čolovići jeste otimanje ogrevnog drveta od bliskog člana porodice Milovana Bjelice, načelnika opštine Sokolac.

Čolović i Dangubić su oteli ogrev, iako je uredno plaćen. Ogrev nije kupljen u ŠG, već iz privatne šume prodavca i uredno su izmirene sve obaveze prema njemu. 

Nadležni su utvrdili da je ogrev kupljen na privatnom posjedu, uredno plaćen, ali maltretiranje je nastavljeno, pa je član Bjeličine porodice, kako bi zaustavila napade, insistirala kod prodavca da ogrev ukloni iz blizine njenog posjeda, što je i učinjeno.

Čolović i Dangubić naredili su Draganu Vidojeviću, tehničkom direktoru, da uskrati svaku mogućnost da porodica Milovana Bjelice može nabaviti ogrev bilo u državnom bilo u privatnom posjedu.

Čoloviću i Dangubiću smeta i što je formiran Aero klub u Sokocu. Prije nekoliko dana članovi Aero kluba zajedno sa članovima helikopterskog servisa Vlade RS su posjetili opštinu Sokolac i vršili promotivne letove. 

Letjeli su “Cesnom”.


Pilotirao je Sreten Ilić, koji je pilot Milorada Dodika i predsjednice Vlade RS. Čolovića je to toliko uzdrmalo da je, nakon odlaska delegacije iz Aero kluba i helikopterskog servisa RS, poveo kampanju da su Dodikovi piloti prevozili narkotike, što je laž.