четвртак, 3. септембар 2015.

SDA: Nismo učestvovali u smjeni Avdića

Piše: Slobodan Vasković

„Nismo učestvovali u smjeni Avde Avdića sa pozicije urednika informativnog programa FTV-a“, rekao mi je visoki funkcioner SDA, veoma blizak Bakiru Izetbegoviću.

„Tačno je da iza smjene Avdića stoji Bakir, ali ne Izetbegović, već Alispahić. Cilj igre je i bio da se Izetbegoviću pripiše pritisak na medije i uređivačku politiku FTV-a“, rekao mi je ovaj funkcioner SDA, uz uslov da ostane neimenovan.

Prema njegovim riječima, dio SDA koji kontroliše Alispahić je, zajedno sa najvišim funkcionerima još nekoliko partija, mahom opozicionih, izdejstvovao Avdićevu smjenu.

„Igra je mnogo složenija od same promjene uređivačke politike FTV-a. Konačni cilj je rušenje Izetbegovića, zatim i Komšića i potpuna prekompozicija vlasti u FBiH i BiH. Za ostvarenje tih ciljeva neophodna je kontrola FTV-a“, tvrdi ovaj visoki funkcioner SDA.

On je još dodao da su u pripremi smjene Avdića učestvovala i najmanje dva visoka funkcionera Demokratske fronte Željka Komšića.
„Neka Avdo pita Željka ko mu je od njegovih saradnika skinuo glavu. Komšićeva je sledeća. U DF-u su odgovori“, završio je moj sagovornik.