уторак, 22. септембар 2015.

Bjekstva u pripremi: Škrbić uzeo slovenačko državljanstvo

Piše: Slobodan Vasković

Ranko Škrbić, bivši ministar zdravlja Republike Srpske i doskorašnji ambasador BiH u Srbiji, dobio je državljanstvo Slovenije, što je priprema za njegovo bjekstvo iz Republike Srpske.

Više je nego jasno da uzimajući državljanstvo Slovenije Škrbić ima namjeru da napusti Republiku Srpsku, mada je nedavno dobio mjesto rukovodioca doktorskih studija iz oblasti biomedicine na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.

Škrbić završava svoj poslednji posao u RS, izgradnju  Centralnog dijela Južnog krila Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka.

Zahvaljujući Škrbiću i Miloradu Dodiku taj posao dobila je austrijska firma “Vamed”, a njegova vrijednost je 80 miliona evra.

„Sloboprom“ je dobio posao izvođača radova, a pošto ta firma nema građevinske operative, glavni podizvođač će biti firma „Aragosta“.

Strujne radove, vrijedne 18 miliona maraka, uradiće „Elnos“, dok je firma Dušana Stojičića, inače člana SDS-a, dobila posao u vrijednosti od miliona maraka. Stojičićeva firma bavi se protivpožarnim i ostalim zaštitama.