четвртак, 10. септембар 2015.

Nezvanično: Luka Petrović podnio ostavku na poziciju generalnog sekretara SNSD-a

Piše: Slobodan Vasković

Luka Petrović je 9. septembra je podnio ostavku na poziciju generalnog sekretara SNSD-a zbog nedavnih imenovanja na direktorske pozicije u Elektroprivredi RS.

Petrović je ostavku podnio samo desetak dana nakon što je imenovan na tu poziciju, 29. avgusta na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Laktašima.

Patrović je nezadovoljan time što je Vladislav Vladičić ostao na mjestu direktora „Elektro-Hercegovine“, ali i ostalim imenovanjima u Elektroprivredi RS.

Petrović se na ovakav potez odlučio u znak protesta zbog činjenice što kadrovi iz Hercegovine uopšte nisu zastupljeni na rukovodnim mjestima u Elektroprivredi RS, mada je SNSD u toj izbornoj jedinici ostvario odličan rezultat.

Petrović smatra da su Hercegovci izigrani, jer im je bilo obećano da će dobiti najznačajnija mjesta u EP RS. Sadašnja pozicija za kadrove iz Hercegovine u SNSD-u je ponižavajuća, smatra Petrović.

U sklopu kadrovskih promjena u sistemu EP RS, kako se tvrdi, trebalo bi da bez funkcije ostane i Ljubomir Mrda, direktor „Elektrodistribucije“ Pale. Njega bi trebalo da zamijeni Nenad Nešić, koji je nedavno iz Napredne Srpske prešao u DNS Marka Pavića.

Kako se tvrdi, Dodik je potvrdio „žrtvovanje“ Mrde i prepustio tu funkciju DNS-u, nakon što ga je Marko Pavić ucijenio, zaprijetivši da niko iz DNS-a neće ući u Komisiju za referendum ako Nešić ne bude imenovan za direktora „Elektrodistribucije“ Pale.

Istovremeno od Dodikovih ljudi i iz redova oko Petra Đokića stižu prijetnje da će biti razotkrivena cijela istina o nestanku nekoliko desetina miliona maraka iz dobiti Rudnika „Ljubija“ kod Prijedora u vrijeme kada je Marko Pavić bio predstavnik državnog kapitala u toj kompaniji.