среда, 9. септембар 2015.

Ima li Esdesovaca u vrhu GO SDS Banjaluka? Nema!

Piše: Slobodan Vasković
Ima li Esdesovaca u vrhu Gradskog odbora SDS Banjaluka? Nema!
Porazno je to po SDS, ali je notorna činjenica koja ponajbolje svjedoči do koje mjere su ljudi Milorada Dodika infiltrirani u redove najveće “opozicione” stranke. 

Predsjednik GO SDS Banjaluka je Ognjen Tadić, čovjek Dragana Kalinića, koji je savjetnik Milorada Dodika.

Predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS Banjaluka je Vlado Babić, čovjek Dragana Kalinića, koji je savjetnik Milorada Dodika. Babić je i “političko krilo” opasne kriminalne organizacije. Ta krim organizacija dovodi se u vezu i sa trgovinom narkoticima. Cilj te kriminalne organizacije jeste da spriječi pad aktuelnog Režima , a ako se to i desi da ima svoje ljude u novoj vlasti.

Babić je pripadnik kvazielite, pa članovi njegove porodice studiraju na univerzitetu “Bokoni” u Milanu. Na tom univerzitetu su se školovali i članovi Dodikove porodice, te još nekoliko visokih funkcionera SNSD-a.

Zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS Banjaluka je Slaviša Kovačević, navodni docent doktor i profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. To zvanje i poziciju stekao je “preko veze” i potpuno nezasluženo.

Kovačević je 2012. godine bio u izbornom štabu Nine Jauza, koji je bio kandidat SNSD-a za načelnika Dubice. Bio je i u desetak Upravnih odbora, i v.d. direktora Zavoda za izdavanje udžbenika RS.

Kovačević je čovjek od velikog povjerenja Nikole Špirića i njegovo političko čedo.

Gubitkom trke za načelnika i Kovačević je izgubio trku za direktora Zavoda.

Nakon toga, po zadatku, prelazi u SDS i to po pozivu Ognjena Tadića. Ali, SNSD mu je ostao i u srcu i u duši.

Nakon lanjskih oktobarskih izbora i (sumnjive) pobjede Milorada Dodika u trci za predsjednika RS, vrh SNSD-a u Dubici organizovao je slavlje u restoranu “Sport MQ”. Vlasnik restorana je Zoran Subotić, lokalni tajkun i jedan od najvećih finansijera SNSD-a u tom gradu.

Slavlju se pridružio i Slaviša Kovačević, zamjenik predsjednika IO GO SDS Banjaluka.

Na prvoj slici se vidi Kovačević kako pjeva zajedno sa predsjednikom Opstinskog odbora SNSD-a Jovicom Šumanom (Šuman i Kovačević, koji je lijevo, stoje).

Na slici 2 sa njima pjeva i predsjednik Izvršnog odbora OO SNSD-a u Dubici Rodoljub Topić. (Topić je u sredini, a Kovačević u košulji sa kockicama).

Kovačević, Šuman i Topić su pjevali pjesmu “Cijela srpska republika diže ruku za Dodika” i to samo dan nakon izbora, kada se još uvijek nije znao njihov konačni rezultat. Očito je da je Kovačević, uvaženi član SDS-a bio siguran u Dodikovu pobjedu.

Ognjen Tadić sada želi Slavišu Kovačevića postaviti na poziciju predsjednika Izvršnog odbora GO Banjaluka, jer je Babića uspio, kao krticu, ubaciti u centralu SDS-a, na mjesto generalnog sekretara. (nastaviće se)

Brojne predstavke protiv Dabarčićke
Brojni visoki funkcioneri SDS-a, sa svih nivoa, uputili su pismene zahtjeve Mladenu Bosiću da ukloni Jelenu Dabarčić sa pozicije svog savjetnika za medije.
Oni Dabarčićku optužuju za spletkarenje, podmetanje, izazivanje svađa, nesposobnost i nekompetentnost…

Dabarčićka je u potpunosti prišla liniji Babić-Tadić. Njen cilj je da po svaku cijenu ostane u centrali stranke, a Babić joj je to obećao u zamjenu za lojalnost.