среда, 30. септембар 2015.

Sabotažom na Vukotu?!


Piše: Slobodan Vasković

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske trebalo bi da sprovede detaljnu istragu o saobraćajnoj nezgodi koju je doživio Vukota Govedarica, šef poslaničkog Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS, u mjestu Kopači kod Novog Goražda.  

Sve ukazuje da je uzrok nesreće ili sabotaža na službenom automobilu koji vozi Govedarica, kako bi on stradao, ili, u najmanju ruku, nemar nadležnih u servisu koji održavaju skupštinske automobile.

Automobil, koji je Goveradica vozio, prošle sedmice je bio na servisu, gde mu je trebalo zamijeniti letvu volana, ali to nije učinjeno.

Govedaricinom vozaču je, kako saznajem, rečeno da je „letva reparirana i vraćena“.

Međutim, očito da, prema do sada poznatim podacima, letva nije ni zamijenjena ni reparirana, već je vraćena stara i to je osnovni razlog zbog kojeg je izgubio kontrolu nad vozilom.

MUP RS bi morao da istraži ovaj slučaj i utvrdi da li je riječ o svjesnoj sabotaži, posebno zbog činjenice da je Novinska agencija RS - SRNA  objavila niz neistina o ovom saobraćajnom udesu, iznoseći najortodoksnije laži.

SRNA je objavila da je Govedarica nakon saobraćajne nezgode, koja se navodno desila kasno sinoć, napustio mjesto udesa i da zbog toga policija nije mogla da izvrši uviđaj.

Pošto je vijest potpisala glavna i odgovorna urednica SRNA Milica Džepina, nema sumnje da je njen sadržaj izdiktiran iz Kabineta predsjednika RS.

Govedarica je demantovao ove navode SRNE, navodeći da se nezgoda desila juče u 11.30 sati i da je odmah o nezgodi obavijestio policiju u Novom Goraždu, koja je izvršila uviđaj.

Izvještavanje SRNE u bezbjednosnim krugovima tumači se kao prikrivanje sabotaže, čiji je cilj bio fizičko ugrožavanje Vukote Govedarice.

Posebnu dimenziju cijelom slučaju daje podatak da je Govedarioca jedva izvukao živu glavu polovinom avgusta ove godine. Tada su on i njegov vozač pukom slučajnošću otkrili da su na jednom točku potpuno izvrnuta dva šrafa, dok su preostali bili značajno olabavljeni.

Govedarica je tada napravio grešku što cijeli slučaj nije prijavio policiji.

Vukota Govedarioca jedan je od najžešćih kritičara režima Milorada Dodika.