уторак, 1. септембар 2015.

Pisamce Miletu i Pismo Lukaču


Piše: Slobodan Vasković

Pisamce Miletu
Mile, tvoji su prenervozni. Čini mi se da si izgubio kontrolu nad njima, jer mi sve češće prijete, pominju mi djecu, a i nastavljaju da me prate i slikaju po kafanama, pa me od bliceva već bole oči. Vrhunac je brutalni verbalni nasrtaj tvog ličnog razbijača Dragana Lukača preko režimskih medija i njegov pokušaj da mi sve tvoje Barabe navali na leđa, jer je nezadovoljan mojim objavama.

Budi ljubazan pa primiri taj Šljam, jer desi li se nešto meni ili, ne daj Bože, mojoj porodici, lično Ti ćeš biti odgovoran.

Pismo Lukaču

Dragi moj Dragane Lukaču,
Poznato mi je da si ti vrlo opasan tip, što ne preza ni od brutalnih fizičkih obračuna. I mnogo težih stvari od toga. Međutim, vjerovao sam da ti živci nisu baš toliko „kratki“ da javno pozivaš na obračun sa jednim blogerom, Vaskovićem, imputirajući mi, poput zadnje hulje, gnusne objede da sam tačnu vijest o podizanju optužnice protiv tebe, objavio vrlo svjesno na godišnjicu tvog ranjavanja. Čime želiš mene prokazati za nepatriotizam, a sebe patriotom.

I navaliti mi tvoj šljam na leđa ne bi li me, kao izdajnika, prebili/ubili/rastočili... ili, pak, na neke slične muke stavili. Što bi ti, očito, pričinilo veliko zadovoljstvo.

Žao mi je što si u ratu bio ranjen, ali to ti ne daje pravo da premlaćuješ ljude na ulici, čineći ih invalidima. I pozivaš na obračun sa blogerima. Ima Sud, pa ako si nezadovoljan izvoli. Takođe, to što si nasilnik, a dopalo te da budeš Ministar policije, ne daje ti za pravo da pritišćeš Tužilaštvo da zaborave taj predmet.

Da li si, nesretni Dragane, primijetio da mi je Tužilaštvo uputilo odgovor na godišnjicu tvog ranjavanja, a da sam ja pitanja poslao tri dana ranije. Očito je da te, u skladu sa tvojom bolesnom logikom, Tužilaštvo progoni; da si meta institucija RS, koje su nekim čudom postale neprijateljske.

Ti se, kao ministar policije, obrušavaš na rad Tužilaštva i hoćeš da se tretiraš objektivnim! Ti si kao šef komunalne policije pretukao osamnaestogodišnjaka, a sada mu imputiraš napad na djecu? I dalje mu prijetiš progonom. Malo li je što si ga polomio?! A sebe predstavljaš kao spasioca. Kojeg Tužilaštvo progoni.

Valjda se dečko sam ogrebao, dok si ga ti štitio. I sam oderao. Dok si ti štitio djecu. Hoćete li ga sada prisiliti da istupi u Režimskim medijima i kaže da se samopovrijedio? Ne bi me začudilo.

Tvoja otvorena mržnja prema meni, iskazana u bijednom pamfletu koji su ti drugi pisali, jer si ti polupismen, me ne iznenađuje. Ali me zabrinjava. I to veoma. Pošto je otvoreni poziv na nasilje nada mnom i mojom porodicom. A nasilje tebi i onima koje predvodiš, a i štitiš, nije strano. Dapače.

Kad si ti toliki patriota, kakvim se predstavljaš, bio bi red da odgovoriš zašto unutar MUP RS još uvijek djeluje narko-kartel?
-      Zašto automobili inspektora lete u vazduh i nikada se ne nalaze počinioci?
-      Ko je od pripadnika narko-kartela još uvijek na rukovodnim mjestima u policiji?
-      Ko kontroliše novosadsku liniju droge, a ko sarajevsku?
-      Zbog čega unutar MUP-a praviš Udbu i unutar nje Odjeljenje za odstrel nepodobnih?
-      Zbog čega to radiš po nalogu onih koji su u ratu bili često u kancelariji Gojka Šuška?
-      Zbog čega pojedini pripadnici MUP RS učestvuju u nelegalnom hapšenju, isljeđivanju i otimanju građana RS?
-      Ko stoji iza organizovane prostitucije u Prijedoru? I ima li policija sa tim kakve veze?
-      Čije sinove je policija zadokumentovala u vezi sa narkoticima, pa ih poslije „počistila“?
-   Zašto niste zaštitili policajce u Zvorniku, iako ste šest mjeseci znali da im prijeti napad, i ko je odgovoran za smrt jednog i ranjavanje dvojice policajaca?

Odgovori, dragi moj Dragane, i ko sprečava da se završe istrage brojnih neriješenih ubistava u RS i ko je naredio da se ti slučajevi ne riješe? Na primjer Kostolomca?

Odgovori, dragi moj Dragane, i ko je odgovoran za pljačke na Plavom putu i ko koga zbog toga ucjenjuje?

Nećeš ti ni pisnuti. Jer ne smiješ. Odgovoriću ja na svako od ovih pitanja. U vremenu koje dolazi. Znaš kako me možeš spriječiti. Pa izvoli.