среда, 16. септембар 2015.

Old Papci, Sadaka za Dodika i Nesposobnjaković koji nije uspio smijeniti ni sam sebe

Piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik povukao je Zakon kojim je namjeravao da navodne Utemeljivače RS zvanično proglasi Papcima. Kako je riječ o osobama u godinama, da je Zakon prošao, dobili bi titulu Old Papci. Ovo Old bi bilo institucionalizovano u tituli zbog opetovanih Dodikovih pokušaja da se približi Zapadu.

Da je Zakon usvojen, Old Papci bi na sva krezuba usta hvalili Dodika i njegovo dobročiniteljsko deranje ono malo preostale kože sa narodnih leđa.

Međutim, Zakon nije dobio podršku, naišao je na osudu, pa je Dodik podvio rep i, uvijajući se kao crv, saopštio da će Oldovi morati pričekati na nezaslužene nagrade. Do tada će džaba pljuvati po onim koji su se usprotivili. Nadajući se milostinji iz Dodikovih ruku. Turcizam za milostinju je sadaka.

Utemeljivači Papaka ostali su bez sadake, a Dodik je pretrpio težak poraz u Skupštini, koju je poodavno pretvorio u ruševine. Ruševina poražena u Ruševini.

Sadaka za Dodika! Ovaj usklik mogao bi postati moto Old Papaka u periodu koji dolazi.  

Ova skupštinska notica ne govori ni o kakvom tračku svijesti u umovima vrha Režima, već o ogromnom strahu od sopstvenog naroda. Kao posledice nedjela koja su počinili.

Dodik je najuplašeniji; Nigdje one suverenosti lažnog suverena, niti nadmoći Šefa Papaka. Samo strah i primitivizam. Kojem još jedino aplaudiraju Vozači Ubica iz skupštinskog rukovodstva i nešto Šljama iz najbližeg okruženja.

Nemam pojma da li aplaudira i Željka Cvijanović. Izađem iz stana svaki put kada govori. Činim to već godinama, zbog mentalne higijene. A ne prezakašnjelih akcija Pokojne Opozicije. Ma šta oni mislili o tome. Dva i dvadeset pod zemljom.

Sadaka za sve koji moraju po zadatku da ostanu i slušaju Željku. Predlažem da im se omogući uvođenje zamjene na zasjedanjima. Pa bi mogli angažovati Old Papke. Kupe im po sendvič, koji Dodik (ili njegov izaslanik) na hodniku i na brzaka proglasi zasluženom nagradom, i onda Lažni Utemeljivači slušaju Cvijanovićku. I aplaudiraju. Pazeći da im sendvič ne ispadne iz ruku.

Nije u redu Skupštinu prljati.

Krajišnik bi mogao mijenjati Čubrilovića. Pošto je on Faca, uz sendvič bi dobijao i pare za sok.  

Sadaka je riječ sedmice. Da ne kažem hefte.

Sadaka za Ognjena Tadića, odluka je vrha SDS-a, koji je naredio obezbjeđivanje kvoruma na gradskoj skupštini SDS-a u Banjaluci. Kako bi spasili Obraz osobi bez Obraza, a i sopstveni. Od javne manifestacije još jednog promašaja.

Kvorum je obezbijeđen, Tadić će još neko vrijeme ostati na čelu GO SDS BL, nakon čega će na deponiju. I ostati upamćen kao osoba nesposobna do mjere da nije uspjela obezbijediti kvorum za sopstvenu ostavku, kako to lucidno primijeti jedan komentator.

U SDS-u planiraju novu sistematizaciju radnih mjesta. Uvešće poziciju konsiljerea, ukoliko Vlado Babić opstane kao gensek. Iako je to vrlo malo izgledno.

Negdje pročitah da Mladi Saveza za promjene pripremaju demonstracije pred TV Bastiljom. One će biti relevantne i zaista objektivne i demokratske samo ako u šetnji ljutnje zastanu i ispred centrale SDS-a i izraze protest protiv stanovite Dabarčićke, SDS-ove Srne. Dabarčićka se odaziva i na ime P. Simić, a omiljena emisija joj je „Centralni zatvor“.  

Objavljeno je da RS uvozi struju i da je Režim uništio elektroenergetski sitem Republike Srpske. I šta je tu čudno?! To što im je dugo trajao, cijelu deceniju? Slažem se!