четвртак, 10. септембар 2015.

Lukač i Ćeranić naredili otkrivanje Vaskovićevih izvora; Angažovani agenti Knežević i Katić

Piše: Slobodan Vasković

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i Predrag Ćeranić, šef privatne obavještajne službe Milorada Dodika, naredili su sprovođenje detaljne istrage o tome ko su moji izvori koji su mi dostavili dokumente o saznanjima MUP RS o napadu u Zvorniku, prisustvu hrvatskih bezbjednjaka na teritoriji RS, optužnici protiv prvog čovjeka policije...

Krenuo je udar na ljude iz MUP RS koji nisu ni krivi ni dužni, a podnesena je i krivična prijava protiv NN lica koje je dostavilo dokumente.

Drugu liniju istrage pokrenuo je Predrag Ćeranić, nakon što sam objelodanio informacije u vezi sa prisustvom i radom hrvatskih bezbjednjaka u opštinama koje graniče sa Hrvatskom.

Knežević, Katić
Po Ćeranićevom nalogu u reonu tzv. Unskog pravca aktiviran je rad „tajnih agenata“ novoformiranog Odjela za prevenciju MUP RS Tomislava Kneževića i Katića.

Odjel za prevenciju dio je Uprave za borbu protiv terorizma MUP RS. Odjel za prevenciju je, u stvari, Dodikova privatna Udba i pripadnici ove jedinice imaju zadatak neutralisanja protivnika Režima.

Pripadnici bezbjednosnih službi Republike Hrvatske duboko su involvirani u ovu Upravu.

Knežević i Katić su izvršili niz informativnih razgovora kako bi utvrdili ko su izvori mojih informacija i na koji način sam razotkrio hrvatsku agenturnu mrežu na prostoru RS, te ko su njihovi pomagači iz RS.

Knežević i Katić imali su tokom istrage Vaskovića i njegovih izvora podršku kompletne operativne tehnike iz Prijedora.

Ćeranićevi vrli agenti su ispali zaista smiješni, jer su razotkriveni i oni i njihovi ciljevi, a da nisu ni stupili na teritoriju opština na kojoj su trebali pronaći moje izvore.

Očito je da ih Dušan Živković nije kvalitetno osposobio za jedan tako ozbiljan posao. U stvari, riječ je o potpuno nesposobnim „agentima“ koji ni do kakve informacije ne mogu doći, a kamoli kvalitetne.

Stoga i ne čudi nedavno proklizavanje Gojka Vasića, direktora policije RS, koji je od trača u vezi saradnje sa „Europolom“ napravio „slučaj“ i natjerao Vladu RS da održi vanrednu sjednicu o izmišljotini.

Vasić je karikaturalan kao i Vlada RS i djeluju po principu „našla rupa zakrpu“.


Nesposoban, nesposobniji...
Kada sledećio put budu poslali Kneževića i Katića u te krajeve, ne bi bilo loše da provjere šta radi i čime se zaista bavi A. I., zamjenik komandira Policijske stanice Kostajnica, zadužena za poslove krim policije i S. I., koji je šef tima 4x4 (obavještajni odjel) i kakve su vrste njihovi prekogranični kontakti?!

Rad obavještajnih struktura Hrvatske najaktivniji je na području koje pokriva CJB Prijedor. To i ne iznenađuje ako se uzme u obzir „kvalitet“ osoba koje rukovode tim centrom.

Nakon što je ponovo uspostavljen CJB Prijedor (novembar 2013.), na načelničko mjesto imenovan je Vojislav Pelkić. Pelkić je ratni dezerter, svojevremeno uhapšen u Novom Sadu.

Njega je, po dolasku Lukača na čelo MUP RS, zamijenio Dalibor Ivanić, koji je takođe dezerter. Njegov ujak Dragomir Kutlija mu je sredio upis u Višu školu MUP RS, iako nije imao uslove za to, a Ivanić se kao kadar i vojnik SNSD-a našao na poziciji načelnika. Ivanić je napravio potpuni haos u CJB Prijedor, ali ga štiti nekoliko visokih funkcionera SNSD-a, Darko Banjac i Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS i visoki funkcioner SDA.

Ivanićevim dolaskom, bezbjendosna situacija u Prijedoru se značajno pogoršala i niz je međuetničkih incidenata.


Ranije sam objavio da je MUP RS šest mjeseci prije napada u Zvorniku znao da će se desiti teroristički akt, ali da ništa nisu htjeli preduzeti da se to spriječi. Krajem aprila u Policijskoj stanici Zvornik ubijen je jedan policajac, dva su ranjena, dok je napadač likvidiran.

Objavio sam i da pripadnici službi bezbjednosti Republike Hrvatske kidnapuju osobe srpske nacionalnosti, koje su nekada živjeli u Hrvatskoj, i odvode ih nelegalno i nezakonito na saslušanja. Sve to rade bez odobrenja vlasti BiH i uz podršku pojedinaca iz MUP RS. Objavio sam takođe i imena pripadnika hrvatskih službi, kao i njihove reone odgovornosti na teritoriji RS.

Vezani tekstovi:
Hrvatski bezbjednjaci haraju Republikom Srpske; MUP RS ne reaguje

Ko su šefovi Dodikove Udbe - Ćeranić, Andan i Živković
-    
    Dodik formirao privatni DB: Ćeranić šef UDBE i savjetnik Lukača; Andan konsultant savjetnik za UDBU; Živković obučava Dodikove privatne udbaše http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2015/08/dodik-formirao-privatni-db-ceranic-sef.html