среда, 15. април 2015.

Upozorenje: Republika Srpska će ostati bez Javnog servisa; RTRS namjeravaju preuzeti Draško Milinović i grupacija koja stoji iza njega

piše: Slobodan Vasković

Proces digitalizacije Javnih servisa iskorišten je za devastaciju RTRS-a, odliv miliona KM iz ove kuće i, praktično, njeno preuzimanje od nekolicine lica, koji se sada nalaze u vrhu te kuće.

Draško Milinović, generalni direktor RTRS, direktor Media centra RTRS-a Siniša Ninković i Saša Risović, direktor privatne firme „Zona“, ključni su pokretači i izvršioci navedenog plana. Risović je do prije nekoliko godina bio uposlenik RTRS.

Uz njih trojicu, još je nekoliko funkcionera Javnog sistema, kao i osoba koje su nekada vodile ključne poslove na RTRS.

Milinović i Ninković su potpuno devastirali sistem predajnika RTRS-a, pa ne postoji veza između Zapadnog i Istočnog dijela RS (Kozara- Duge Njive -Udrigovo), već je ona uspostavljena preko satelita. Za šta se, velikim parama, plaćaju usluge sarajevske firme „Fleš“.

Sistem prenosa i emitovanja (PEP) se svjesno devastira. Predajnici su u katastrofalnom stanju i pitanje je trenutka kada će se urušiti. Posebno onaj iznad Vlasenice.

Firma „Zona“ je čvorište plana Milinović&co. „Zoni“ se namjerava obezbijediti višegodišnji milionski prihod na uštrb RTRS-a, kao i enormna zarada tokom samog procesa digitalizacije. Poslovanje RTRS i „Zone“ već je uveliko isprepleteno i Javni servis je Banka te privatne firme, koja zahvata koliko joj treba.

Bivši direktor RTRS-a Rajko Radovanović htio je pokidati veze između Javnog servisa i „Zone“, i proces digitalizacije dovesti u zakonite vode, ali je u tome spriječen, jer je otjeran.

Milinović je na čelo RTRS-a došao direktnim nalogom Željke Cvijanović.

Saša Risović je u ranijim izbornim ciklusima bio šef kampanje Mladena Ivanića.

Milinović je prije par dana dao otkaz Goranu Vučiću, jednom od vodećih inženjera na RTRS-u, koji se protivio nezakonitim planovima pomenute trojke i njihovih saučesnika.

Vučić je do prošlog ljeta bio direktor Media centra RTRS-a (svi tehnički kapaciteti, produkcija programa, IT sektor, servisi...).

Vučić je smijenjen kada je odbio Milinovićev plan digitalizacije, a na njegovo mjesto imenovan je Ninković. (nastaviće se)