четвртак, 30. април 2015.

Dakle Format je Faktički Četverougao

piše: Slobodaqn Vasković

Željka Cvijanović, koja je dvije pune godine suvereno osvajala titulu Apsolutna Neznalica, ozbiljno je uzdrmana na tronu.

Pojavio se vrlo opasan, žilav i snažan protivnik, spreman da joj preotme šampionski pojas. U dosadašnjih sedam mečeva/nastupa “šampion u nastajanju” uspio je da ne kaže ama baš ništa. Ništa suvislo.

Takav početak imala je i Cvijanovićka, a jedini koji je uspio da ga ponovi je Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH.

U Beogradu, Zagrebu, Sarajevu… gdje je nastupao u ulozi ministra stranog, Crnadak je uspio da iz sebe izbaci bujicu riječi koje ne znače ništa, koje ne predstavljaju ništa i koje ne govore ni o čemu.

Upamtio sam dvije – “Format” i “Četverougao”, što je Crnatkov odgovor na Cvijanovićkino “Faktički” i “Dakle”!

Format je baš kurentna riječ, istina ne toliko kao Formular, ali je Faktički sočnije i nekako dramatičnije.

Ima i Crnadak svojih nijansiranih prednosti: uspio je oboriti rekord u dokazivanju nebitnosti: Cvijanovićki je trebalo osam Faktički i sedamnaest Dakle da bi dokazala da je potpuno nekompetentna, dok je Crnadak to uspio dokazati sa samo četiri Formata i jednim Četverouglom.

Dakle Format je Faktički Četverougao, je politička ideja oko koje će se u narednim nedeljama sukobljavati Cvijanovićka i Crnadak, boreći se svim sredstvima za titulu Apsolutne Neznalice.

Stalno me optužuju da ne podržavam baš nikog iz vlasti RS. Faktički to Nije istina. Podržavam Dakle Veru Sajić. I snažno, iz svakog ugla Četverougla, aplaudiram njenoj odluci da Ranki Mišić ne dozvoli da govori u pres centru Vlade RS.


Dakle, Šteta je što Sajićeva nema moći da istjera Mišićku i iz Sindikata RS, koji je uništila.

Mišićka je Faktički sluga Režima i to je Sajićeva sjajno pokazala, javno Dakle demonstrirajući da slugama nije mjesto među Gospodarima.

Sluškinja se Faktički naljutila pa najavljuje mimohod, kojem će ona biti na čelu.

Sav sam pretrnuo od zebnje za Format i sigurnost Vlade RS, kada Vrela Sobarica jurne kraj nje. Sigurno će se zatresti, Dakle kao i one bezbrojne firme u čijoj sahrani je Mišićka svjesno učestvovala. Faktički Ćuteći, a ne naričući.

Neki su postupak Sajićeve nazvali skandalom. Kakav Dakle bezobrazluk. Skandal je Faktički što se MIšićka ikad igdje pojavila u Formatu i Četverouglu. 

Osim Sajićeve podržavam i Četverougao ministra Dragana Bogdanića. Istina, njega na putu u zatvor i sobicu sa Četiri Ugla. Faktički Zbog pljačkaškog ugovora sa firmom “Lindner”, iza koje stoje Ranko Škrbić i njegov kum Rade Marković, vlasnik firme “Marković invest”.

Zbog toga što je odbio da potpiše kriminalni ugovor sa “Lindnerom”, Duško Račić je dekapitiran sa Formata čela (pokojnog) KBC Banjaluka. Dželat je Dakle bio Bogdanić, a sada je njega Faktički na giljotinu poslao Duško Šnjegota negativnim revizorskim izvještajem o radu ministarstva zdravlja.

Posebno podržavam ministra policije Dragana Lukača. I njegovu suzdržanost, jer nije još Faktički naredio da se Format Nerpijatelja razapinje na Točkovima, u Četverouglu ispred “Boske”.


Baš sam nešto u proRežimskom Formatu, i u svom Četverouglu raspoložen da to Dakle Faktički i dokažem. Otud Dakle i moja podrška Zoranu Tegeltiji, ministru finansija, koji je Faktički uspio da uništi Balkan investment banku, Birač, milijardu maraka iz njega, Bobar banku, Agenciju za bankarstvo RS, što je, složićete se, Faktički vrlo vrlo kredibilan  BBBA Četverougao.

Ali, nije Tegeltija Faktički uništio jedan Četverougao, a da nije Dakle stvorio drugi.

Mrkonjički Uni Klan je Četverougao koji čine UniTegeltija, UniKaja, UniKesić, UniCrTegeltija. Četverougao je Faktički zatvoren. Omerta je tu Dakle Zakon.

Pošto sam proRežimski ne mogu a da Faktički ne podržim i Miću Mićića. Što se Dakle tiče Ološa koji predvodi, već sam to apsolvirao u Formatu teksta od juče.

Kod Miće mi se Dakle dopadaju njegovi Monogrami.

Monogram Mićin na Formatu Ološa, čiji je Faktički prezenter.

Monogram Mićin na Formatu građevinske Dakle mafije u Bijeljini, koja upravo stvara tamošnje Formate Vulića.
 
Monogram Mićin na svakom Formatu tendera.
 
Mićo Mićić kao Monogram na Reveru Glavnog Miće.

Mićo Mićić u Monogramu, zagrljen Faktički sa Zdravkom Cvjetinovićem, žirantom Dakle narko dilera i šefom Formata carinskog Ološa, koji je opljačkao Faktički milijardu maraka.

Vjerujem Dakle da će Mićo ispričati sam tu Monogram priču u njenom punom Formatu i Četverouglu. Kako bi se Faktički pokazao kao ozbiljan Kandidat od Formata. A ne sa Revera!