уторак, 28. април 2015.

Glupe i opasne greške Režima; Policija RS nosi pištolje stare 45 godina

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik i nesposobna, izraubovana kamarila kojom se okružio demonstrirali su u poslednja 24 časa sav jad i bijedu sopstvene politike, nedosljednost nezapamćenu u modernoj istoriji i dodatno potvrdili tragiku sopstvene vladavine.

Tragiku po narod koji, nažalost, vode.

Odmah po saznanju da se u Zvorniku desio teroristički napad, Dodik i prateći orkestar opasnih narikača snažno su izjavama radikalizovali ambijent, huškajući na mržnju i osvetu.

Dodik je prvo proglasio napad na Republiku Srpsku, pa odbranu Republike Srpske, pa slagao da Obavještajne strukture BiH nisu dostavile nikakve podatke o mogućem napadu i najavio osnivanje Obavještajne agencije Republike Srpske.

Dragan Lukač, njegov lični ministar policije, pokazao je da je osoba kojoj se ne smije dozvoliti da vodi ni izviđački odred sedmogodišnjaka, a kamoli MUP RS. Vrlo opasan čovjek po sve. I spreman na sve.

Lukač je iz helikoptera direktno za RTRS istakao da se „neće ni zaboraviti ni oprostiti“ i da će se neprijatelji „goniti gdje god da su“ i sjetio se opozicije i nihovih kritika nekih postupaka vlasti... Ostao je jedino neizgovoren poziv na obračun.

Sve ovo se dešavalo do 21 čas (27.04.), a Javni servis, kojeg direktno kontroliše Dodik, palio je ratne vatre. Vulgarno, brutalno, nasilno.

Nasilje je visilo u vazduhu. I to masovno.

Strasti su počele da se lagano smiruju nakon sjednice Vlade RS, u 01. čas iza ponoći (28.04.), ali je Dodik i dalje držao tenziju, tvrdnjama da će formirati svoju Udbu. Negdje između 21 h i 01 h oglasio se i Lukač, koji je bio nešto umjereniji nego ranije.
Dan poslije (28.04.), nakon sastanka političke elite RS (Banjaluka i Sarajevo), osvanuli su zaključci da je „potrebno poštovati postojeći okvir policijskih struktura u BiH, a postignuta je i saglasnost da nema potrebe za formiranje novih tijela u strukturi bezbjednosti BiH”.

Znači ništa od DB Republike Srpske.

Kakva je to politika koja u samo 24 časa pravi DB i odustaje od DB-a, proglašava opšti napad na RS, poziva na odbranu, pravi ratni TV program, a onda sve to zaboravlja i baca na deponiju?!

To nije politika. To je smeće.

Kakav je to ministar policije koji javno, netom iza teroristilčkog napada, priziva osvetu i zaklinje se da neće “oprostiti ni zaboraviti”, umjesto da smiruje strasti i javno poziva na mir?

To nije ministar, to je Osoba opasna po sve!


I dokle će te individue da otvoreno lažu?

Zašto ne kažu zbog čega nisu podigli nivo bezbjednosti, nakon informacije o mogućem napadu, u kojoj je pisalo da meta može biti i neka od Policijskih stanica?

Nisu to uradili, već su informaciju pročitali i bacilli u smeće.

Niko ne tvrdi da je MUP RS mogao spriječiti napad, ali je otvoreno pitanje kako je policija dozvolila da im terorista uđe prvo automobilom do pred Policijsku stanicu i potom u stanicu?

Nisu bili oprezni, jer nisu ni obaviješteni da bi se možda moglo desiti nešto užasno!

Zašto Lukač ne objasni kako je moguće da terorista nemilosrdno ubije jednog policajca pred stanicom i dvojicu rani u stanici, prethodno ih jureći po njoj?!

Zato što to policajci nisu očekivali, jer nisu imali nikakva saznanja. Čak ni uopštena, kako to tvrdi Režim!

Zašto Lukač ne objasni zašto je jednom od ranjenih policajaca zakazao pištolj? I jedva je ostao živ. Imao je sreću da ga je terorista drugim hicem promašio, a on se uspio nekako dokopati puške i uzvratiti.

Pištolj, tetejac, mu je zakazao na drugom metku, jer je star 45 godina. Iz 1970. godine je.

To je Lukač priznao na sastanku srpske političke elite.

I nisu samo policajci u Zvorniku naoružani tom starudijom, već gotovo svi policajci MUP-a RS. Efikasnije su praćke.

Policajci RS su glineni golubovi sa takvom opremom. Pokretne mete, koje nemaju mogućnost da se odbrane, je nemaju čime, jer ne znaju od čega.

I nisu oni krivi za to. Taman posla. Ti ljudi, lično, ulažu ogromne napore da sačuvaju kakav takav red u ovom entitetu. I daju za to živote. Braneći se prastarim oružjem od zlikovaca. U Zvorniku od terorista.

U Zvorniku se desio užas, ali je pravo čudo da nije i mnogo mnogo veći.

One koji vode ovaj entitet uopšte nije briga za to; Njima je jedino važan lični interes, koji brane politikanstvom i treš politikom.

A RS će odbraniti neupotrebljivim tetejcima?!

Para nema za novo oružje i opremu za policiju. Nema, jer su pokradene.