петак, 26. фебруар 2016.

Lisice

piše: Slobodan Vasković

1.
Hapšenja tek slijede. Jerinić je tek početak.

Hapsiće i Sipa i MUP RS. Spektakl je zagarantovan. Obračun po principu: Oko za oko, funkcioner za funkcionera, “Patriota” za “Izdajnika”. 

Autobusi za prevoz pohapšenih su u izvanrednom voznom stanju. Hvataće se na buljuke. Pa ko preostane.

Hm, kako mi izvori javljaju, sledeće lovište Režima je u PDP-u. Naredni dani testiraće kvalitet ove info.

2.
Kako se vremena brzo mijenjaju; Još prije nekoliko mjeseci činilo se da su hapšenja suspendovana u BiH, posebno u RS. Osim onih za RZ.

Na primjer Specijalci Pljačkaši. Znalo se i prije pljačke da će opljačkati, ali nisu spriječeni. Pa kada su opljačkali, onda nisu pohapšeni, iako su bili otkriveni još prije nego što su isheklali fantomke. Pa kada su konačno, zbog unutarpolicijskog obračuna, pohapšeni, sve se u Režimu diglo da im se poskidaju ostala brojna krivična djela - od pljačke bankomata do pljačke banaka, jer bi to bilo politički štetno po Režim i Ministra. 

Čak se emituje srceparajuća priča kako su “Momci ostali bez para”. Pa su morali na cestu. Da ti srce pukne od tužne specijalne skazke. 

Ok, bitno je da su ih uopšte uhapsili, što je pravo pravcato čudo.

3.
Legenda kaže da je vozač jednog od bivših Režimskih Ministara policije u akciji “Merlot” prisluškivan u Ministrovom autu, zbog sumnje da radi sa narkoticima i pljačka banke i bankomate. Ministar (Jedan od Bivših) zaustavio je istragu, jer je procijenio da će mu to nanijeti štetu ugledu.
Što bi sigurno bio napad na Republiku Srpsku. 

Odlično je Ministar Bivši postupio, jer je manja šteta da djeca šmrču ono što im njegov vozač prodaje, nego da RS trpi zbog napada. U napadnutoj RS šmrkanje bi bilo ometano.

Vozač je slobodan čovjek. I Specijalac. Sigurno će učestvovati u hapšenjima koja slijede, jer ima iskustva. Sa svim vrstama prevare. I narkotika. i šmrkanja. I pucanja i vezanja. Kad već nije svezan.

4.
Ministar Policije Sadašnji zna tu Legendu, ali ćuti. Vrana Vrani oči ne vadi.
Ti ćutiš o mojim spec, a ja o tvom Fanđo Eskobaru.

Ali Vrana ih Gavranu vadi. Pa je Ministar Aktuelni nadjačao (gotovo zbrisao) Neformalnog Ministra Dugogodišnjeg. Čubrija. I njegovu naKostrešenu ekipu Evnuha. Koji su se ufurali da su pravi 007, iako su tek 000. Sad će im skinuti i Ćuluma. 

Ako, predugo se džaba pod SNSD-ovim šatorom hranio. Kao da je narodna kuhinja, a ne stranka koja je izrodila vrlo ozbiljnu Zločinačku Organizaciju.

Čijim članovima se može napuniti nekoliko kompozicija od po pedeset vagona, a ne samo par autobusa. Iako su na sprat.  

5.
Po kuloarima je stalna polemika da li će Ministar Aktuelni spriječiti ili neće spriječiti hapšenje MD. Interesantno je iz ove polemike da svi MD već vide uhapšenog, samo ne mogu da se slože oko načina djelovanja Ministra Aktuelnog.

Tako da je Ministar Aktuelni postao veća faca od MD, kojeg su već svi manje više lišili slobode. 

Polemičari su iskristalisali dvije teze:

  • Ministar Aktuelni će pokušati spriječiti hapšenje MD, makar morao upotrijebiti vatreno oružje
  • Ministar Aktuelni misli na sopstvenu budućnost i očuvanje teško stečenog, a ne na oružje 
Lično smatram da Ministar Aktuelni još nije odlučio: Sprema se na pucanje, što ne znači da u zadnji tren neće odustati. Iz moje procjene se može zaključiti da i ja MD već vidim lišenog slobode. Ako mogu njegovi najbliži saradnici, ne vidim zbog čega bi moj stav bio bilo kakav problem.
  
6. 
MD je posjetio AV. Pa su se pojavili i nešto pričali. U direktom TV prenosu.

MD je rekao da on nije avanturista. Logično. Kome je do avantura, kad je svjestan da ga svi vide ulovljenog. I zato stalno bježi “u sebi”.

7.
Budimo pragmatični i realni: MD još uvijek nije ulovljen, premda djeluje kao da je upao u “gvožđa”. Dok ne dođu po njega, njegovi će ići po druge.

Autobusi su krenuli. Noći su postale Polarne. Zato su Lisice ponovo u modi.