петак, 19. фебруар 2016.

Egzekucije u inkubatoru: Špirić pozvao na (samo)ubistvo lidera i ministara iz Saveza za promjene

piše: Slobodan Vasković

Strah od moguće odgovornosti za pljačke koje su počinili, paralisala je potpuno razum visokih funkcionera SNSD-a. Nikola Špirić, koji je na nezakonit način iz BiH (samo u jednom navratu) iznio cca 800.000 KM, i tim novcem platio stan u Beč, vrlo lako bi mogao postati predstavnik SNSD-a u pritvorskoj jedinici Suda BiH zbog optužbi za pranje novca.

Itekako je Špirić toga svjestan pa sije najogavnije omraze i poziva javno na eliminaciju lidera i ministara Saveza za promjene.

Špirić je vrlo slikovito u izjavi Srni, datoj 19.02. pojasnio kako se mogu/trebaju eliminisati oni što su spremni iztražiti decenijsku pljačku u kojoj je on bio jedan od glavnih aktera. 

Prvo je Špririć svoje mete smjestio u inkubator - “djeca tzv. nove demokratije, odnosno tzv. Saveza za promjene, kao iz inkubatora su posmatrali kojom je mukom stvarana Republika Srpska, uz koje i kolike žrtve”, da bi zatim pozvao na isključenje zraka u inkubatoru riječima “Oni koji misle da mržnju mogu ponuditi kao uzor i viziju, neka isključe zrak u inkubatoru u kojem nikada neće odrasti u ljude potrebne Republici Srpskoj”!

Nema nikakve dileme da Špirić poziva na fizičku eliminaciju funkcionera Saveza za promjene, pa ako to sami ne učine, valjda će on naći načina da im “isključi dotok vazduha”. Odnosno, učinić to one snage za koje je najbolja odbranu RS  kupovina stanova u Beču i vila na Dedinju. 

Nakon Dodikove otvorene prijetnje "Hladnom Osvetom", uslijedio je i Špirićev poziv na egzekuciju, pa će biti interesantno vidjeti koga će prvo zauvijek bez vazduha ostaviti  ovaj dvojac, kako bi "zaštitili" interese RS.

Špirić već na duši ima profesora Ratka Kravarušića, kojeg je u preranu smrt otjerao strašnim progonom. Kravarušić nije izdržao ušasnu Špirićevu hajku, a nijedna od nadležnih institucija nikada se nije bavila tim slučajem. 

(Srna, 19.02.) Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić optužio je ministre iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH da su za glavnu metu odabrali Srpsku i njene institucije, te pozvao na očuvanje institucija Republike Srpske. 

"Da je rahmetli Alija Izetbegović znao da će hairlije iz Saveza za promjene tako zdušno kidisati na Republiku Srpsku, čuvao bi ljudstvo i živu silu i samo njih bi pustio na Republiku Srpsku i Milu", rekao je Špirić Srni. 

Prema njegovim riječima, "ko je mogao vjerovati da će halal ministri iz Republike Srpske u Savjetu ministara za glavnu metu odabrati Republiku Srpsku i njene institucije". 

"Da bi ostali u Savjetu ministra BiH, dobili su zadatak da institucije Republike Srpske svedu na mjeru babinog sina i onda bi u cijeloj BiH bila milina", ocijenio je Špirić. 

On je dodao da su "djeca tzv. nove demokratije, odnosno tzv. Saveza za promjene, kao iz inkubatora posmatrali kojom je mukom stvarana Republika Srpska, uz koje i kolike žrtve"

"Danas žele da kažu da je Republika Srpska nastala na zločinu i kriminalu i da samo oni mogu glave `zločinaca i kriminalaca` donijeti na sto zaštitnicima `Islamske države` u BiH", naglasio je Špirić. 

Prema njegovim riječima, teško je vjerovati liderima koji budućnost vide u žici i zatvorima za rukovodstvo Republike Srpske, a kamoli da imaju evropsku viziju zemlje u kojoj živimo. 

"Zato pozivam na razum i buđenje onih koji vjeruju da je naša budućnost trajno vezana za Republiku Srpsku, da razvijamo institucije Republike Srpske i vjerujemo u njih. Oni koji misle da mržnju mogu ponuditi kao uzor i viziju, neka isključe zrak u inkubatoru u kojem nikada neće odrasti u ljude potrebne Republici Srpskoj", zaključio je Špirić.